Havregrynskager med appelsin. I dag får du opskriften på sprøde gammeldags havregrynskager tilsat et strejf appelsin.
Sprøde måkager, der er nemme og hurtige at lave og som smager skønt, både med og uden appelsin.
Jubii! Dagen var lørdag. En fridag. Bagedag og en dag med familievisitter.
Småkagedåserne blev fyldt med hjemmelavede smørbagte havregrynskager. Dåsen tog vi med på tur til familien og de knasende havregrynskager blev også spist til sidste krumme. Det er bare den allerbedste anbefaling.
Gammeldags klassiske havregrynskager er SÅ lækre og så er de meget nemme at lave!! De får en frisk smag af appelsin.
Dejen skal hverken røres eller piskes og så er den klar på 5 minutter. Bagetiden er ca. 8 minutter, så en portion kager kan hurtigt være klar.
Perfekt hvis du akut bliver lækkersulten, det kan jo ske. Det kan også være du får uventede kaffegæster?
Tilsætter du appelsin får kagerne en frisk appelsinsmag. Du kan også sagtens lave dem uden appelsin. Så bliver de helt klassiske havregrynskager. Få opskrift på gammeldags havregrynskager uden appelsin her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på havregrynskager.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Nem opskrift på sprøde, lækre havregrynskager med appelsin
Ingredienser
- 75 g smør
- 125 g havregryn Hvis du laver kagerne uden appelsin, skal du kun bruge 100 gram
- 1 æg
- 125 g sukker
- 3 spsk mel Hvis du laver kagerne uden appelsin, skal du kun bruge 1-2 spsk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- revet skal af 1 appelsin brug usprøjtet appelsin. Kan udelades
- saften af 1 appelsin Kan udelades eller ersattes med citronsaft
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg
- Tilsæt havregryn
- Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt
- Tilsæt til sidst appelsinsaft og revet appelsinskal. Dejen kan røres bare med ske
- Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Der kan være 16 små kager pr. plade. Kagerne hæver op under bagningen. Når de falder sammen igen, så er de ved at være færdige.
- Bag ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
- Lad kagerne afkøle helt før servering, så bliver de helt knasende sprøde. Opbevares i tætsluttende kagedåse
Noter
Sprøde lækre småkager med havregryn og appelsin – forsvinder som dug for solen!
Det er en lidt anderledes småkagedej. Dejen skal varmes op og ikke piskes. Den bliver som tynd havregrød, som vist her.
Hvor bliver vi sunde! Alle de fiberrige havregryn der er i dejen! Hm, hm. 🙂
Havregrynskagerne, når de er halvvejs igennem bagningen. Bare rolig, de skal nok blive sprøde og flade 🙂
Sådan ser kagerne ud når de er færdige:
Når kagerne er kølet af nogle minutter, så kan de forsigtigt løsnes med en palet og flyttes over på en bagerist. Knasende sprøde kager.
Hvis du flytter kagerne henover et lille glas f.eks., imens de stadig er lune, så vil du kunne lave små skåle, du kan bruge til en fin isdessert? Lidt samme princip som disse nøddekurve.
Havregrynskagerne kan du lægge sammen f.eks. en dejlig smørcreme, med hindbærflødeskum eller du kan dyppe dem i smeltet chokolade. Uhm – det er også et kæmpe hit.
Få inspirstion til lækre smørcremer du kan bruge til havregrynssmåkagerne her:
1.
2.
3.
4.
Kagerne kan jo også sagtens bare nydes som de er.
Småkagerne smager allerbedst når de er helt friskbagte, men de kan holde sig i et par uger i kagedåsen.
Kagerne kan blive bløde hvis du putter låg på kagedåsen inden de er helt afkølede.Fortvivl ej, i så fald.
Havregrynskagerne kan bages nogle minutter i ovnen igen dagen, efter hvis du vil gøre dem sprøde igen.
Lækre sprøde havregrynskager!
En dåse med disse vil vække jubel hvor end du kommer hen, God fornøjelse med dine havregrynskager.
Den sødeste bedstemor og bedstefar blev glade for kagerne. De vakte jubel og det vil de også gøre hjemme hos dig.
Hvis du er vild med havregrynskager, så prøv også disse havreflarn med sirup. Man kan også lave havregrynskager med chokolade. Få opskrift her.
Prøv også disse småkager med citron og lakrids – det er også nogle lækre havregrynskager.
Se flere opskrifter på havregrynskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Super dejlig opskrift. Tak for den. Jeg bruger grovvalsede havregryn.
Hvad mener du med at 18 småkager skal man bruge?
Tak for dejlig opskrift.
Men når jeg laver dem med appelsinsaft bliver de helt bløde 🙁 ved du mon hvorfor?.
Jeg har prøvet at bruge grovvalsede havregryn da er der mere at tygge på og mere smag.
Tak for hurtigt svar. Jeg prøver at bage dem i dag og håber så de kan holde sig gode i december måned.
Kan de kun holde sig i et par dage???
Hvordan med kokos, hvis man vil komme det i også?
De smager rigtig godt og utroligt nemt at lave, tusind tak
Glædelig jul
Kh
Juanita & Allan