•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift

 

Knasende knækbrød med gode saltdrys. Ja tak!

En god lang lørdag blev tilbragt i læsestolen i selskab med en god bog.

På et tidspunkt trængte jeg alligevel til at føle mig bare en lille smule produktiv. Knækbrødsdåsen var tom. Det måtte vi da gøre noget ved 🙂

Kage havde jeg ikke lyst til. Jeg havde lyst til knasende lækre knækbrød med lækker saltsmag! og sådan blev det.

Jeg har lavet knækbrød flere gange, men prøver altid at variere opskriften.

I dag blev knækbrødene lavet med ekstra salt og majsgryn. Jeg tænkte at majsgryn ville give en ekstra sprødhed og en god smag? Ja! De knækbrød blev så lækre, at de to fyldte bageplader nærmest forsvandt, allerede inden jeg nåede at fylde knækbrødsdåsen. Mine teenagere var ellevilde med dem – og vi andre også 🙂Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift

Her kommer opskriften på de knasende lækre knækbrød med majsgryn og kerner.

Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift

Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
Sprøde snackagtige knækbrød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Ret: Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
Kategori: Brød og kager
Keyword: knækbrød, knækbrød med krydderi
Portioner: 70 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 1, dl græskarkerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • tsk. salt + lidt til drys
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. olie solsikke- eller rapsolie
  • 2 dl. majsgryn evt. erstattet af majsmel eller alm. hvedemel
  • 2 dl. hvedemel

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt vand og olie.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Dejen bliver hård og fast, så rør gerne dejen med en røremaskine. Bruger du grydeske, så brug en solid træ-røreske, der ikke kan knække.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Kan du ikke få dejen til at hænge sammen, så tilsæt lidt ekstra olie, 1 spsk. af gangen. Rør dejen, til den samler sig til en hård fast klump.
  • Del dejen i to lige store klumper og læg den ene klump på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir henover og rul nu dejen ud med en kagerulle.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Sørg for at dejen bliver rullet godt ud til alle kanter, og den skal helst rulles så tyndt ud som muligt, så bliver knækbrødene sprødest.
  • Skær knækbrødene ud med en pizzaskærer eller en skarp kniv
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Pensl gerne knækbrødene og drys evt. let med et ekstra lag fint salt, paprika, hvidløgssalt og/eller sesamfrø
  • Rul den anden dejklump ud også.
  • Bag knækbrødene i ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem et par gange. Når knækbrødene er gyldne og sprøde, er de færdige.
  • Knækbrødene i midten vil føles lidt bløde, men de bliver sprøde når de afkøler på en bagerist.
    Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
  • Føles knækbrødene lidt for bløde efter bagning og afkøling, så sæt dem gerne i ovnen og bag dem 2-5 minutter igen.

Noter

Mangler du f.eks. græskarkerner, så fordobl bare mængden af en af de andre slags kerner. 
Prøv at pensle knækbrødene med olie og drysse knækbrødene med f.eks. revet ost, paprika, chili eller et andet yndlingskrydderi?
Drys også gerne med ekstra salt og sesamfrø - sesamfrø giver knækbrødene en ekstra god sprødhed.
Knækbrødene kan holde sig i kagedåse i 1-2 uger, men de er spist længe før.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde og lækre knækbrød med majsgryn og kerner

Umiddelbart ser ingredienslisten jo alenlang ud, men hvis du kigger efter vil du opdage at du nok har de fleste af kernerne i køkkenskabet. Mangler du f.eks. græskarkerner, så fordobl bare mængden af en af de andre slags kerner. DSC_8221Prøv at lave en variant med tørret parmesanost, paprika, chili eller et andet yndlingskrydderi?. Prøv at drysse med lidt ekstra salt (som jeg gjorde), hvidløgssalt eller pensl med vand og drys med sesam. Opskriften kan varieres i det uendelige, og du kan sætte dit eget præg.

Knækbrød med krydderi smager snack-agtigt godt. Bare lige et tip til dig.

Knækbrødene er helt perfekt til tapas og ostebord – helt formidable faktisk 🙂

Knækdbrødene blev rigtigt gode med majsgryn, men du kan sagtens erstatte med majsmel eller anden meltype. DSC_8222Dejen er hurtig at røre sammen og du kan bruge lige de korn og kerner du har på lager. Saml dejen med ekstra olie, hvis der nødvendigt. DSC_8223

Det hårde arbejder, starter, når dejen skal rulles ud.

Del dejen i to lige store klumper og læg den ene klump på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir henover og rul nu dejen ud med en kagerulle. Det er hårdt arbejde, skulle jeg hilse og sige, men det er besværet værd. Dine anstrengelser lønner sig! Få gerne en m/k med gode armkræfter til at hjælpe 🙂

Sørg for at dejen bliver rullet godt ud til alle kanter, og den skal helst rulles så tyndt ud som muligt, så bliver knækbrødene sprødest. DSC_8236Brug en pizzaskærer til at skære knækbrødene ud med. Rimeligt vigtigt punkt, hvis du vil undgå at få ét bradepandestort stykke knækbrød 😉

Drys evt. let med et ekstra lag fint salt, paprika, hvidløgssalt eller hvad du nu foretrækker. Måske du slet ikke foretrækker at drysse med noget?

Når knækbrødene er gyldne og sprøde i kanten, er de færdige.

Knækbrødene i midten vil føles lidt bløde, men de bliver sprøde når de afkøler på en bagerist.

Flyt hurtigt knækbrødene over på risten. Føles de alt for bløde, skal du måske give dem et par minutter ekstra i ovnen . DSC_8237 Så er der knækbrøds-servering!

Knækbrødene smager fantastisk som snack alene eller med en skive ost på. Smager særligt godt med cheddarost på. Smager også godt med smør og pålægschokolade på!

Servér knækbrødene til et brunchbord, til velkomstsnack til gæster, som chips-erstatning til familien lørdag aften…

DSC_8239

Hav gerne en knækbrødsdåse stående på køkkenbordet, som familien kan gå i, når de kommer sultne hjem fra skole og job. Et par knækbrød klarer den værste sult og efter sådan et par stykker kan man godt klare at vente på aftensmaden, og endnu bedre: man undgår at falde for de værste “sukkerfristelser”.

Kaloriemæssigt er de jo nok noget af en bombe, med alle de olieholdige kerner, men jeg tænker at det er det sunde fedtstof? Og den tanke hjælper gevaldigt! 🙂

God fornøjelse med dine knækbrød! DSC_8240

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •