Kåde sommerhusdrømme og lykkebobler i maven

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2012-05-27 13.54.13“Hvad gør du, når du skal slappe af?” blev jeg spurgt i dag. Svaret faldt prompte.

“Jeg surfer da efter sommerhuse! Jeg kan sidde der i timevis. I en boble. Timerne forsvinder og mit smil bliver bare bredere og bredere. Jeg får ro i kroppen. Bliver glad og godt tilpas. Jeg hedder Gitte og jeg elsker sommerhuse ved vandet”

Jep – jeg går til bekendelse. Jeg indrømmer det blankt. Jeg har totalt fået sommerhusgriller! Vil du med om bag facaden igen? Jeg springer nemlig ud af skabet i dag og viser mit sande sommerhus-ansigt! 🙂2012-04-07 20.15.49

Min underbevidsthed prøver at tale til mig.

Jeg higer efter vand, skov, natur, ro, fred, harmoni og lykke. Ubekymrethed. Fri for hverdagens stress og jag. Fri for udrykninger, bilos og larm. Fri for baggrundsstøj som lydtæppe.

Den pulserende hverdags skærende kontrast. Et hamsterhjul der kan sættes på pause i weekenderne? En følelse af selv at kunne vælge til og fra og slappe af ved at skifte miljø?

JA jeg har de kådeste sommerhusdrømme du kan forestille dig.

Det nærmer sig en forårsforelskelse. Han hedder ikke noget bestemt endnu. Stedet er ikke fastlagt. OM det overhovedet skal være, er heller ikke fastlagt. Jeg er endnu i den komplet urealistiske fase, hvor jeg end ikke har overveje om kæresten er en langtidsholdbar én af slagsen og om der er ræson i at indgå et giftermål.

2012-05-18 12.45.19

Bankdamen har jeg/vi endnu ikke snakket med, men foreløbigt har jeg surfet gratis i 3 måneder. Det har intet kostet. Kun fyldt mig op med glæde og energi åh suk og jeg har koblet helt fra med det.

Der ville sikkert være et fint ord for det.

Nogle ville kalde det “mentalisering” eller “visualisering”? Jeg ved jo, at begge dele er er godt mod stress, for lånere på stribe låner bøger om det på biblioteket, som selvhjælpslitteratur. Jeg har endnu ikke læst disse bøger selv, til gengæld har jeg surfet sommerhuse i lange baner. Det virker! Så vildt, at jeg nu er skyld i at samtlige sommerhuse i mit nærområde har fået så mange klik. VILDT mange klik! Ejendomsmæglere må tro, at jeg vil købe dem alle??2012-05-27 13.58.42

Jeg er besat. Jeg er i trance. Jeg er sikker på at jeg/vi finder lykken (et andet sted). Jeg har sået et frø hos min mand. Det var ikke svært. Nu er vi to der surfer hver aften og GLÆDER os til at tjekke Boligsiden.dk om der er nyt. Begge har vi let ved at begejstres og finder hver dag verdens flotteste, hyggeligste (og dyreste) sommerhus.

Vi er to der nu har fået mega godt styr på lokalgeografien og nærmiljø og beliggenhed. Om prisforskellen på 2. og 3. klitrække. Havkig der koster og skovområder der kan give sol og læ? Hvad ønsker vi os allermest her i livet? Begge dele – eller rettere….DET HELE! Kompromisløse er vi, i sommerhussammenhæng. In our dreams. 🙂2012-05-27 21.27.12Jeg ved det godt. Jeg er vanvittig. Jeg har hus og have og rigeligt med plankeværker der skal males. Rigeligt med tagrender der skal renses og ukrudt der skal kvæles.

Jeg er forelskelsesimmum – jeg er forblændet og ligeglad.Jeg er overivrig – i drømmetilstand og har forventningens glædeseufori som små bobler i maven.

2012-04-07 10.32.52

En forårsforelskelse?

 • Et sommerhus man kan køre ud og spise aftensmad i.
 • Et sommerhus teenagebørnene kan tage på læseferie i.
 • Et sommerhus som et fristed og som “en helle” og lyspunkt i tilværelsen og livet.
 • Et sommerhus der kan blive et familiesamlingspunkt og gå i arv.
 • Minder der kan dyrkes og gro og en ny fremtid der kan spire.
 • En ny start vi pludselig kan få, selvom vi holder fast i det gamle med hjul der fortsat kører. Stabilt. Trygt. Sikkert.

Hvad med en hjemmearbejdsdag i sommerhuset, imens man kigger ud over havet? Hvad med tankemylder der kan falde på plads med havkig? Hvad med en tur til fiskemanden på gåben og en is der kan nydes ved solnedgang i vandkanten?

2012-05-05 20.52.36

Jeg er fan. Jeg kræver ikke de vilde jordomrejser. Jeg behøver ikke flyve til langtbortistan. Jeg vil snildt kunne finde lykken siddende i strandkanten og spejdende mod åbne horisonter og brede vidder.

Kald mig bare drømmer (eller en hjemmefødning). Kald mig bare virkelighedsfjern. Det er helt klart en virkelighedsflugt jeg har gang i, men hvem har sagt, her i livet, at man ikke godt kan forene og kombinere forskellige verdener? Hvem siger at ens drømme ikke kan gå i opfyldelse?

Ferieverden/fritidsverden og arbejdsverden. Et sted pulsen kan gå i dvale som når man trykker på en kontakt. Ferier der ikke altid skal planlægges, arrangeres, aftales og fastlægges.  En sommerhus der bare venter på én og tager imod og er klar, når man gider komme. Et stabilt sted, der er vore. En feriebase.2012-04-08 09.34.35

En søn der kunne gå afsted en tidlig morgen med fiskestangen på nakken. Et jagttegn der kan afprøves? En del af familien der kommer lidt tættere på, og hvor vi ville kunne mødes på halvvejen til kaffevisitter?

Fødselsdage der skal holdes og som måske bliver lidt nemmere fordi stemningen og forventningerne i et sommerhus måske er lidt mere afdæmpede? Nøjsomhed, åbne vidder. Plads, lys og luft, større græsplaner og større afstand til nabomatrikler?

Ja tak til det hele <3

2012-05-27 21.40.16

Jo ældre jeg bliver, jo mere har jeg behov for fred og ro. Ja der findes bøger om at være “sensitiv” og “introvert”. Jeg er ekstrovert på mit job, men når jeg kommer hjem har jeg og får jeg med årene større og større behov for at lade op ved “søge indad” og lade op med ro, natur og det at lave …….. ingenting. Komme helt ned i gear.

I et sommerhus kan jeg/vi selv styre tempoet. Vi kan skifte gear fra hamsterhjul i forlæns-speed til en tilværelse hvor det er ok at være i bakgear. Hvor man kan sjoske i gummistøvler eller og ligge i græsset hele dagen, hvis det er dét man vil. Derhjemme har vi ikke ro i kroppen. Jeg tror på, jeg/vi vil få det i et sommerhus.

Jeg mindes skønne campingture ud til kysten, da børnene var små, og hvor vi fandt lykken bare sådan og med ét.2012-04-08 13.53.54Jeg er fan. Jeg er ustoppelig. Jeg har tics og tjekker boligsiden hver dag for nyt.

Nu kender du det. Mit sande ansigt. Nu ved du hvad jeg laver når jeg ikke arbejder, nusser mine kære, skriver blogindlæg til dig eller læser gode krimier.

Jeg lader op med at surfe efter sommerhuse og hvem ved om mine drømme en dag bliver opfyldt? Hvis ja, tror jeg du nok skal være én af de første til at høre om det.

Er du selv sommerhusejer og forstår du min begejstring, hører jeg meget gerne fra dig. Måske du bare nøjes med at være skabsfan ligesom jeg?2012-04-08 11.54.03Berolig mig gerne, hvis du ikke synes arbejdsbyrderne ved at have to matrikler er dobbelt så store. Det vil jeg nemlig gerne høre. Glæd mig ved at sige, at det er SKØNT med et sommerhus og faktisk helt uundværligt i dit liv.

Fortæl mig om dine barndomsminder, med sommerferier tilbragt i charmerende sommerhuse rundt om i det ganske land. Fortæl mig om somre i godt vejr, i hængekøjen, med havkig og hvor turen til fiskemanden var dagens eneste aktivitet.2012-04-08 20.49.46

I min forelskelses rus kan jeg dog ikke helt håndtere, hvis du fortæller mig, at det dér med et sommerhus, SLET ikke er nogen god ide. At det er for dyrt, besværligt, for koldt, for økonomisk uansvarligt, for dumt…. Jeg vil ikke tro dig. Jeg er immun og døv.

*La, la, la, – jeg hører ikke hvad du siger*…. 

Jo selvfølgelig skal du sige sandheden og jeg er voksen og vil prøve at tackle det. Voksent og ansvarligt. Jeg vil være taknemmelig for alle gode råd fra dig. 2012-05-04 21.11.22

Vi tog lige et sidespring her på bloggen i dag – men nu ved du det altså. Du følger mig jo i medgang og modgang og nu kender du altså også hemmeligheden om min kåde sommerhus-forårsforelskelse.

Åh suk – havblik og stille vand. Jeg er klar. Du og jeg Alfred < 2012-04-08 09.08.24


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ulla Kjær Kristensen

Hej Gitte. I dag har jeg været forbi de to sommerhuse som har været mine forældres. De blev solgt for Ca 5 år siden. ( da vi ikke har mine forældre mere).Husene vakte mange dejlige weekend minder. Da de var udlejnings huse, brugte vi dem kun 3 weekender om året, hvor vi alle var samlet. ca 20 personer i alle aldre. Det lyder ikke af meget. Men hvor har det været fedt at kunne være sammen med sin familie i hele weekender, når vi som familie bor langt fra hinanden. Vi ses rigtigt meget i min familie, og nyder at… Læs mere »

Jenny

Hej Gitte
Held og lykke med drømmen. Jeg er selv for meget en normade til at kunne sætte pris på et sommerhus. Jeg skal se steder, jeg ikke har set endnu, og solned gangen nydes fint mens jeg bevæger mig, men det er mig og ikke dig, og så længe jeg er mig, er udvalget større for dig.

Laika

Ih hvor jeg forstår dig. Jeg har det nemlig på samme måde. Surfer rundt på nettet efter sommerhuse. Jeg har gjort det i adskillige år nu, men jeg tror at sidste år blev et vendepunkt, for jeg fandt nemlig ud af at en fastliggerplads (vi er campister med campingvogn) måske lige var sagen i stedet for sommerhus. Praktisk, billigt, ingen vedligeholdelse, ingen havearbejde osv. Så vi gjorde det. Kastede os ud i en efterårssæsonplads fra start august til midt oktober. Vi holdt sommerferie der i 14 dage og da vi kørte hjem glædede vi os over at vi ikke skulle… Læs mere »

Hvadskalvibage/Mette

Til sommer er det 10 år siden vi tog springet og blev sommerhusejere. Vi nyder stadig at tilbringe en del weekender der hvert år. Opleve årstiden, naturen og bare det at komme ned i gear. Da vi købte hus havde vi to væsentlig krav. Der måtte ikke være en færge. For vi ville kunne komme når det passede os. Samtidig måtte det ikke være i nær området – for vi skulle ikke lige kunne smutte hjem efter noget hvis vi havde glemt det. Eller muligheden for at smutte hjem lørdag for at lave noget hjemme. Som vi tit snakker om,… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer