Festlig farverig fødselsdagssalat

DSC_2875

Dette er det sidste fødselsdagsindlæg. I promise!

Det bliver til gengæld også et kort et af slagsen. Klokken er 22 og jeg kom SÅ sent hjem fra arbejde, og skulle ovenikøbet arbejde videre hjemme. Jeg er i fuld gang med en brugerundersøgelse på mit arbejde, og forbereder kvalitative interviews. Det er svært, hårdt og spændende på samme tid!

Manden min tilbød at lave maden i dag. Dejligt. Karbonader.

I skal næsten have et billede af dem, har lovet ham at forevige dem 😉

2013-03-14 19.24.42

Ups, sagde han. “Var det noget med at de skulle dyppes i noget? Gud det har jeg glemt” “Men jeg har husket at krydre dem”. 😉

“Sikke dejligt det dufter” roste jeg manden. “Hvad skal vi spise til….fars-kuglerne”? “???? – Gud ja, jeg har glemt at koge ris”…

Sådan gik den dag. Vi kogte noget kartoffelpulver-mos og fik varm mad klokken kvart i otte. Elsker min mand, men ikke så meget for hans kogekunst. 😉

Respekt for at han tager kampen op alligevel! 😉

Ikke flere ord om “fars fars-kugler” i denne omgang, i dag skal du høre om weekends festlige farverige fødselsdagssalat, som blev serveret til flokken af gæster i lørdags.

DSC_2876

Jeg har vist skrevet om tomatsalat nogle gange, men denne var så smuk at jeg er nødt til at skrive om den igen!

Opskriften er let og salaten ligner en million på gæstebordet (AL salat pynter nu på et gæstebord, efter min mening. Der er jo næsten altid farve på det grønne tilbehør) DSC_2877

Opskrift på festlig farverig tomatsalat med rødløg, mozzarella og basilikum:

10 tomater

2 rødløg

2 kugler mozzarella (jeg brugte light)

Frisk basilikum

4-5 spsk olivenolie.

2 spsk. hvidvinseddike

Citron/hvidløgspeber, groft salt.
DSC_2878Sådan gør du:

Skær tomater og rødløg i fine skiver. Læg dem lagvis i et fad. Anret dem gerne lidt pænt, skal der være fest, så lad der være fest 😉

Skær mozzarella i tern og drys over salaten. Pynt med basilikumblade på toppen. Dryp olie/hvidvinseddike over og tilsæt citron/hvidløgspeber og groft salt. DSC_2880

Det er en ret nem salat at lave, kan du vist godt fornemme. Den kan laves inden gæsterne kommer. Den har godt af at stå og trække i køleskabet i nogle timer, så den egner sig perfekt til “gæstebud”

DSC_2876Salaten blev spist til sidste smule. Både store og små dristede sig til at forsøge sig. Rødløg kan undværes, hvis dine børn vrænger alt for meget på næsen af løg. Brug evt. forårsløg istedet, eller salatløg, de er ikke så stærke?

Det var en fin farvestrålende afrunding på vores fødselsdagsmenu i lørdags. Syndig lagkage, småkager, boller, millionbøf, foccacia. Temmeligt meget til den usunde side. Godt der kom lidt balance i tingene med en enkel farvestrålende tomatsalat.

Pyh! Straks blev samvittigheden bedre! 😉

Vi ses igen imorgen.

Gys. Det er det jo fredag og kyllingedag her i huset…SUK! Same procedure as every friday! 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar