•  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Alle de bananherligheder man kan få for en 10’er!

En pose fyldt med 20 bananer, rigeligt til både banankage, til bananspisende teenagere og til et sukkerfrit bananbrød som især den sukkerfrie datter jubler svært over.

Der går lidt lang tid imellem de helt sukkerfrie opskrifter her på bloggen. Må vist sige “been there, done that” – uha jeg synes det er svært at skære ned på fedt- og sukker i kager, men jeg vil gerne og det lykkes mig indimellem. Du kan finde opskrifter og gode bud her i kategorien: Sukker- og fedtfattigt bagværk

DSC_3927

I dag skal du høre om et komplet sukkerfrit bananbrød, som dog ikke er at forveksle med banankage. Det er et brød, der er smager af banan og som er sødet med vanilje og kanel og som fint kan gøre det ud for et stykke “kagesubstitut” en dag du er på kur og trænger til noget “sødt” og mættende.

Der er en masse frugtsukker i bananer dog, så sukkerfrit er bananbrødet ikke, men det er uden tilsat sukker men fyldt med bananer.

DSC_3896

Bananerne søder og kanel og vanilje giver krydret kagesmag. Med et lag iskoldt smør på er det nu slet ikke så tosset faktisk!

Brug gerne de bananer der trænger allermest. De brune er nemlig de sødeste.

Brødet gør sig glimrende som “brug-brune-bananer-stop madspild”-brød, på mange måder er det en helt fantastisk ting, dette brød altså. Sødt, mættende, og et brød der skaber og viderefører gode tanker og intentioner. Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Her kommer opskriften på:

Bananbrød sundt – opskrift uden tilsat sukker

Lækkert sundt bananbrød uden tilsat sukker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Bananbrød med krydderi
Kategori: Sukker og fedtfattigt bagværk
Keyword: banan, bananbrød, krydderier
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel Du kan udskifte 50 gram hvedemel med grovere meltype
  • 2 dl havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje
  • 5 mosede bananer de brune er de sødeste

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser: mel, havregryn, bagepulver, vanilje og kanel.
  • Tilsæt 1 æg og honning
  • Mos bananerne og rør dem i.
  • Dejen kan røres sammen med ske, og er for klistret til at blive æltet med fingrene.
  • Hæld dejen i en brødform og glat ud med lidt vand. Min brødform var for stor, no problem, så jeg lod da bare være med at glatte brødet helt ud i enden af formen (gad ikke et banan-fladbrød)
  • Bag brødet nederst i ovnen v. 30 minutter 175 grader varmluft. (ca.)
  • Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent og når det lyder hult når du banker det under bunden.

Noter

Tilsæt gerne grofthakket chokolade og nødder til bananbrødet. 
Bananbrødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Et nemt og lækkert bananbrød – et hit i madpakken

 Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød

Her kan du se anvisningerne fra start til slut. Det er nemt at bage bananbrød og et nyt brød laves på ingen tid (næsten).

Sådan laver du et sundt bananbrød uden tilsat sukker – se billederne her:

Rigtig god fornøjelse med dit bananbrød – du skulle da næsten prøve det, ikke?

Det er en oplagt måde at få brugt en bunke brune bananer på og det smager da lidt af “fugl” når der er brugt vanilje og kanel? En blanding mellem en sund frugtbolle og en banankage tænker jeg?  Ikke nogen skidt kombi!

Har du brune bananer til overs frugtskålen eller i køleskabet, så smid dem endelig ikke ud, heller ikke selvom de ser brune, plettede og triste ud. De kan få et nyt liv, de bananer! Enten i rigtige banankager, i sundere bananmuffins eller ligefrem i banankiks lavet næsten helt uden kalorier 🙂

DSC_3896Find du smørskålen frem og gør klar til at spise et lækkert bananbrød. Et lækkert mættende mellemmåltid, hvor du føler at du har fået lidt sødt, men hvor du alligevel ikke er blevet “snydt” til at spise billige/tomme kalorier.

Jeg har stadig 7 brune bananer i køleskabet. Heldigt, når man nu er så glad for at bage som jeg 🙂DSC_3897

Tror det næste der er under opsejling er bananboller, chokolademuffins med banansmag,  eller denne lækre chokoladeroulade med bananer i. Den smager drøngodt! 🙂

Kig forbi bloggen og imens kigger jeg jævnligt i køleskabets frugtskuffe for at se om der stadigvæk er banan-gevinst. 🙂  Sukkerfrit og fedtfrit bananbrød


  •  
  •  
  •  
  •  
  •