Intervalstegt kalveculotte med hvidløg. Kan spises uden gebis

  • Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

Nu kommer det så. Indlægget om den intervalstegte kalveculotte som jeg pralede sådan med igår. 

Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

…og der er virkelig grund til at prale, når man laver sådan en steg!

Det møreste kød med den mest minimale indsats. Intervalstegt betyder..stegt i intervaller. Først da jeg læste opskriften tænkte jeg….”Hvad skal det dog hjælpe, at hive stegen ud og ind af ovnen hele tiden?”

Man må sige, at kødet får tid og ro til en langsom stegeproces, måske er det derfor kødet bliver så mørt?

Jeg mindes stadigvæk den oksesteg vi lavede til nytår for et par år siden. En kæmpe oksesteg. Vi var inviteret til nytår i Ebeltoft og skulle 1 time undervejs. Vi stegte den halvt færdigt hjemme og lod den hvile undervejs. Herefter stegte vi den færdig da vi nåede frem. Det var af nød, men det endte ud som den allerbedste oksesteg ever! Oksestegen blev intervalstegt i bilen fra bopæl til Ebeltoft!:-)

Så langt undervejs skulle denne steg dog ikke. Vi havde god tid til at hive stegen ud og ind af ovnen mange gange, for det skal den.Intervalstegt kalveculotte med hvidløgJeg fandt inspiration hos Henrik J Brandt, som på sin blog har et rigtigt fint indlæg og et rigtigt fint skema til intervalstegningen. Besøg Henriks Blog 

Tak Henrik for rigtig god inspiration. Håber det er ok med dig at jeg bringer dit skema her…

Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

Opskriften og Henriks anvisninger på den intervalsstegte culottesteg får du lige her:

Intervalstegt kalveculotte med hvidløg
Prøv at intervalstege din culottesteg. Kødet bliver mørt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Intervalstegt kalveculotte med hvidløg
Kategori: Retter til weekend, fest og gæster
Keyword: culotte, culottesteg, intervalstegt kalveculotte, kalveculotte
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kalveculotte á ca. 1 kg okseculotte/cuvette eller kalvecuvette kan sagtens bruges
  • Salt/peber
  • 5 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Pres 5 fed hvidløg til at gnide stegen med.
  • Skær ridser i fedtkanten på stegen. Fjern sener fra undersiden af stegen.
    Intervalstegt kalveculotte med hvidløg
  • Gnid hvidløgsfeddene godt ind i stegen.
    Intervalstegt kalveculotte med hvidløg
  • Krydr godt med salt og peber på begge sider.
  • Nu starter du intervalstegningen.
  • Trin 1: Stil culotten i den 180 grader varme ovn med et stegetermometer i. (Interval 1).
  • Trin 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 2).
    Intervalstegt kalveculotte med hvidløg
  • Trin 3: Sæt culotten tilbage i ovnen (Interval 3).
  • Trin 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 4).
  • Trin 5: Sæt culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 57 grader. Ca. et kvarter afhængig af stegens størrelse.
    Intervalstegt kalveculotte med hvidløg
  • Trin 6: Pak culotten ind i 4 lag stanniol, hæld stegeskyen i en gryde og lad den indpakkede steg hvile i stegefadet.
  • Trin 7: Lad culotten hvile i 45 minutter inden du skærer den ud. I hviletiden kan du bage en portion hasselback kartofler eller hjemmelavede pommes frites?
  • Stegeskyen sies hældes fra fadet. Af denne kan du trylle den LÆKRESTE sauce i stegens hviletid. 

Noter

Stegen kan være større eller mindre i størrelsen, men gå efter kernetemperaturen. Måske noget af stegetiden skal afkortes/forlænges

Henriks anvisninger: (læs hans fulde opskrift her her)

Jeg fandt en billig kalveculotte til næsten ingen penge og det var fornemt kød. Jeg synes tit at kalvekød bliver ekstra mørt? Du kan også sagtens bruge oksecuvette/ eller okseculotteDSC_0793

Det var lækkert, lækkert kød og du kan ane den karakteristiske lyse kalvekøds-farve her. Intervalstegt kalveculotte med hvidløgHvidløg klæder en oksesteg rigtigt godt, så brug endelig rigeligt 🙂
DSC_0810Indrømmet. Der er en del spildvarme fra ovnen med denne lange tilberedningstid, så helt energi-økonomisk er den ikke. Fordelene ved sådan en steg må opveje ulemperne. Og fordele, DET er der. Så rigeligt endda. Uhm – en lækker steg 🙂
DSC_0816

I stegens hviletid kan du sætte hasselback kartofler ind i ovnen. De skal have ca. lige så lang tid som stegen skal hvile. Du kan også lave en portion af de lækre pommes frites med rasp? De smager super godt 🙂DSC_0835 Så er stegen klar. Nøj hvor var vi spændte! Var det et flop? Var den en succes? Var stegen overhovedet færdig, med al den tid ude af ovnen?

JA. Stegen var bestemt færdig og den var mør og lækker. Rosa og så mør at man kan tygge den næsten uden gebis i munden:-)Intervalstegt kalveculotte med hvidløgDen lille forholdsvist billige steg imponerede. Lækkert. Lækkert. Det skal vi bestemt prøve igen. Tak til Henrik for anvisningerne! Fænomenal instruktion.

Det blev et rigtigt fornemt måltid. Fantastisk lækkert kalvekød. Prøv du endelig en intervalstegt oksesteg, næste gang du skal stege en okse/kalvesteg.DSC_0848

Intervalstegning anbefales hermed. Familien giver stegen 5 stjerner, hvor 5 stjerner er max 🙂Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

15
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
7 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Inge

Den skal prøves, skal stegen ligge nede i fadet? skal der hældes væde ved?

Bente Asmund

Hej,
Min veninde serverede intervalstegt kalveculotte for gæster i aftes . Jeg deltog ikke, men hørte, at resultatet var super !!
Har nu planlagt at servere en sådan, når jeg snart skal lave mad til mine 3 søskende ,hvoraf den ældste vist kun har 3 tænder i overmunden og desuden IKKE spiser hvidløg !! Hvad foreslår du i stedet for hvidløg ?
Hilsen fra Bente?

Birthe Sørensen

Skel hel afgjort prøve den intervalstegning, kan jo prøve gebis testen.
Når du snitter fedtlaget så skær så det følger skæreretning på kødet. Ikke tern. Der er tit to retninger. Skærer aldrig forkert når jeg hår efter denne metode.
Godt nytår til dig. 🎉🎊🍷

Ulla Kjær Kristensen

Hej Gitte. Fandt denne opskrift, og vil gerne prøve den til nytårsaften. Tænker med bønner i svøb og dine pommes duchesses. Evt. også med bagte rødbeder. Ved bare ikke om det bliver for meget.Men ved ikke hvilken sovs der skal til. Er det en rødvinsovs eller bearnaise sovs. Vh Ulla.

Sanni Simonsen

Hej. Det lyder lækkert med interval stegningen, men men men bliver kødet ikke koldt på 45 min? Eller hvor godt er det pakket ind???
Synes du mit første forsøg godt kan bære nytårs aften?
Hilsen Sanni

mick tannert

Tak for mad Gitte (og Henrik)! Vær super lækkert og let at gå til(:

Henrik Brandt

Det glæder mig kun, at du kunne bruge noget fra min blog.

Nu vil jeg gå på opdagelse i din 🙂

Tak !

Henrik.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer