Bagt blomkål – nem opskrift med parmesan

  • Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesanSkønne blomkål!

Heldige os. Blomkål kan vi købe i Danmark året rundt og de lækre kål kan tilberedes på så mange måder.

Jeg er blevet helt vild med bagt blomkål i ovn og siden jeg prøvede at lave dette bagte blomkål med paprika har jeg været fan og har bare haft lyst til at eksperimentere endnu mere med opskriften. Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

Hvorfor er bagt blomkål nu så fantastisk?

Konsistensen. Sprødheden. Smagen. Krydderiet. Det er sundt. Det er billigt. Det er dansk-produceret og nemt for os danskere at få fat på.

Uhm – det er bare genialt at bage et blomkål og især genialt hvis du alligevel har ovnen i gang. Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesanForberedelserne til et bagt blomkål tager kun få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.

Tilbage er kun at vente på at blomkålen kan nydes. Du vil blive virkelig overrasket over hvor meget blomkål I kan spise, når det serveres på denne måde. Uhm <3

Vi var 2 mand om at spise et blomkål- jep det passer! Det var godt nok ikke så stort, men vi kunne sagtens have spist mere!Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

Retten smager så godt, at det er lige før at den kan spises alene som den ér som hovedret. Man kunne snildt også springe f.eks. kartoffel/pastatilbehør over og så bare nøjes med blomkål evt. som tilbehør til kylling, kalkun, eller måske fisk?Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

Bagt blomkål smager virkelig godt og opskriften du skal høre om i dag er med parmesan. Et hit!Du skal bruge ganske få ingredienser og tro mig – en super lækker ret. Kig med her.

Bagt blomkål – lækker opskrift med parmesan:

Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
Bagt blomkål med parmesan - lækker opskrift
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Ret: Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagt blomkål, blomkål
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i små stykker
  • 4-5 spsk olie raps- eller solsikkeolie
  • salt/hvidløgspeber eller alm. peber
  • Ca. 50 gram parmesanost friskrevet smager bedst

Sådan gør du

  • Vask blomkålen og skær skiver/del blomkålshovedet i buketter
    Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
  • Fordel blomkålsstykkerne i et stegefad - gerne af støbejern.
    Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
  • Dryp olien over og drys med salt og hvidløgspeber. Vend godt rundt, så olie og krydderier fordeles godt.
    Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
  • Drys med parmesanost
    Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
  • Bag blomkålen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Vend stykkerne rundt når halvdelen af tilberedningstiden er gået. Hold øje med at stykkerne ikke branker. Skru evt. lidt ned for temperaturen
    Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan
  • Nyd blomkålen lun som tilbehør eller som en snack.
    Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

Noter

Bagt blomkål kan også sagtens laves uden parmesan
Tilsæt evt. friske krydderurter eller andet krydderi
Blomkålen kan også bages helt, så skal du bare påregne den dobbelte tilberedningstid. Tildæk med stanniol ellers vil blomkålen blive for mørkt på toppen

Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesanBagt blomkål med parmesan smager så godt!

Vi spiste og spiste og kunne slet ikke få nok og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.

En enkel og meget lækker opskrift og ingredienserne er få.Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

Måske du synes det lyder lidt underligt med parmesanost på blomkål? Tro mig, det er virkelig et hit, så spring du bare ud i det 🙂Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesanBagt blomkål smager så godt at det kan spises som snack. Du kan spise dét som det er, eller måske lave lidt aioli-dip til?

Hvis du gerne vil droppe kødet, eller stivelsestilbehøret, er bagt blomkål et oplagt alternativ. Tænk at det kan smage så godt at spise så sundt?

Måske retten ligefrem er LCHF-venlig? Jeg er ikke så godt inde i det, så supplér gerne i en kommentar herunder om bagt blomkål er no go i den sammenhæng 🙂

Måske der snart skal bagt blomkål på menuen hjemme hos dig? Det skal der med garanti snart her igen 🙂
Bagt blomkål - lækker opskrift med parmesan

Download “Noget i ovnen” app’en hér og få nem og overskuelig adgang til opskrifter som denne

Noget i ovnen app


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia

Smagte supergodt, husk at vende stykkerne halvvejs 😉

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer