Lækker syrlig/sød rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengs

Selvom vejret er efterårsagtigt viser kalenderen at det er maj, forår og højsæson for f.eks. rabarber.

Jeg har 2 rabarberplanter i haven, og stænglerne derfra er allerede så mere end rigeligt brugt til forrige weekends sprøde rabarbercrumble .

Jeg venter bare på at nye stængler hurtigst muligt vil skyde op, så vi kan få flere rabarberkager.

Lykkeligvis havde supermarkedet et bundt rabarber til 10 kr. Dem købte jeg da selvfølgelig straks!

Siden jeg så den første rabarberstængel har jeg nemlig fantaseret om at lave en lækker smørbagt rabarberkage med marengslåg. Min svigermor lavede én for et par år siden, og den har jeg tænkt på MANGE gange siden!

Et nyt bundt rabarber. Så kunne det jo lade sig gøre! 🙂

Flotte røde rabarberstængler

Først skulle dejen laves. Jeg EEEELSKER min Kenwood Major køkkenmaskine!

Smørdej til rabarberkage.

Jeg fulgte denne opskrift, og for en gang skyld brugte jeg den mængde smør man skulle 😉

175 gr. smør

150 gr. sukker, 2 spsk vanillesukker

3 æggeblommer

250 gr. hvedemel

2,5 tsk bagepulver

5 spsk sødmælk

Marengs :

3 æggehvider

200 gr sukker

600 gr rabarber (eller et bundt)

Evt. mandler

Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (23 x 33) og glattes ud.

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med de hakkede mandler evt..

Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 minutter. ved 200 grader C alm. ovn.

Rabarberkagedej

Da dejen var rørt kom jeg den i en bageform sprøjtet med sprayfedt. Et rigtigt godt tip med det sprayfedt! Det er meget nemmere end at smøre/pensle dejfadet. Sprayfedtet har vi købt i Mette Blomstergsbutik i Kbh.  Et godt minde for os når vi finder sprayflasken frem. Sikke dog en vidunderlig butik for kage-bage-entusiaster 🙂

Sprayfedt fra Mette Blomstergs butik

Smørdejen kom nederst i formen

Rabarberkage

Bunden skal ikke forbages. Marengsfyldet skal direkte ovenpå.

Fyldet så smukt og lækkert ud. Friske farver!

Rabarber med sukkerdrys og mandler

Rabarber med marengs

Hviderne blev pisket stive og sukkeret tilsattes lidt efter lidt. Til slut blandede jeg marengsmassen og fyldet kom på kagen.

Rabarberkage med marengslåg

Kagen kom i ovnen efter aftenens pizzaer var færdigbagte. Det passede perfekt! Så var der lækker rabarberkage til dessert.

Kagen var smuk, sød/syrlig men måske nok lige en tand for syrlig.`Måske jeg skulle have puttet lidt mere sukker i? Det er svært at vide på forhånd hvor sure rabarberne er, jeg skulle vist have smagt på dem? Det må kunne reddes med et sukkerdrys eller måske lidt flødeskum med flormelis i? På den anden side? En frisk og syrlig rabarberkage bliver ikke vammelsød. Det betyder at man kan spise flere stykker før man har fået nok  😀

Har du rabarber i haven er du bare HELDIG! 🙂 Min svigermor er meget sød og betænksom. Hun har foræret mig to fyldte poser til fryseren. Jeg er evigt taknemmelig! Mon ikke der kan blive til en rabarberkage en dag de kigger forbi? Så kunne vi jo prøve at bage en tredie variant? Hvis du har et godt rabarbar-kage-tip så sig gerne til 🙂

DSC_5418

Ind til da vil jeg stå og nedstirre mine egne stængler i haven til der kommer nye op. Hvis der er noget der gerne må brede sig i min have, så er det rabarberne 🙂

Velbekomme! 🙂

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ulla Bonnerup

Denne kage ser så lækker ud. Tænkte på den til vores studenterfest. Problemet er bare tid. Kan kagen fryses? Vh Ulla

Nanna

Den lyder super lækker og jeg ÆLSKER alt med rabarber 😀
Og sikke en masse andre spændende opskrifter, der ligger her og gemmer sig…

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer