•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækkerHalløj hvor en lækker gulerodskage der blev serveret her i sommerhuset forleden. En svampet og lækker gulerodskage med flødeosteglasur. Uhm!

Jeg er vild med gulerodskage. En lækker krydret kage fyldt med smag af kanel og stødt nellike og med saftighed fra gulerødder. Den syrlige flødeosteglasur er prikken over i’et.Kagen er fedtfattig og lavet med kun 1 dl olie og kærnemælk som supplement.

Til flødeosteglasuren kom jeg ved en fejl til at bruge light-flødeost, men spar endelig ikke på kalorierne her. Glasuren bliver for tynd, så undgå light-versionen.

Tjek lige om der står light på flødeost-bøtten, ikke? Tag gerne ved lære af min lærestreg her. Som du kan se, er glasuren på min kage blevet lidt for tynd, men jeg synes da ikke at du skulle snydes for opskriften alligevel, for kagen er jo totalt skøn og glasuren også, selvom den blev lidt flydende 🙂

Gulerodskagen blev rigtig lækker og du får opskriften lige her.  Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker

Gulerodskage med flødeost fedtfattig opskrift

Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker
Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: fedtfattig gulerodskage, flødeosteglasur, gulerodskage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 350 gram farin
  • 1 dl olie
  • 1 dl kærnemælk/tykmælk kan erstattes af andet mælk eller andet surmælksprodukt
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1 spsk kanel
  • tsk bagepulver
  • Et nip salt
  • 300 gram revne gulerødder. ca.

Flødeosteglasur

  • 200 gram flødeost naturel ikke light
  • 75 gram flormelis
  • 1-2 tsk vaniljesukker eller marven fra 1 vaniljestang smag til
  • Pynt: Evt. ½ fintrevet gulerod og gerne ristede hasselnødder eller valnødder.

Sådan gør du

  • Pisk æg med farin
  • Tilsæt olie og kærnemælk
  • Bland hvedemelet med krydderier, salt og bagepulver og vend det i dejen. Brug ske eller dejspartel
  • Riv gulerødder og vend i dejen.
  • Beklæd en springform med bagepapir. Min form var 22 cm. i diameter. Du kan også bruge et almindeligt ildfast fad
  • Hæld dejen i formen og bag kagen 50-60 minutter v. 150 grader varmluft eller til kagen er gennembagt.
  • Lad kagen afkøle helt.
  • Rør flødeostetoppingen sammen og riv evt. ½ gulerod fint til pynt. Dryp gulerødderne med lidt citron. Valnødder er også rigtigt fint at bruge til gulerodskage.
  • Smør flødeostetoppingen på kagen og fordel lidt revet gulerod på toppen eller brug valnødder.
  • Kagen opbevares på køl til servering.

Noter

Kagen kan holde sig frisk og lækker 3-4 dage i køleskab.
Flødeostetoppingen kan erstattes af alm. glasur eller et drys sigtet flormelis.
Kagen er fryseegnet uden glasur
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Gulerodskage med flødeostcreme og revet gulerod på toppen – en lækker krydderkage

Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækkerDet var en totalt lækker kage – en virkelig succes – hvis man lige ser bort fra den lidt for tynde flødeoste-glasur.

Kagen smager fortrinligt, men jeg gad nu alligevel godt kunne have fremvist dig en kage med en ægte oprejst flødeostetopping. Sådan en perfekt frosting  – osteglasurtopping ser du derimod på denne kage – en perfekt gulerodskage

Gulerodskage - opskrift på svampet krydderkage
Gulerodskage med frosting - en nem, svampet, lækker kage
Se opskriften her
Gulerodskage med frosting - en nem, svampet og lækker kage

Kagen, du får opskriften på i dag, er rigtig hurtig at røre sammen og har du en minihakker til at rive gulerødderne med, går det endnu nemmere.

Olien i dejen og saften fra gulerødder og kærnemælk, gør kagen blød og svampet. En rigtig lækkerbisken.

Kagen holder sig frisk i dagevis. Den skal på køl, hvis du har brugt flødeosttopping, men bruger du almindelig glasur, kan den bare opbevares tildækket på køkkenbordet. Kagen kan fryses uden glasur.Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækkerØnsker du en mere fedtfattig kage, så kan flødeosteglasuren sagtens undlades eller erstattes af almindelig glasur eller et flormelis-drys.

Her ser du kagefremstillingsprocessen i billeder fra start til slut.

Sådan laver du gulerodskage med flødeoste creme – se billederne her:

Jeg synes faktisk det så ganske fint ud, med lidt fintrevet gulerod på toppen af kagen? Hvad siger du mon? Det smagte også rigtigt fint, med den syrlige gulerod som kontrast til den lidt søde glasur. Bestem helt selv, om du vil drysse med nødder/valnødder, eller pynte med noget helt andet smukt og lækkert?

Èt stk. lækker gulerodskage klar til servering. Er perfekt at servere på både kage- og dessertborde. Jeg håber kagen vil smage dig og dine gæster. 🙂
Gulerodskage med glasur af flødeost - svampet og lækker

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •