•  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

DSC_2630

Hej med jer!

I dag er det fredag og der stod kylling på menuen, som altid hver fredag. Det var kylling  som børnene elsker den allermest, I ved med sprødt skind og købefritter. Hm, hm. Den kylling gider jeg altså ikke skrive om. 😉

Der må hives et blogindlæg frem fra skuffen. En skuffe der heldigvis er godt fyldt. 😉

Tournedos med hjemmelavede Pommes Rösti er på menuen i dag.

En fornem ret der var på menuen her i huset for et par uger siden.

Flere gange har jeg eksperimenteret med hjemmelavede Pommes Rösti ,med ret svingende resultat. Så hænger de fast i panden, så bliver de for flydende. Denne gang lykkedes det! Måske fordi jeg fik krammet tilstrækkeligt meget vand ud af de revne kartofler?

Tricket er vist også, at Rösti’erne skal steges i rigeligt olie. Rigeligt olie 😉

DSC_2632Opskrift på Pommes Rösti til 4 personer:

1 kilo kartofler revne kartofler

1 stort revet løg

2 æg

Salt/peber.
DSC_2601 Har du en køkkenmaskine der kan hjælpe dig med at rive kartoflerne, vil det være perfekt. Det er et lidt stort arbejde på et gammeldags rivejern, men det kan lade sig gøre.DSC_2602

Drys lidt salt over kartoflerne, og sørg for at hæld vand fra undervejs. Kram så vidt muligt al overskydende vand fra. Måske kan du lægge de revne kartofler i et klæde og vride væden ud?

Æggene og revet løg tilsættes når der ikke kan krammes mere væde fra kartoflerne.

DSC_2603

Form herefter små kugler af kartoflerne, og tryk dem flade med håndfladen. Jeg lavede mine Rösti  i ovnen. Penslede bagepapiret med olie, og penslede også Röstierne på toppen med rigeligt olie. DSC_2604 DSC_2605

Der var ikke plads til alle Röstierne på bagepladen, så jeg stegte resten på panden (jeg ville også afprøve hvilken stegemetode der var bedst)

Det er klart nemmest at stege Röstierne i ovnen, og mindre fedtholdigt, så brug gerne denne metode. Det bliver et helt fint resultat. Rösti skal stege ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft, eller til de er gyldne og sprøde.

Rösti på panden bliver dog også rigtigt lækre. Tricket er rigeligt olie, og endnu et trick: Röstierne skal først vendes når de er helt hårdtstegte (ellers vil de nemt falde fra hinanden – får straks flash-back til mine tidligere Rösti-erfaringer 😉DSC_2617Jeg må med skam bekende, at jeg ved en fejl fik slettet billederne af de lækre Tournedos, før de kom på panden. Tykke høje bøffer med baconkant. Håber du kender en Tournedos af udseende, både før og efter stegning?

Her ser du et billede af en stegt Tournedos. Desværre stegt lige et minut for meget. Det er svært at styre stegetiden på Tournedos synes jeg! Kunsten er at få den høje bøf stegt i midten, uden at resten bliver for hårdt stegt. Bliver det yderste middelstegt, vil den nemt kunne blive rå i midten. Gruble!
DSC_2629

Ja har ikke luret tricket med en Tournedos, har du? Denne bøf var dog smagfuld og mør alligevel, men smørmør var den ikke. Næste gang giver jeg den et minut kortere. Stegetiden på slagterens pakke var 3-5 minutter på hver side ved middelvarne. Jeg gav bøffen 5 minutter. Måske jeg kunne nøjes med 3 minutter??

Til retten lavede jeg købe-bearnaise og grønne ærter. DSC_2631

Hvis du undrer dig over hvad det er der ligger bagerst på tallerken, så er det “pitabrøds-chips”. Pitabrød penslet med olie og drysset med krydderi  lavet efter inspiration fra Twin-food. Dem hører du mere til på et andet tidspunkt 🙂

Vi ses!

I morgen skal jeg på restaurantbesøg i Århus. For en gangs skyld skal jeg ikke lave maden selv, og det glæder jeg glæder mig til! 🙂

Du hører nærmere…

DSC_2625


  •  
  •  
  •  
  •  
  •