Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Sukkerfrit og fedtfattigt bananbrød med krydderi

 Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Alle de bananherligheder man kan få for en 10’er!

En pose fyldt med 20 bananer, rigeligt til både banankage, til bananspisende teenagere og til et sukkerfrit bananbrød som især den sukkerfrie datter jubler svært over.

Der går lidt lang tid imellem de helt sukkerfrie opskrifter her på bloggen. Må vist sige “been there, done that” – uha jeg synes det er svært at skære ned på fedt- og sukker i kager, men jeg vil gerne og det lykkes mig indimellem. Du kan finde opskrifter og gode bud her i kategorien: Sukker- og fedtfattigt bagværk

DSC_3927

I dag skal du høre om et komplet sukkerfrit bananbrød, som dog ikke er at forveksle med banankage. Det er et brød, der er smager af banan og som er sødet med vanilje og kanel og som fint kan gøre det ud for et stykke “kagesubstitut” en dag du er på kur og trænger til noget “sødt” og mættende.

DSC_3896

Bananerne søder og kanel og vanilje giver krydret kagesmag. Med et lag iskoldt smør på er det nu slet ikke så tosset faktisk!

Brug gerne de bananer der trænger allermest. Brødet gør sig glimrende som “brug-brune-bananer-stop madspild”-brød, på mange måder er det en helt fantastisk ting, dette brød altså. Sødt, mættende, og et brød der skaber og viderefører gode tanker og intentioner.

 Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Her kommer opskriften på:

Sukkerfrit og fedtfattigt bananbrød med krydderi

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8

Lækkert sundt bananbrød uden tilsat sukker
Det skal du bruge:
  • 250 gram mel
  • 2 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk kanel,
  • 1 tsk vanilje
  • 5 mosede bananer
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser: mel, havregryn, bagepulver, vanilje og kanel.
  2. Tilsæt 1 æg og honning
  3. Mos bananerne og rør dem i.
  4. Dejen kan røres sammen med ske, og er for klistret til at blive æltet med fingrene.
  5. Hæld dejen i en brødform og glat ud med lidt vand. Min brødform var for stor, no problem, så jeg lod da bare være med at glatte brødet helt ud i enden af formen (gad ikke et banan-fladbrød)
  6. Bag brødet nederst i ovnen v. 30 minutter 175 grader varmluft. (ca.)
  7. Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent og når det lyder hult når du banker det under bunden.

 Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Her kan du se anvisningerne fra start til slut. Det er nemt at bage bananbrød og et nyt brød laves på ingen tid (næsten).

Rigtig god fornøjelse med dit bananbrød – du skulle da næsten prøve det, ikke? Tror man bliver så tynd af det, at man er nødt til at spise 2-3 stykker (ej, det var grov sarkasme her, kan du se selvironien blinke??) ;.-)

Det er en oplagt måde at få brugt en bunke brune bananer på og det smager da lidt af “fugl” når der er brugt vanilje og kanel? En blanding mellem en sund frugtbolle og en banankage tænker jeg?  Ikke nogen skidt kombi!

Har du brune bananer til overs frugtskålen eller i køleskabet, så smid dem endelig ikke ud, heller ikke selvom de ser brune, plettede og triste ud. De kan få et nyt liv, de bananer! Enten i rigtige banankager, i sundere bananmuffins eller ligefrem i banankiks lavet næsten helt uden kalorier 🙂

DSC_3896Find du smørskålen frem og gør klar til at spise et lækkert bananbrød. Et lækkert mættende mellemmåltid, hvor du føler at du har fået lidt sødt, men hvor du alligevel ikke er blevet “snydt” til at spise billige/tomme kalorier.

Jeg har stadig 7 brune bananer i køleskabet. Det er som om teenagerne, og jeg selv, om morgenen alligevel helst foretrække de gule bananer? Suk – mon det lykkes moren at bryde vanemønstret?

DSC_3897

God dammit, så må der bages igen, med brune bananer i køleskabet! (forstå mig ret, jeg er dybt sarkastisk, jeg ELSKER jo at bage, altså 😉

Tror det næste der er under opsejling er bananboller, chokolademuffins med banansmag,  eller denne lækre chokoladeroulade med bananer i. Den smager drøngodt! 🙂

Kig forbi bloggen og imens kigger jeg jævnligt i køleskabets frugtskuffe for at se om der stadigvæk er banan-gevinst.

Hvem ved, om teenagerne pludselig en dag har SPIST de tiloversblevne brune bananer også? Der er vist lige behov for at jeg fortæller dem, at man ikke skal “skue hunden på hårene” i banansammenhæng.

De brune bananer er nemlig de bedste at bruge når der skal bages!

Tak for nu –

Jeg iler til køjs med min gode bog – er komplet kvast, mandagen slog mig ud. Håber der er en vej ud? Jo da, det er jo tirsdag i morgen. I morgen venter en ny dag……altid 🙂

 Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Mere inspiration

12 tanker om "Sukkerfrit og fedtfattigt bananbrød med krydderi"

  1. Dejligt bananbrød 🙂 Jeg skiftede 50 gr hvedemel ud med rugmel, det gik fint. Brødet er helt perfekt til ungernes 10’er-mad.
    Tak for den – nu smider vi ikke længere de brune bananer ud 🙂
    Hilsen Jonna

    1. Hej Jonna
      Det lyder da bare helt perfekt og god ide med rugmel i, det giver mere “bid” og mætter ungerne bedre 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding – og god fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Wauw. Det var lækkert – brødet var væk i løbet af ingen tid. Det skal bestemt bages næste gang Fakta har billige “brune” bananer ?

    1. Hej Tanja
      Lyder lækkert – og så godt at du lige mindede mig om bananbrødet. Jeg prøver jo lige at stoppe lidt med kagerne i en periode, og så er det sukkerfrie bananbrød da bestemt et rigtigt godt alternativ.
      Dejligt du sprang ud i opskriften og tak for din feedback 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Stoppet med sukker er jeg næppe 😄 men det er altid godt med noget der kan bidrage til at skære ned på det 😉 knus

  4. Har i dag prøvet opskriften …. VI ER BEGEJSTRET! Det smager da sindsygt godt – total a la kage, og helt uovertruffen med koldt smør. Især mor og mindstemusen er solgt 😀 Tak til dig og også til Amanda, der fik det fremkaldt :-*

    1. Hej Lærke
      Hvor er det godt at høre! Dejligt vi kan finde kagelignende brød til dig, nu du er stoppet med sukker. 😉 Dejligt at både mor og barn var glade – skønt at høre.
      Tak for tilbagemeldingen Lærke og god weekend til jer
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *