•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3947Lørdag. Overskyet. Meteorologerne lover bagevejr. I mine ører bliver lørdag, fridag og regnvejr til…..bagevejr.

Lørdagen blev hurtig dømt bananbagelørdag på matriklen. Hvorfor mon det? Tjo, fordi jeg lod mig lokke af 20 bananer for en 10’er i Fakta. Vi havde faktisk bananer i forvejen, rigeligt, men et godt Stop madspilds-tilbud har jeg altså svært ved at gå forbi. Kender du det?Lækker fedtfattig banankage med krydderierMin mand så lidt træt ud da jeg kom hjem med mit banan-bjerg “Jamen, vi har jo 10 bananer i forvejen?”

“Hvad er problemet?” det kunne jeg da ikke se? Vi bager da bare nogen kager?? 🙂

Jep – dagen blev døbt bananlørdag. Der blev bagt både banankage og et sukkerfrit bananbrød – men alligevel er der stadigvæk 12 bananer tilbage. Hvilke bananlækkerier skal vi mon finde på i morgen? 😉DSC_3896Når man køber stop-madspilds-bananer er det jo brune bananer man køber. Det er kun en fordel, for de er faktisk også de bedste at bage med. De brune bananer er klart de sødeste og også de nemmeste at mose 🙂DSC_3897

DSC_3898Den kage du skal høre om i dag er en lækker fedtfattig krydret banankage, godt proppet med bananer og tykmælk og dermed reduceret for sukker og fedtstof.

En rigtig “Stop madspilds-kage”; jeg havde nemlig også 1 liter “dato”-tykmælk i køleskabet. Også en god anledning til at få brugt noget af den.

En lækker og sund banankage, fyldt med fibre også. Et stykke af den vil fint kunne gøre det ud for sundt mellemmåltid.

Banankagen er nem at lave og kan hurtigt røres sammen med ske. Der er ikke æg i dejen – hvilket bare gør den endnu nemmere at røre. Den smager himmelsk af søde bananer og lækre krydderier – en mellemting mellem en banankage og en krydderier. Åh hvor jeg elsker den kombination, tror også du bliver vild med den 🙂

Lækker fedtfattig banankage med krydderier

Her kommer opskriften på:

Lækker fedtfattig banankage med krydderier
En skøn fedtfattig banankage med krydderier
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Fedtfattig banankage med krydderier
Kategori: Brød og kager
Keyword: banankage, fedtfattige kager, krydderkage med banan
Portioner: 10 personer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl. sukker
  • ½ dl. olie
  • 5 dl. tykmælk
  • 3 mosede bananer
  • 6 dl. hvedemel
  • 2 dl havregryn
  • 3 tsk. natron
  • 3 tsk kardemomme , , ,
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk nellike
  • 1 tsk allehånde
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • Evt.: tilsæt evt. 100 gram grofthakket chokolade.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Bland tykmælk, sukker og olie med en ske.
  • Bland de tørre ingredienser: havregryn, mel, natron og krydderier og rør det i tykmælkblandingen.
  • Mos bananerne og rør dem i.
  • Smør en bradepande med smør og hæld dejen heri. Bradepanden skal være ca. 30-40 cm.
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter v. 150 grader varmluft. Den lifligste duft af krydderier vil brede sig.
  • Prik i kagen med en strikkepind. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere tid. Kagen vil føles fast når den er færdigbagt.
  • Kagen kan føles lidt “klæg” indeni,  det skyldes bananerne og tykmælken.
  • Lad kagen hvile 5-10 minutter efter færdigbagning, så bliver den nemmere at skære ud.
  • Pynt gerne kagen med glasur, hvis du synes
  • Du kan også tilsætte lidt grofthakket chokolade til kagen.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Lækker fedtfattig banankage med krydderierHuset vil dufte skønt af både banan- og krydderkage. Lav en god kop kaffe eller te og gør dig klar til at prøvesmage. 🙂

Her i huset var vi vilde med den krydrede banankage

Teenagerne storspiste den, også min datter, der ellers er sukker- og glutenafvænnet. Hun satte pris på at kagen ikke var for sød eller for fed. Hun var også glad for havregrynene i kagen. Faktisk bliver man mæt af et stykke kage, ja du kan sagtens spise et stykke som mellemmåltid.DSC_5814Den store mængde tykmælk i kagen gør den ekstra svampet og lækker. Måske du har luret hvor jeg har inspirationen fra? Jeg har da kigget på tykmælkskageopskriften – som jeg før har eksperimenteret med, se her storhittet tykmælks-chokoladekagen

Det var også lige en kage for mig. Lækker krydret smag og en liflig banansødme oveni. Kagen opfyldte lige præcis mine krydrede lørdags-banankagedrømme. Heldigt nok at kagen var fedtfattig, for hov, vi kom jo til at spise  to tre stykker pr. mand.Lækker fedtfattig banankage med krydderier

Om du kalder kagen et bananbrød eller en banankage er op til dig. Kært barn har mange navne. 🙂

Måske du også kan komme forbi en overfyldt pose med stop madspilds-bananer i en butik et sted? Måske der bare gemmer sig 4 brune bananer i din frugtskål eller i dit køleskab? Det gør der tit hjemme hos os, i hvert fald.

Denne kage giver forkælelse og god samvittighed. På én gang kan du få brugt dine frugtoverskudslagre og samtidigt også glæde familien med en lækker kage.

Ja tak. Skønt med sådan en bananlørdag. Opskriften på dagens sukkerfrie bananbrød snyder jeg dig ikke for – den skal du nok få en af de nærmeste dage 🙂

Rigtig god weekend til dig – måske du går en banansøndag i møde måske? 🙂Lækker fedtfattig banankage med krydderier


  •  
  •  
  •  
  •  
  •