Kylling med appelsin, hvidløg og rosmarin og pommesfrites

Det er fredag. Det er kyllingedag. Fredagskylling. Hvor mange grillkyllinger kan det nå at blive til på et år? 53?

Kan du godt forstå at jeg savner lidt variation?

Min familie er jo ikke særlig omstillingsparat hvad fredagskyllingen angår, men de prøver…Ser ikke længere helt så forskrækkede ud når jeg eksperimenter. Ser heller ikke helt så skuffede ud længere når der ikke er sprødt skind på kyllingen. HVER gang.

I dag blev fredagskyllingen stoppet ud med 1 appelsin i både, og gnedet med skallen fra en citron og 5 fed hvidløg og salt og peber. Dryppet med appelsinsaft. Enkelt, let og lækkert.DSC_1219Kyllingen blev meget mere saftig end ellers, men hvidløgene blev lidt brankede udenpå kyllingen. Måske den kun skulle have haft 1 time (min kylling fik 1½).

Denne kyllingevariation kan sagtens anbefales. Saftig kylling, appelsinsmagen giver fugt og sødme, men er ikke gennemtrængende.
DSC_1178

Du skal bruge : 

Fredagskylling med appelsin, hvidløg og rosmarin og pommesfrites
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Fredagskylling med appelsin, hvidløg og rosmarin og pommesfrites
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kylling
  • 5 fed hvidløg
  • En kvist rosmarin eller timian
  • 1 appelsin.
  • Hjemmelavede pommes frites:
  • 2 kg kartofler skåret i både og vendt i olie og salt.
Sådan gør du:
  1. Start med kartoflerne.
  2. Skræl/vask kartoflerne og skær i både. Vend i olie og salt og tilbered i et aluminiumsfad, så kartoflerne bliver sprøde under bunden. Rør rundt i kartoflerne undervejs. Steg i minimum 1 time v. 175 grader varmluft.
  3. Gør kyllingen klar og drys med salt og peber ud-/og-indvendigt.
  4. Gnid med hvidløg og revet appelsinskal indeni og udenpå. Skræl appelsinen og læg bådene ind i kyllingen. Brug to af appelsinbådene til at dryppe appelsinsaft ud over kyllingen.
  5. Kyllingen sættes i ovnen v. 175 grader varmluft i 1 time.
  6. Rør en creme fraiche dressing med yndlingskrydderier (tykmælk/ylette/fromage frais kan også bruges). Lav evt. en grøn salat til.

DSC_1179DSC_1185 DSC_1197Lækker, lækker kylling, med diskret appelsinsmag – mør og lækker. Appelsinbådene afgiver smag og fugt inde i kyllingen. Genialt. 
DSC_1213Sådan ser kyllingen ud efter 1½ time. Mine kartofler var ikke færdige før, så kyllingen fik lidt længere tid end en time. Det gjorde dog ingenting. Kødet blev super mørt. Jeg tænker at jeg også kunne have brugt min Römertopf? Det husker jeg næste gang:-)

Kyllingen parteres…og der bliver de lækreste saftigste stykker appelsinkylling. 
DSC_1216Pommes frites’erne blev også lækre. Det gør de altid. De er jo blot vendt i salt, peber og olie og stegt i mit yndlingsaluminiumsfad som sikrer, at kartoflerne også bliver sprøde under bunden. Såden et må du anskaffe dig. Wow!DSC_1222 Her en præsentation af dagens ret..Flotte farver synes jeg. 🙂DSC_1230Det var så den fredagskylling! Vi har stadig rester bilbage. Lækkert! Dem passer jeg godt på i køleskabet, måske til en kyllingepie eller?

Elsker afveksling i kyllingemenuen!:-)

Mere inspiration

Læg en kommentar