Gulerodskage med glasur af flødeost – svampet og lækker

  • Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker

Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækkerHalløj hvor en lækker gulerodskage der blev serveret her i sommerhuset forleden. En svampet og lækker gulerodskage med flødeosteglasur. Uhm!

Jeg er vild med gulerodskage. En lækker krydret kage fyldt med smag af kanel og stødt nellike og med saftighed fra gulerødder. Den syrlige flødeosteglasur er prikken over i’et.Kagen er fedtreduceret og lavet med kun 1 dl olie og kærnemælk som supplement. Til flødeosteglasuren kom jeg ved en fejl til at bruge light-flødeost, men spar endelig ikke på kalorierne her. Glasuren bliver for tynd, så undgå light-versionen. Tjek lige om der står light på flødeost-bøtten, ikke? Tag gerne ved lære af min lærestreg her 😉Jeg har brugt ½ kilo gulerødder til kagen, så den blev lidt klæg, men det kan vi nu ret godt lide. Ønsker du en mere luftig kage, så kan du fint nøjes med 300 gram gulerødder.

Gulerodskagen blev rigtig lækker og du får opskriften lige her.  Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker

Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 350 gram farin
  • 1 dl olie
  • 1 dl kærnemælk/tykmælk
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1 spsk kanel
  • 1½ tsk bagepulver
  • Et nip salt
  • 3-500 gram revne gulerødder. (5-6 stk.)
  • Flødeostetopping:
  • 200 gram flødeost naturel - ikke light
  • 75 gram flormelis
  • Marven fra 1 vaniljestang
  • Flødeostetoppingen kan erstattes af alm. glasur eller et drys sigtet flormelis.
  • Pynt: Evt. ½ fintrevet gulerod dryppet med citronsaft. Ristede hasselnødder eller valnødder kan også bruges.
Sådan gør du:
  1. Pisk æg med farin
  2. Tilsæt olie og kærnemælk
  3. Bland hvedemelet med krydderier, salt og bagepulver og vend det i dejen. Brug ske eller dejspartel
  4. Riv gulerødder og vend i dejen.
  5. Beklæd en springform med bagepapir. Min form var 22 cm. i diameter.
  6. Hæld dejen i formen og bag kagen 50-60 minutter v. 150 grader varmluft eller til kagen er gennembagt.
  7. Lad kagen afkøle helt.
  8. Rør flødeostetoppingen sammen og riv evt. ½ gulerod fint til pynt. Dryp gulerødderne med lidt citron. Valnødder er også rigtigt fint at bruge til gulerodskage.
  9. Smør flødeostetoppingen på kagen og fordel lidt revet gulerod på toppen eller brug valnødder.
  10. Kagen opbevares på køl til servering.

Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækkerDet var en totalt lækker kage – en virkelig succes – hvis man lige ser bort fra den forfejlede flødeoste-glasur.

Kagen smager fortrinligt, men jeg gad nu alligevel godt kunne have fremvist dig en kage med en ægte oprejst flødeostetopping. Nå – pyt. Livet er for kort til at ærgre sig over spildt glasur 🙂

Kagen er rigtig hurtig at røre sammen og har du en minihakker til at rive gulerødderne med, går det endnu nemmere.

Olien i dejen og saften fra gulerødder og kærnemælk, gør kagen blød og svampet. En rigtig lækkerbisken. Kagen holder sig frisk i dagevis. Den skal på køl, hvis du har brugt flødeosttopping men ellers kan den bare opbevares tildækket på køkkenbordet. Kagen er fryseegnet uden glasur.Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækkerØnsker du en mere fedtfattig kage, så kan flødeosteglasuren sagtens undlades eller erstattes af almindelig glasur eller et flormelis-drys.

Her ser du kagefremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:

Jeg synes faktisk det så ganske fint ud, med lidt fintrevet gulerod på toppen af kagen? Hvad siger du mon? Det smagte også rigtigt fint, med den syrlige gulerod som kontrast til den lidt søde glasur. Bestem helt selv, om du vil drysse med nødder/valnødder, eller pynte med noget helt andet smukt og lækkert?

Èt stk. lækker gulerodskage klar til servering. Er perfekt at servere på både kage- og dessertborde. Jeg håber kagen vil smage dig og dine gæster. 🙂
Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 30. april 2017 af 18:10- Svar

    Hej Gitte
    Jeg bruger philidelphia light, og har aldrig haft problemer med løbende glasur.

    • Gitte Hansen 30. april 2017 af 20:48- Svar

      Meget mystisk Jenny, det brugte vi også. Mystisk?
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar