Pølsemix i ovn – nem og lækker opskrift

  • Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødderEr du vild med den pølsemix du kan købe i pølsevognen, så kig med her. Man kan faktisk lave pølsemix selv og det er slet ikke svært.

Hjemmelavet pølsemix er den lækreste menu, den nemmeste menu, den billigste menu og ovenikøbet en menu der kan klares næsten uden indkøb.

Der skal skrælles tusind kartofler, javist, og gulerødder også, javist, men anstrengelserne lønner sig.

Retten er en af familiens favorit-livretter og jeg tænker at den den også vil blive et hit hjemme hos dig. 🙂

Opskrift på hjemmelavet pølsemix med gulerod:

Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder

Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder
Det er nemt at lave pølsemix selv i ovnen.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Pølsemix i ovn - hjemmelavet - nem opskrift
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: kartoffelfad, kartofler, pølsemix, pølser
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 kilo skrællede kartofler i tern
  • kilo gulerødder i skiver. gulerødder klæder retten og gør den lidt sundere, men de kan godt udelades
  • 1 pakke pølser i skiver ca. 400 gram eller to, hvis du vil lave en luksusversion
  • 1 dl. olie
  • 3-4 spsk. paprika
  • Salt.
  • Tilbehør: Ketchup gerne karryketchup eller aioli

Sådan gør du

  • Sådan laver du sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerod:
    Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl kartofler og gulerødder og snit i små stykker
  • Skær pølserne i skiver
  • Hæld pølser og kartofler i et stort aluminiumsfad/støbejernsfad - så bliver kartofler og pølser nemlig også sprøde under bunden. Du kan også bruge ovnens store bradepande.
  • Tilsæt olie.
  • Vend paprika og salt i.
  • Steg kartoffelfadet ca. 1 time i ovnen v. 200 grader varmluft og omrør 2-3 gange undervejs. Din pølsemix er færdig, når kartofler og pølser er sprøde på alle sider
    Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder
  • Kartoffelfadet serveres rygende varmt med ketchup/karryketchup eller aioli til.

Noter

Det bliver en STOR portion, men retten smager så godt, at man kan spise rigtigt meget. Beregn ½ kg. pr. pers. mindst, afhængig af om det er voksne eller små børn der spiser med.
1 dl olie lyder af meget, men rigeligt olie er hemmeligheden bag denne ret - olien giver nemlig sprødhed til både kartofler og pølser. 
Har I rester, kan de bruges til en lækker biksemad dagen efter. 
Smager skønt med aioli til. Få opskriften her

Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder

Det var det, nemt ikke? 🙂

Pølsemix er en populær servering for store og små

Jeg er spændt på om dette sprøde kartoffelfad mon bliver en ligeså stor livret i din familie som den er i min?

Da min søn var mindre kaldte han retten “mors sprøde kartoffelpølselivret” men hjemmelavet pølsemix, er nok en mere “prof” titel til retten 🙂Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder

Rigtig god fornøjelse med kartoffelfadet.

Kan du lokke en til at skrælle kartoflerne for dig skal du bare brøle højt “JA TAK, SOM BYDER!” Slå til, for hulan 😉
Sprødt kartoffelfad med pølser, paprika og gulerødder


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Berit Wolff

Uhmm den vil jeg prøve i dag. Men jeg udelader pølserne og pakker en mørbrad ind i bacon og ligger ned ved. Bruner lige mørbrad/bacon først naturligvis. Lyder det ikke også lækkert 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer