Boeuf Bourguignon – her får du opskriften på opskrift på god simremad. Bøf bourguignon er en rigtig god fransk simreret, der smager skønt med kartoffelmos til.
Skønt med god tid i weekenderne til langsommelig madlavning.
Retter der kan simre på komfuret i timevis og som sender gode dufte ud i huset dagen lang. Comfort food i simregryderne – ja tak 🙂
Gryderetter med kød der bliver mørt og lækkert og en flødesovs med smag af saft og kraft.
Sådan en lækker ret skal du høre om nu. I dag serveres nemlig en lækker Boeuf Bourguignon – eller bøf bourguignon, som vi danskere nok foretrækker at stave den.
Jeg har brugt oksemellemskært kød til retten, men du kan bruge andre udskæringer – oksebov, oksebovklump, oksefilet?
Du kan bruge rød balsamico eller meget gerne en halv/hel flaske rødvin, hvis du lige har sådan én på lager? Rødvin i sovsen giver den bedste smag til denne franske simreret.
Der er også bacon i flødesovsen og jeg rundede den af med lidt fløde til sidst. Uhm en lækker ret.
Ingredienslisten nedenfor virker lidt lang, men alligevel er retten ikke besværlig at lave.
Hvis du er heldig, så rækker portionen til flere dage, men det smager så godt, så I vil kunne spise meget 🙂
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækkert simremad.
Spring du bare på opskriften. Du får den lige her:
Boeuf Bourguignon med oksekød – opskrift på god simremad
Ingredienser
- 1-200 gram bacon i tern eller klippet i strimler gerne mere
- 3 oksebouillonterninger eller gerne oksefond i stedet
- 2 rødløg i tern kan erstattes med 1-2 porrer el. 2-3 forårsløg
- 2 almindelige løg i tern Du kan bruge 4 almindelige løg i alt
- 3 fed hvidløg friskpressede
- 300 gram champignon i skiver - kan udelades
- 7-1000 gram oksemellemskært/ oksekød i tern tykkam eller oksebovklump kan også bruges. Jo mere kød, jo bedre.
- Salt/peber.
- 2 tsk timian frisk eller tørret. Kan udelades
- 3-4 stk gulerødder i skiver
- ½-¾ liter kogende vand mindre hvis du bruger meget rødvin
- 1 dl. rød balsamico/rødvinseddike eller gerne ½-1 flaske rødvin
- 140 gram koncentreret tomatpure kan udelades
- 3-4 laurbærblade.
- 1½ dl. fløde kan udelades
- 1 nip sukker smag til
- jævning
- kulør
- Tilbehør: Kartoffelmos
Sådan gør du
- Svits bacon sammen med med oksebouillonterningerne
- Skær løg og rødløg i tern og svits løg med sammen med hvidløg. Bruger du porrer, så steger du dem med her.
- Skær oksekødet i tern, hvis det ikke er udskåret i forvejen. Krydr godt med salt/peber. Rens champignon og svits dem med.
- Tilsæt også gulerødder i skiver. Du kan vente med at tilsætte gulerødder til senere, hvis du ønsker de skal have mere bid.
- Tilsæt koncentreret tomatpuré og rød balsamico eller rødvin
- Tilsæt kogende vand, kulør og laurbærblade lad retten simre gerne i 1½-3 timer - jo længere tid, jo bedre.
- Tilsæt evt. fløde og jævn retten med meljævning/Maizena. Smag til evt. med ekstra salt/peber og evt. lidt/sukker. Fisk laurbærbladene op
- Serveres med kartoffelmos og gerne glaserede perleløg
Noter
Bøf Bourguignon er svært at stave til, men nemt at lave og lækkert at spise
Wow en lækker ret! Den smagte skønt med hjemmelavet kartoffelmos til. Servér også gerne glaserede perleløg til. Det smager skønt til denne ret
Hemmeligheden bag en god Bøf Bourguignon er godt oksekød, rigeligt med løg, bacon og gerne rødvin.
Der er også både gulerødder og champignon i. Lutter gode sager.
Det er en rigtig lækker ret, som du godt kan glæde dig til at smage
Når retten er færdig tilberedt, smages den bare til og jævnes med fløde. Husk at fjern laurbærbladene før servering. Servér gerne ris eller kartoffelmos til.
Så et det familiens tur til at komme i himmerige. Mormormad, simremad, søndagsmad på matriklen.
Det passede perfekt med en simregryde der kunne boble løs på komfuret, imens vi havde travlt med weekends gøremål.
Mængden af rødvin bestemmer du lidt selv. Måske du foretrækker at drikke den til maden? Du kan også tilsætte en halv flaske til retten og drikke resten? Det er også en mulighed 🙂
Da aftensmads-tidspunktet nærmede sig, skulle retten blot smages til og jævnes.
Skønt med nemt lækkert weekend simremad til din familie eller dine gæster. De vil helt sikkert juble over denne ret.
Måske du også skulle prøve denne opskrift på gullash eller denne oksegryde?
Få flere opskrifter på gode gryderetter – og sammenkogte retter ved at klikke her eller se med nedenfor.
Prøv også disse opskrifter på simremad og simreretter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.