Bananpandekager med hytteost – nemme, lækre, sunde pandekager, der mætter godt.
Har du modne bananer i frugtskålen og en rest hytteost i køleskabet? Så kan du lave disse mættende bananpandekager med hytteost. De er hurtige at lave og smager rigtig godt, både lune og kolde.

Pandekagerne er lidt tykkere end almindelige dessertpandekager. Bløde, søde, små tykke pandekager.
Banan søder pandekagerne, så de kan faktisk laves – næsten – uden tilsat sukker. Jeg har bare tilsat lidt vaniljesukker, men ellers ikke sødet dem ekstra.
Der er havregryn i pandekagerne, og faktisk slet ikke hvedemel, så de er også rige på fibre. Bruger du glutenfri havregryn, kan de laves helt glutenfrie.
Bananpandekagerne med hytteost mætter godt og kan nydes som morgenmad, mellemmåltid eller som en sød sund snack til madpakken. De er også fine at tage med på skovtur eller biltur. Dejligt med en sund snack, der mætter godt.

Hvorfor bruge hytteost i pandekagerne?
Hytteosten tilfører pandekagerne ekstra protein, så de mætter godt og mætter i længere tid. Pandekagerne er både svampede og saftige. Bløde pandekager, der er sprøde, når de er helt nystegte.
Du kan slet ikke smage hytteosten i pandekagerne. Bare spring på, også selvom du ikke er vild med ost. Hytteost kan også erstattes med f.eks. skyr, få inspiration i denne opskrift.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på pandekager i mange afskygninger. Du får også flere opskrifter med hytteost.
Bananpandekager med hytteost – opskrift

Ingredienser
- 175 gram hytteost kan erstattes med f.eks. skyr
- 1 banan jo brunere den er, jo sødere. Brug gerne en meget moden banan
- 100 gram havregryn både finvalsede og grovvalsede kan bruges
- 2 æg
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl vand eller til passende konsistens
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Hæld hytteosten i en skål. Skær bananen i skiver og tilsæt.

- Blend massen med havregryn, hytteost, vaniljesukker, bagepulver, salt og æg. Blend med stavblender og supplér med vandet, til konsistensen er fin. Du kan også undlade at blende, så bliver dejen grovere og mere rustik i konsistensen.

- Lad dejen hvile et par minutter, så suger havregrynene lidt væde. Supplér evt. med ekstra vand, hvis dejen er for tyk.

- Varm en pande op og smelt smør på panden. Fordel små klatter dej på panden og steg pandekagerne ved middel varme.

- Vend pandekagerne, når de er gyldenbrune og har fået stegeskorpe. De skal ca. stege et par minutter på hver side.

- Servéres med sirup, honning, skyr, frisk frugt eller bær.

Noter

Har du en banan og hytteost til overs? Så prøv disse hytteost banan pandekager
Pandekagerne er nemme at lave og de smager rigtig godt – både lune og kolde.
Har du en rest kolde pandekager til overs, så smør dem gerne med smør og drys med sukker og læg 2 pandekager sammen. Et hit i madpakken eller som mellemmåltid. Mine børn elskede at få kolde pandekager med i madpakken, da de var små. Det vil dine børn eller børnebørn også elske.
Hvad kan du servere til hytteost pandekagerne med banan?
Pandekagerne smager godt som de er, men du kan også servere dem med:
- Friske bær f.eks. jordbær, melon eller friske skiver banan
- Vaniljeskyr, skyr eller græsk yoghurt
- Honning, sirup, syltetøj eller et drys sukker
- Grofthakkede mandler eller nødder
Vi nød pandekagerne med sirup og grofthakkede mandler. Lækre pandekager!

Tips og variationer til opskriften
- Har du ikke en stavblender, så kan dejen sagtens laves uden. Bananpandekagerne bliver dog finere og bløde i konsistensen, når du blender massen.
- Tilsæt evt. kanel eller kardemomme til dejen, det giver en god smag.
- Bananer kan erstattes med f.eks. revet gulerod, revet squash eller revet æble. Måske pandekagerne skal sødes lidt ekstra så.
- Lav gerne en stor portion og frys ned eller gem i køleskabet. De kan fint holde sig i minimum 2-3 dage.

Bananpandekagerne med hytteost kan også bruges som pandekager til brunch eller som sundere frokost til børn eller baby.
De små tykke pandekager er lette at holde i hånden og passer perfekt i en barnehånd. De kan nemt tages med som snack, når I skal på tur.
Har du modne bananer, og en rest hytteost til overs, så prøv en portion af disse pandekager. Vi havde fornøjelse af dem i flere dage.
Resten lunede jeg i airfryeren til morgenmad dagen efter. En lækker haps.
Dejligt at “synde” med en pandekage, der er lidt sundere. Prøv dem, hvis du skulle blive lækkersulten en eftermiddag eller aften. Det kan jo ske. 🙂
Rigtig god fornøjelse med pandekagebagningen til dig.

Prøv også disse bananpandekager uden mel og havregryn eller disse pandekager med hytteost – uden banan.
Få flere opskrifter på pandekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Få flere opskrifter med hytteost her:
1.

2.

3.

4.

5.






