Sprøde lækre pizzaer bagt på majsmel og med 3 slags topping

DSC_9514Uhm! Sikke lækre sprøde pizzaer man kan bage uden de store armbevægelser.

Her får du et hurtigt indlæg om et par plader hurtige kæmpepizzaer jeg bagte i går sidst på dagen efter en hæsblæsende weekend. Der har været tyst på bloggen de seneste dage af helt naturlige grunde. Familien har været på weekendtur til Fyn. Vi kom hjem sidst på dagen. Vi ilede rundt for hurtigt at blive klar til at komme til koncert i musikhuset. Vi havde et par timer hjemme til at nå alle gøremål incl. aftensmad. En weekend med højt tempo!

DSC_9511

Vi nåede det! og det blev til et par plader pizzabrød. Thank god for de lækre nemme hurtige pizzabrød! Opskriften på pizzabrødene kan du finde lige her, men dagens variant er ændret en lille smule. Jeg tilsatte 5 dl. fint majsmel i stedet for durummel og det var en god ide! Majsmel giver både smag og sprødhed. Jeg køber det billigste majsmel i Rema1000 – 10 kr for 1 kg. Majsmel er også godt i sprøde knækbrød. Uhm.

DSC_9484 DSC_9485

Opskriften på pizzabrød med majsmel kommer også her  :

9 dl. koldt vand

50 gram gær

3 tsk sukker

1½ tsk salt

1 spsk citronsaft

1 kg tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel (erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. grahamsmel)

½ kg majsmel (kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel)

3 dl. A38

Fyld: hvidløgsdyp bestående af 1 dl. olivenolie, 8 fed hvidløg, 2 spsk. oregano, ½ spsk hvidløgspeber, groft salt, Forslag til fyld:1 pakke gram skinkestrimler,1 pakke cocktailpølser, 1 pakke pepperoni. 1 bakke cocktailtomater, 1 peberfrugt, 3 rødløg, 1 kugle mozzarella. Kan varieres i det uendelige. Brug gerne et “Tøm køleskabet princip” eller dyrk et Stop-madspilds-flip. 😉

DSC_9490

Fremgangsmåde:

Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.

Majsmel er gult! 🙂

DSC_9486 Dejen bliver lind og flydende. DSC_9487 Dejen smøres ud på to bageplader med en dejskraber. DSC_9488Oliedyppen røres og smøres/dryppes ud på pizzabunden. Fordeles med dejskraberen. Du undrer dig måske over mængden af hvidløgspeber og hvidløg der er i oliedyppen, men det er vigtigt du giver den meget smag, da pizzaer ellers har en tendens til at blive for fanonyme i smagen, synes jeg. Men det er smag og behag. DSC_9491 Oliedyppen smøres godt ud til kanten. Nu skal pizzaen efterhæve i 1 time på køkkenbordet, eller lynhæve i ovnen ved 50 grader. Behøver jeg fortælle, at vi lynhævede vores pizzaer? #søndagmedhøjttempoDSC_9492Imens pizzaen hæver gør du fyldet klart. Skær rødløg og peberfrugt i skiver. DSC_9493 Når pizzaerne er færdighævede pynter du dem. Jeg lavede en skinkepizza og en pepperoni-pizza og fordelte cocktailpølserne, tomater og mozzarella på de to bradepander. Jeg laver altid en børneende og en voksenende. Dvs. på den ene ende af pizzaen fordeler jeg løg og peberfrugt og efterlader den anden ende kun med “børne-smagsneutralt-fyld”. Mine børn er ikke så kræsne længere, men alligevel foretrækker de pizzaerne uden løg og peberfrugt (og det gør de voksne ikke). Jo ældre de bliver jo mere bevæger de sig dog over i “voksenenden” 😉DSC_9494 DSC_9495 Tilsvarende på pepperonipizzaen: En voksenende og en børneende. DSC_9496Sådan ser “børne-enden” ud. Noget mere kedelig, men alligevel lækker og smagfuld. DSC_9502

Her ses pizzaen som den er, todelt. Er du til voksen-eller børneende?? 🙂
DSC_9501

Pizzaerne bages ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter eller indtil osten er smeltet og kanterne på pizzaerne virker sprøde. Ovnen skal være rygende varm, inden du sætter pizzaerne ind for det bedste resultat.
DSC_9506

Så er der serveret og vi nåede det! Nåede at få spist og nåede at komme til en fantastisk Allan Olsen-koncert. Lykkeligvis var der faktisk pizza nok til mandag også, helt perfekt da mandag er aftenvagtdag i mit nye job.

Skal det gå stærkt i dit køkken, eller har du bare mange sultne munde at mætte, måske et børnefødselsdagsbord?, så kast dig roligt ud i de store lækre nemme pizzabrød. De kan varieres i det uendelige og er nemme, da dejen hverken skal æltes eller udrulles. Varianten med majsmel var slet ikke dum! Pizzerne fik så mange roser af teenagebørnene at de stryger direkte ind på “Familiefavorit-kategorien”

Rigtig god fornøjelse med dine pizzaer

DSC_9514

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Michelle Patrong 28. maj 2015 af 10:50- Svar

    Kan man bruge cremefraiche i stedet for a38?

Læg en kommentar