I dag skal du høre om en rigtig lækker ret med blomkål med Mornaysauce og parmesanost.
Hvorfor skal det hele være så kedeligt og farveløst? Nej vel?
Hvis man nu kan købe et lille blomkål, er det så ikke at foretrække fremfor et hvidt?
Vi plejer at købe de hvide blomkål, men lige nu er det mørk og dunkel vinter og det var en stor fryd for mig, da jeg opdagede et lilla blomkål i Peters grøntbod. Sikke flot det lyser op og det trænger vi bare sådan til lige nu.
Det lille blomkål ser bare så flot og farvestrålende det ser ud. Det er da lige til at blive godt glad af at se på. 🙂
Hvad kan man så bruge sådan et fint lilla blomkål til?
Ja jeg gik straks i tænkeboks og jeg endte ud med ovnbagt blomkål med mornaysauce og parmesanost. Det blev en rigtig lækker ret, som vi spiste som tilbehør en aften. Er du vegetar, kan retten sagtens spises som hovedret alene. Du kan også putte skinketern i eller måske du kan få helt andre ideer?
Retten ser noget pudseløjerlig ud og min mand spurgte interesseret, imens han spærrede øjnene op: “Ej hvad er det for noget spændende noget vi skal spise i aften??”
Ja så fine farver og blomkål med mornaysauce smagte rigtigt godt. Kan du ikke lige opdrive et lilla blomkål, så bruger du selvfølgelig bare et hvidt eller et blomkål af en helt anden farve. De fåes nemlig også i orange eller skriggrønne.
Blomkål er en taknemmelig grøntsag, som vi heldigvis nemt kan købe hele året rundt. I sensommeren og efteråret er blomkålene særligt store og vi var så heldige at kunne købe et gigantisk stort blomkål – perfekt til den lækre blomkål i ovn-ret.
Blomkål er både sundt, vitaminrigt og nemt at tilberede og så er det ofte billigt at købe. Du kan bruge blomkål i rigtigt mange lækre retter, og du kan finde mere blomkålsinspiration allernederst i dette indlæg.Det er super nemt at lave blomkål med Mornaysauce i ovn og du skal bruge ganske få ingredienser.
Jeg snød lidt og købte færdiglavet Mornaysauce, men du kan også sagtens lave den selv. Bare følg denne opskrift på bechamelsauce og så tilsæt revet ost og evt. lidt muskatnød.

Retten fandt jeg på ved at videreudvikle lidt på bloggens populære opskrifter på bagte blomkål.
Jeg stegte først blomkålsbuketterne i ovnen og så gratinerede jeg dem med Mornaysauce og parmesanost til sidst. Det var SÅ nem en ret, der var meget hurtig at lave.
Opskriften får du lige her:
Blomkål med mornaysauce gratineret i ovn med parmesanost:

Ingredienser
- 1 blomkål alle slags blomkål kan bruges
- 4-5 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- salt/hvidløgspeber
- ½ liter Mornaysauce
- 50 gram parmesanost kan udelades eller erstattes med anden revet ost
Sådan gør du
- Vask blomkålet og befri det for blomkålsstok. Del det i små buketter
- Fordel blomkålsbuketterne i et ildfast fad og pensl godt med olie. Drys med salt og peber
- Bag blomkålet ca. 15-20 minutter nederst i ovnen v. 175 grader varmluft. Vend dem undervejs. Blomkålene skal være næsten møre, men ikke helt
- Hæld Mornaysauce over blomkålen og vend buketterne lidt rundt, så saucen fordeles godt
- Drys parmesanost eller andet revet ost på toppen
- Gratinér nu fadet ca. 10 minutter i ovnen igen. Retten er færdig, når blomkålsbuketterne møre og gratinerede
- Serveres straks som tilbehør til f.eks. frikadeller, farsbrød ell. lign.
Noter
Bagt blomkål i ovn med Mornaysauce og parmesanost – nemt og lækkert tilbehør
Det var en rigtig lækker ret, hvor de bagte blomkål fik en god og sprød gratineret overflade. Ostesaucen gav retten en rigtig god smag, som klædte retten, men du kan også sagtens bare bruge almindelig bechamelsauce.
Blomkål med mornaysauce smager rigtigt godt som tilbehør til f.eks. frikadeller eller forloren hare men du kan også bare tilsætte lidt skinketern til retten og vupti, har du på nemmeste vis tryllet en lækker hovedret. Prøv du bare retten hjemme hos dig.
Jeg er sikker på, at den bliver et hit. Hvis du kan opdrive et lilla blomkål, så slå endelig til, så I også kan få lidt farve på jeres middagstallerkener derhjemme.
Hvis du foretrækker et hvidt blomkål, er det selvfølgelig også ok. Måske du tænker at din familie vil studste lidt for meget over rettens lidt aparte udseende? Jeg tænkte dog – hvo intet vover, intet vinder.
Herligt med lidt farve-spræl i hverdagen. 🙂
God fornøjelse med den lækre ret til dig
Kig med og få mere inspiration til lækre retter med blomkål nedenfor:
Retter med blomkål – lækre opskrifter med blomkål









