Eksperimenterende fredagskylling med honning og citron

Ej hvor var jeg modig idag! Jeg udsatte den obligatoriske fredagskylling for et eksperiment af rang. Et citron/honning-eksperiment! Ih hvor dristigt!

Jeg annoncerede først overfor familien at jeg ville lave kylling i karry, men under store protester og chok-blikke fra udvalgte familiemedlemmer indvilgede jeg i at nedtone niveauet lidt. Det blev en citron-honningglaseret kylling. Noget mere neutral i smagen. Mandens første bemærkning :”Jamen denne kylling smager da ikke særligt meget af karry??”. Flot min søde mand. Der var nemlig heller ikke karry i retten. 😉

Opskriften var så enkel og simpel og hvor var det dog heldigt, for jer kom først hjem kl. 18.00.

Retten krævede ikke mange ingredienser. Heldigt. Der var en citron til overs fra nytårsmiddagens rejeforret og der var honning i køkkenskabet. That’s it, mere eller mindre

Opskrift på citron-kylling med honning :

1 kylling (ca. 1 kg)
8-10 gulerødder.
1 kg kartofler (alt afhæng af hvor mange munde du har at mætte)
Salt og hvidløgs- eller citronpeber.
Flydende honning.
1 citron i skiver.

Sådan gør du:

Skræl kartofler og gulerødder og læg dem i et fad, gerne et af  aluminium, så dine kartofler også bliver sprøde under bunden.

Kyllingen lægges på toppen og der kommes striber af flydende honning på kyllingen (alternativt pensles honningen på, men jeg ville helst undgå alt for meget kyllingesnask på min pensel). Der drysses med salt og hvidløgs/-eller citronpeber.

Til sidst kommes tynde skiver citron på toppen.

Voila.

Fadet en tur i ovnen i 1 time på 200 grader varmluft. Voila. Så er der honningindsmurt citronkylling

Prøv at se. Det ser næsten ud som om kyllingen har fået dyne på med fint citron-betræk 😉

Sorry alle de billeder af citronkyllingen, men jeg blev faktisk lidt forelsket i de smukke rene klare farver. Må så desværre skuffe dig med at citronkyllingen var langt pænere før den kom i ovnen end efter, se selv her. Den ser noget branket og mørbanket ud 😉

Men igen. Det er jo ikke udseendet det kommer an på. Citronkyllingen var den saftigste kylling ever! Det var som om citronskiverne holdt på fugten i kyllingekødet eller måske var det den citronsaft der blev frigivet? Under alle omstændigheder var det en LÆKKER saftig fredagskylling der blev serveret! og familien accepterede den, selvom det var et savn for de fleste at der ikke sprødt skind.

Ja ja kære familie. Træerne vokser ikke ind i familien. Citronkyllingen var god! I elskede den faktisk næsten, der skal bare – ALTID – lidt malurt i bægret når moderen spolerer fredagsgrill-kyllingen! 😉

Sikke meget lækkert mørt kyllingekød! 🙂

Overvejer om retten monstro vil kunne laves i Römertopf, det tror jeg? Måske den så bare vil blive endnu saftigere? (men kartoflerne blødere). Måske lige en overvejelse værd, at prøve retten af i stegesoen?

Dejligt med en kort arbejdsuge efter en lang ferie. Det er som om ferielivet er lidt skadeligt for kroppen, eller også er det arbejdslivet? Ihvertfald er det hårdt at komme tilbage i “hamsterhjulet” igen.

Imorgen kan vi sove længe uden vækkeur. Arbejdslivet er skønt men dagene uden vækkeur er nu de allerbedste 😉

Rigtig god weekend til dig 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *