Steaks i flødesauce. Uhm i dag får du opskriften på møre lækre oksebov steaks stegt i sautérpande med lækker flødesovs.

I dag serveres der MAD – en rigtig hovedret og en rigtig nem og lækker én endda.

Jeg var så heldig – for nylig – at “falde over” næsten 1 meter oksebov, for næsten igen penge.

Jeg var spændt på kødets kvalitet, til den pris, men halløj da hvor var det dog en positiv oplevelse. Totalt et scoop. Jeg skulle da vist have købt endnu flere meter 🙂Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg

Jeg skar okseboven op i både steaks og hele stege, så der rigeligt til flere fornemme menuer.

Du kommer helt sikkert til at høre mere om de bovsteaks.

Til dagens servering brugte jeg 6 steaks, men du kan fint nøjes med 4, hvis I ikke er store kødspisere.

Vi er 4 i familien, alle med voksenappetit, så der må ofte lidt ekstra kød til.

Er du ikke så heldig at finde en billig meter oksebov, så kan alle slags steaks bruges. Entrecotes, tykstegsbøffer, minutsteaks?

Du kan også bruge schnitzler af fjerkræ eller svinekoteletter.Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløgJeg brugte min nye sautérpande, en stor, dyb pande med låg. Tricket er, at du kan brune kød af, svitse tilbehør med og sidenhen hælde sauce og fløde ved.

Altså endnu en af de gode retter, hvor alt bare steger færdigt i ét. Åh disse retter er jeg altså bare komplet fan af. Det er SÅ nemt – og opvasken især 🙂

Har du ingen sautérpande, så fortvivl ej. Tjek dit grydeskab og find din pande. Måske du har et låg der passer til?

Du får opskriften på dagens ret lige her. Retten er nem at lave og nem at købe ind til.  En totalt lækker ret altså, kig med her 🙂
Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg

Steaks i flødesauce med løg, hvidløg og tomat – få en god nem opskrift her

Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg
Steaks i lækker flødesauce med løg, hvidløg og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Gæster og festlige retter
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-6 steaks af oksekød, f.eks. oksebovsteaks kyllinge- kalkunschnitzler eller svinekoteletter kan også sagtens bruges
  • Smør til stegning
  • Salt/peber/1 spsk stødt paprika
  • 4 fed hvidløg
  • 4 løg i skiver
  • 300 gram champignon i skiver eller 1 glas. Kan udelades
  • 140 gram koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ liter kogende vand
  • dl fløde evt. Milda
  • Jævning
  • Evt. kulør
  • Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites ell. lign.

Sådan gør du

  • Svits steaks i lidt smør. Er der en fedtkant på, så lad bøfferne svitse lidt på højkant først.
  • Brun bøfferne 1-2 minutter på hver side og krydr godt med salt/peber og paprika
    Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg
  • Tag bøfferne af panden, og hold dem varme på en tallerken tildækket med staniol
  • Svits løg og hvidløg og evt. champignono. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
  • Læg steaksene ned i panden igen.
  • Tilsæt kogende vand, tomatkoncentrat og flåede tomater. Er der ikke plads til det hele på din pande, så nøjes evt. med 2½ dl. vand. Bøfferne skal helst være tildækkede.
  • Læg låget på panden og lad retten simre - gerne ½ times tid (kortere tid kan gøre det). Retten kan også laves i et tildækket ildfast fad i ovnen
  • Tilsæt fløde og lad retten koge lidt op.
  • Tilsæt jævning og smag flødesaucen til. Tilsæt evt. kulør
  • Serveres med pommes frites, ris eller pasta

Noter

Steaks af al slags oksekød kan bruges. Svinekød eller kyllingekød/kalkunkød kan også bruges
Retten er fryesegnet
Retten kan også laves i et tildækket ildfast fad i ovnen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Oksebov steaks med flødesovs i sautérpande – kan også laves i fad i ovnen

Det var vel nok en skøn ret. Du kan fint tilføje champignon – det havde jeg desværre ikke lige på lager. Champignon ville klæde retten godt.

En meget nem servering, og retten er faktisk så fin, at den sagtens vil kunne serveres for gæster også.

“Jamen bliver bøfferne ikke stenhårde, når de bliver stegt så længe?” kunne du måske finde på at spørge?

Næh de simrer sig simpelthen møre og lækre i flødesaucen, så kast du dig roligt ud i projektet. Tomatsaucen er så lækker. 🙂

Lav gerne pommes frites til, men kartoffelmos eller bagte kartofler vil også være fint at servere til?

Håber retten vil smage dig. Jeg er spændt på, hvilke steaks/schnitzler du beslutter dig for at prøve med. Okse, gris eller fugl?

Du bestemmer. 🙂
Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg

Få flere lækre opskrifter på steaks i flødesovs her:

1.

Steaks i slow cooker - med bacon flødesovs
Steaks i flødesauce med bacon, løg og peberfrugt er en skøn ret i Crockpot
Se opskriften her
Steaks i slow cooker - med bacon flødesovs

2.

Steaks af oksefilet i stegeso - med flødesovs
Steaks i flødesauce - langtidsstegt i Römertopf
Se opskriften her

3.

Bovsteaks på pande med flødesovs - opskrift
Marinerede bovsteaks i flødesovs og sesamkartofler med paprika
Se opskriften her

4.

Steaks af oksefilet i stegeso - med flødesovs
Steaks i flødesauce - langtidsstegt i Römertopf
Se opskriften her

5.

Steaks på pande m. flødesauce - opskrift
Lækre steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon
Se opskriften her
Steaks stegt på pande med flødesauce, løg og champignon

6.

Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler
Marinerede kalvebovsteaks i flødesauce med sprøde kartoffeltern.
Se opskriften her
Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler