Steaks i flødesauce. Uhm i dag får du opskriften på møre lækre oksebov steaks stegt i sautérpande med lækker flødesovs.
I dag serveres der MAD – en rigtig hovedret og en rigtig nem og lækker én endda.
Jeg var så heldig – for nylig – at “falde over” næsten 1 meter oksebov, for næsten igen penge.
Jeg var spændt på kødets kvalitet, til den pris, men halløj da hvor var det dog en positiv oplevelse. Totalt et scoop. Jeg skulle da vist have købt endnu flere meter 🙂
Jeg skar okseboven op i både steaks og hele stege, så der rigeligt til flere fornemme menuer.
Du kommer helt sikkert til at høre mere om de bovsteaks.
Til dagens servering brugte jeg 6 steaks, men du kan fint nøjes med 4, hvis I ikke er store kødspisere.
Vi er 4 i familien, alle med voksenappetit, så der må ofte lidt ekstra kød til.
Er du ikke så heldig at finde en billig meter oksebov, så kan alle slags steaks bruges. Entrecotes, tykstegsbøffer, minutsteaks?
Du kan også bruge schnitzler af fjerkræ eller svinekoteletter.Jeg brugte min nye sautérpande, en stor, dyb pande med låg. Tricket er, at du kan brune kød af, svitse tilbehør med og sidenhen hælde sauce og fløde ved.
Altså endnu en af de gode retter, hvor alt bare steger færdigt i ét. Åh disse retter er jeg altså bare komplet fan af. Det er SÅ nemt – og opvasken især 🙂
Har du ingen sautérpande, så fortvivl ej. Tjek dit grydeskab og find din pande. Måske du har et låg der passer til?
Du får opskriften på dagens ret lige her. Retten er nem at lave og nem at købe ind til. En totalt lækker ret altså, kig med her 🙂
Steaks i flødesauce med løg, hvidløg og tomat – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4-6 steaks af oksekød, f.eks. oksebovsteaks kyllinge- kalkunschnitzler eller svinekoteletter kan også sagtens bruges
- Smør til stegning
- Salt/peber/1 spsk stødt paprika
- 4 fed hvidløg
- 4 løg i skiver
- 300 gram champignon i skiver eller 1 glas. Kan udelades
- 140 gram koncentreret tomatpuré
- 1 dåse flåede tomater
- ½ liter kogende vand
- 2½ dl fløde evt. Milda
- Jævning
- Evt. kulør
- Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites ell. lign.
Sådan gør du
- Svits steaks i lidt smør. Er der en fedtkant på, så lad bøfferne svitse lidt på højkant først.
- Brun bøfferne 1-2 minutter på hver side og krydr godt med salt/peber og paprika
- Tag bøfferne af panden, og hold dem varme på en tallerken tildækket med staniol
- Svits løg og hvidløg og evt. champignono. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
- Læg steaksene ned i panden igen.
- Tilsæt kogende vand, tomatkoncentrat og flåede tomater. Er der ikke plads til det hele på din pande, så nøjes evt. med 2½ dl. vand. Bøfferne skal helst være tildækkede.
- Læg låget på panden og lad retten simre - gerne ½ times tid (kortere tid kan gøre det). Retten kan også laves i et tildækket ildfast fad i ovnen
- Tilsæt fløde og lad retten koge lidt op.
- Tilsæt jævning og smag flødesaucen til. Tilsæt evt. kulør
- Serveres med pommes frites, ris eller pasta
Noter
Oksebov steaks med flødesovs i sautérpande – kan også laves i fad i ovnen
Det var vel nok en skøn ret. Du kan fint tilføje champignon – det havde jeg desværre ikke lige på lager. Champignon ville klæde retten godt.
En meget nem servering, og retten er faktisk så fin, at den sagtens vil kunne serveres for gæster også.
“Jamen bliver bøfferne ikke stenhårde, når de bliver stegt så længe?” kunne du måske finde på at spørge?
Næh de simrer sig simpelthen møre og lækre i flødesaucen, så kast du dig roligt ud i projektet. Tomatsaucen er så lækker. 🙂
Lav gerne pommes frites til, men kartoffelmos eller bagte kartofler vil også være fint at servere til?
Håber retten vil smage dig. Jeg er spændt på, hvilke steaks/schnitzler du beslutter dig for at prøve med. Okse, gris eller fugl?
Få flere lækre opskrifter på steaks i flødesovs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Har inviteret min familie til at prøve den søndag, vi bliver 7 voksne også med voksenappetit, så jeg tænkte at jeg ville lave 12 stk. oksesteaks, men så er jeg nødt til at stege det i en ovnfastfad i ovnen for at have plads, tror du ikke også det vil fungere?