Steaks i lækker flødesauce med løg, hvidløg og tomat

  • Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg

*Indlægget er delvist sponsoreret af Scanpan* 

Det behøver jo ikke “gå i kage” hele tiden på bloggen, gør det vel?`Næh i dag serveres der MAD – en rigtig hovedret og en rigtig nem og lækker én endda.

Jeg var så heldig – for nylig – at “falde over” næsten 1 meter oksebov, for næsten igen penge. Jeg var spændt på kødets kvalitet, til den pris, men halløj da hvor var det dog en positiv oplevelse. Totalt et scoop. Jeg skulle da vist have købt endnu flere meter 🙂Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløgJeg skar okseboven op i både steaks og hele stege, så der rigeligt til flere fornemme menuer. Du kommer helt sikkert til at høre mere om de bovsteaks.:-)

Til dagens servering brugte jeg 6 steaks, men du kan fint nøjes med 4 hvis I ikke er store kødspisere. Vi er 4 i familien, alle med voksenappetit, så der må ofte lidt ekstra kød til.

Er du ikke så heldig at finde en billig meter oksebov, så kan alle slags steaks bruges. Entrecotes, tykstegsbøffer, minutsteaks? Du kan også bruge schnitzler af fjerkræ eller svinekoteletter måske?Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløgJeg brugte min nye sautérpande, som jeg har fået tilsendt til afprøvning fra Scanpan. En sautérpande er en stor, dyb pande med låg og tricket er, at du kan brune kød af, svitse tilbehør med og sidenhen hælde sauce og fløde ved.

Altså endnu en af de gode retter, hvor alt bare steger færdigt i ét. Åh disse retter er jeg altså bare komplet fan af. Det er SÅ nemt – og opvasken især 🙂

Følger du bloggen trofast, vil du vide, at jeg sjældent er i lommen på nogen. Skulle det ske, så er det kun, når det er virkeligt lækre produkter jeg anbefaler. Produkter jeg kan stå 100% inde for. Scanpans produkter er virkelig af god kvalitet. Derfor.

Produkterne er ret dyre, men der er rigtigt tit gode tilbud på deres hjemmeside. Kig forbi og se om der er noget du kunne ønske dig af julemanden 🙂

Har du ingen pande fra Scanpan, så fortvivl ej. Tjek dit grydeskab og find din pande. Måske du har et låg der passer til?

Du får opskriften på dagens ret lige her. Retten er nem at lave og nem at købe ind til.  En totalt lækker ret altså, kig med her 🙂
Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg

Steaks i lækker flødesauce med løg, hvidløg og tomat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Steaks i lækker flødesauce med løg, hvidløg og tomat
Forfatter:
: Gæster og festlige retter
: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4-6 steaks af oksekød (kyllinge- kalkunschnitzler eller svinekoteletter kan også sagtens bruges)
  • Smør til stegning
  • Salt/peber/1 spsk stødt paprika
  • 4 fed hvidløg
  • 4 løg i skiver
  • Evt. 1 bakke champignon i skiver
  • 1 ds. tomatkoncentrat
  • 1 ds flåede tomater
  • ½ liter kogende vand
  • 2½ dl fløde (evt. Milda)
  • Jævning
  • Evt. kulør
  • Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites ell. lign.
Sådan gør du:
  1. Svits steaks i lidt smør.
  2. Er der en fedtkant på, så lad bøfferne svitse lidt på højkant først.
  3. Brun bøfferne 1-2 minutter på hver side og krydr godt med salt/peber og paprika
  4. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme på en tallerken tildækket med staniol
  5. Svits løg og hvidløg. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
  6. Læg steaksene ned i panden igen.
  7. Tilsæt kogende vand, tomatkoncentrat og flåede tomater. Er der ikke plads til hele molevitten på din pande, så nøjes evt. med 2½ dl. vand. Bøfferne skal helst være tildækkede.
  8. Læg låget på panden og lad retten simre - gerne ½ times tid (kortere tid kan gøre det).
  9. Tilsæt fløde og lad retten koge lidt op.
  10. Tilsæt jævning og smag flødesaucen til.
  11. Tilsæt evt. lidt kulør, hvis du ikke synes retten skal have "tomat-farve".

Det var vel nok en skøn ret. Du kan fint tilføje champignon – det havde jeg desværre ikke lige på lager. Champignon ville klæde retten godt.

En mega-nem servering, og retten er faktisk så fin, at den sagtens vil kunne serveres for gæster også.

“Jamen bliver bøfferne ikke stenhårde, når de bliver stegt så længe?” kunne du måske finde på at spørge?

Næh de simrer sig simpelthen møre og lækre i flødesaucen, så kast du dig roligt ud i projektet. Tomatsaucen er så lækker. 🙂

Lav gerne pommes frites til, men kartoffelmos eller bagte kartofler vil også være fint at servere til?

Håber retten vil smage dig. Jeg er spændt på, hvilke steaks/schnitzler du beslutter dig for at prøve med. Okse, gris eller fugl?

You’re the boss 🙂
Steaks i flødesauce med tomat, løg og hvidløg

Mere inspiration

Læg en kommentar