•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Forleden dag var der suppedag på matriklen, og til suppedag hører der er et godt brød. Når man vil bage et godt brød, hvad så med at bage Verdens Bedste Brød? Intet mindre?

Jeg har eksperimenteret med at bage Verdens Bedste Brød i forskellige varianter, f.eks. en grov variant og en lys variant. Jeg har også eksperimenteret med en hvidløgsudgave (hvidløgsdyp på toppen det sidste kvarter) og nu idag et krydret brød med hvidløgspeber og soltørrede tomater.Verdens Bedste Brød er kendetegnet ved at opskriften er enkel og let, en dej der skal langtidshæve og som skal bages i gryde ved ekstrem høj temperatur. Brødet er også kendetegnet ved en ekstrem sprød skorpe og en blød blød luftig krumme.Verdens Bedste Brød med soltørret tomat Den fulde opskrift og vejledning kan ses her men kort fortalt er opskriften såre enkel og let :

Verdens Bedste Brød med soltørret tomat

Verdens Bedste Brød med hvidløgspeber og soltørret tomat.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 7 timer
Samlet tid: 7 timer 10 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Keyword: soltørret tomat, verdens bedste brød
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl. vand
  • 10 dl. hvedemel erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. fuldkornshvedemel eller grahamsmel, det gjorde jeg
  • 1 tsk salt
  • 3-5 gram gær tærgær kan bruges i stedet for
  • 3 tsk hvidløgspeber kan udelades
  • 100-150 gram soltørrede tomater kan udelades eller erstattes med f.eks. løg eller oliven

Sådan gør du

  • Rør gær med vand og rør hvedemelet i. Tilsæt salt. Stil dejen til hævning på køkkenbordet, under film, til om eftermiddagen. Hævetid 5-7 timer
  • Når dejen har hævet 5 timer, vender du den rundt så den falder lidt sammen. Herefter skal den gerne hæve yderligere 2 timer.
  • Den sidste halve time inden varmes din støbejernsgryde op i ovnen på 250 grader i min. 20 minutter. Ovn og gryde skal være rygende varme. Hvis gryden er for kold, kan dit brød hænge i. Drys evt. for en sikkerheds skyld. lidt mel i bunden af gryden.
  • Dejen hældes herefter i den varme gryde. PAS PÅ FINGRENE
  • Brødet bages ved 250 grader varmluft med låg på i en halv time. Det sidste kvarter bager brødet uden låg, så bliver skorpen allersprødest.

Noter

Du skal være obs på om din gryde - og låg - kan tåle den høje temperatur.
Soltørret tomat kan erstattes med f.eks. oliven, men du kan bage brødet uden "fyld".
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens Bedste Brød – nu som lækkert madbrød med soltørret tomat

Sådan ser det ud hvis man stiller sin dej til hævning i en skål der er for lille 😉Dejen hældes herefter i den varme gryde. Er gryden ikke varm nok kan du risikere at dit brød sidder fast. Den skal være rygende varm. PAS PÅ FINGRENE, den er dødsensfarligbrændende varm den gryde (+låg!).Kan du fornemme den knasende sprøde overflade her?Verdens Bedste Brød med soltørret tomat Brødet smager fantastisk til suppe, med iskoldt smør på, eller med en skive ost.

Ah!

Det er ret sjældent der er brød til over, men skulle du have en rest kan du snildt bruge det til tomatbruschetta dagen efter, et hvidløgsbrød eller som idag et gratineret ostebrød med forårsløg på toppen.

Brødskiver, en skive ost og forårsløg på toppen gratineres i ovnen 5-10 minutter under grill. Voila. Så har du brugt din brødrest til lækre ostebrød.Verdens Bedste Brød med soltørret tomat Verdens Bedste Brød den ene dag, gratineret ostebrød dagen efter.

Det gav en rigtig god smag, at tilsætte soltørret tomat og hvidløgspeber. Brødet havde godt af den ekstra smag. Det krydrede brød var også rigtigt godt som bund til ostebrødene. Ostebrødene kan snildt bruges til supperesten dagen derpå.

Nemme menuer på dag 2 er i høj kurs herhjemme.

Velbekomme. Verdens Bedste Brød i mange varianter kan anbefales! 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •