Honningroulade med honningkage smag. Her får du en god opskrift på en nem roulade med krydderier og honning.
Hvis du er vild med honningkager, vil du elske denne roulade. En blød, krydret roulade, der smager godt til jul, men også resten af året.blød
Svampet, blød, honningroulade med de klassiske honningkagekrydderier og fyld af appelsinsmørcreme og appelsinsyltetøj. En nem roulade, der smager skønt!

Rouladen er lavet med en slags krydret honningkagedej, men den er let og luftig, så den kan fint rulles uden at knække. Fyldet kan du sagtens variere.
Måske du vil nøjes med appelsinsyltetøj? Det kan man sagtens. Abrikossyltetøj vil også være lækkert, hvis du ikke er så vild med den lidt bitre appelsinsyltetøj.
Kagen smager skønt til en kop kaffe eller te og den vil selvfølgelig også være et hit til gløgg til jul. En succes på ethvert kagebord eller som dessert til julefrokost.
Du kan bage rouladen i god tid og opbevare den på køl til den skal serveres. Den har godt af at sætte sig lidt, så trækker den endnu mere smag.

Hvor er det bare nemt med kager der kan laves i forvejen. Roulade er én af de nemmeste kager du kan bage.
Nederst i indlægget får du flere opskrifter på nemme lækre roulader. Du får også flere opskrifter på honningkager i andre afskygninger.
Honningroulade med smag af honningkage – opskrift

Ingredienser
Honningroulade dej:
- 2 æg
- 60 gram brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram honning kan erstattes med mørk sirup
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1½ tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- ½-1 tsk stødt nellike
Fyld:
- 1 portion appelsinsmørcreme kan erstattes med anden smørcreme
- 6-8 tsk appelsinsyltetøj kan udelades eller du kan sagtens bruge mere
Sådan gør du
- Pisk æg, vaniljesukker og brun farin lyst og skummende. Pisk evt. æggehviderne for sig og vend i senere. Pisk honning i og sigt herefter alle de tørre ingredienser i. Vend dejen til den er klumpefri. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir

- Bag rouladebunden midt i ovnen i ca. 6-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bunden skal være blød og må ikke bage for længe, hold øje med den.

- Drys sukker på et stykke bagepapir og vip straks den nybagte rouladebund ud herpå. Træk bagepapiret bagpå forsigtigt af. Vil det ikke slippe, så tør det over med en fugtig klud. Smørcreme og syltetøj kan nu smøres på den afkølede bund.

- Rul rouladen stramt om fyldet på den lange led og læg åbningen nederst. Lad gerne rouladen sætte sig nogle timer, gerne natten over. Opbevares på køl, godt indpakket i bagepapiret du har rullet rouladen ud på, med en plastpose omkring.

- Rouladen kan nydes som den er, eller den kan pyntes med f.eks. smeltet chokolade i striber.

Noter

Nem roulade med krydderier og honningkage smag
Skøn honningkageroulade, der er saftig og lækker i dagevis. Måske du har et glas honning i skabet, du kan eksperimentere med?
Tit har vi et glas stående længe – perfekt, at jeg nu ved at man kan lave den lækreste honningroulade med den gode honning. Prøv også denne honningkage eller disse honningmuffins. Honninghjerter er jo også altid et hit.
Har du ikke honning til overs, så kan du prøve at erstatte med mørk sirup. Det giver nemlig også en god, krydret smag. Prøv f.eks. denne sirupskage – også en skøn kage.

Tips og variationer til opskriften på honningroulade:
- Honningrouladen kan også fyldes med flødeskum og appelsinsyltetøj eller måske en smørcreme med kanel?
- Du kan også bruge en smørcreme, som jeg har brugt i disse honningbomber.
- Tilsæt gerne finthakket chokolade eller hakkede nødder til dejen.
- Sigt evt. lidt flormelis over rouladen, det vil ligne et fint snedrys.
- Prøv også denne roulade med kanel.

Rigtig god fornøjelse med honningrouladen. Mon ikke den også bliver et hit hjemme hos dig?
Prøv også disse honningkager eller sirupskager:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






