Hurtig æblefristelse med smør, farin, kanel og mandler

Ej jamen det var jo slet slet slet ikke meningen. Gårsdagens havregrynskageorgie var jo så mere end rigeligt. Idag skulle der bare ikke bages noget kalorieholdigt. Overhovedet!

Det gik sådan set rigtigt fint. Dagen bød på det lækreste mini-grydebagte brød (mere herom en anden dag) og kagebagetrangen blev afværget. For en stund.

Men så gik det alligevel galt. En tur i haven viste at æblesæsonen er blevet skudt i gang. I den grad. Æblerne er begyndt at drysse ned af træet, til stor glæde for solsorten. Men solsorten skal da ikke spise vores æbler! De skal da stoppes i æblekager!

Dagens høst var 10 æbler. Æblerne er klar når stilken slipper grenen let har jeg ladet mig fortælle. Der var mindst 50 æbler klar! Temmeligt frustrende at opdage det sent søndag hvor weekenden går på hæld og en ny arbejdsuge venter, en arbejduge uden ekstravagant tid til sylte/koge/bageprojekter.

Og det var jo egentlig heller ikke MENINGEN at der skulle bages vel?

Kunne dog ikke lade være. Hvem kan modstå disse nye friske saftige æbler?

Hvad med en lille bitte uskyldig applecrumble?  Altså næsten NÆSTEN sukker og fedtfattig? Med en lille bitte smule flødeskum til?

Ud af det blå kom opskriften til mig. Der var 5 minutter at lave den i, så der blev improviseret. Hurtigt.

2 æbler blev skåret i skiver og lagt i et lille smørsmurt tærtefad.

Lutter gode sager blev drysset på i en rask fart.

2-3 spsk brun farin blev fordelt over æblerne, 6 spsk havregryn drysset på, 10 overskårne mandler fordelt og på toppen blev der drysset 2 tsk kanel og 2 tsk sukker (ca). På toppen kom der et gitterlåg af flydende kærgården. Hurtige striber.

Æblefadet kom i den lune ovn da aftenens Römertopf-menu blev taget ud (mere om Römertopf-menuen en anden dag).

175 grader varmluft i ca. en halv time fik æblerne.

Prøv så lige at se her hvilke lækkerier der gemte sig. Knasende karamelliserede havregryn og mandler, farin og kanel der gik op i en højere enhed og bløde søde syrlige æblestykker.

Oh la la! Den ellers så kage-standhaftige datter kunne heller ikke modstå æbledesserten. Hun spiste den dog med cheasy yoghurt naturel til, med et drys vanillesukker i. Hun er så standhaftig. Hende kan vi godt beundre!

JEG kunne ikke dy mig for en lille klat flødeskum.

Skal der være æblefest, så lad der være æblefest! Lækker lækker kage!

Næste gang skal vi putte flere mandler i. Hold da op var blev de knasende karamelagtigt gode når de blev bagt med med smør, kanel og farindrys!

Med 50 æbler på træet endnu, hvor mange æbledesserter kan der så laves endnu? MANGE når man kun bruger 2 æbler pr. gang! 😛

Forude venter MANGE æblekagelækkerier. Jubii!!

Jeg glæder mig også til at lave “Den Gode Æblekage” – som er vinderæble-kagen herhjemme. Glæder mig til at dele den med jer.Opskriften lader jeg forblive hemmelig lidt endnu. Den er LÆKKER og fedtfattig. Glæd dig!

Indtil da må du klare dig med den hurtige æblefristelse – klar på 5 minutter. Den er nu heller ikke så ringe.

Har du nogle vinderæblekager at dele ud af? Altså opskrifterne? Som du ved har jeg jo 48 æbler tilbage at bage af, så bare fyr løs! 🙂

 

 

 

Mere inspiration

Læg en kommentar