Claus Meyer’s biscottikager med tørrede bær og chokolade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_1048Til min fødselsdag var jeg så heldig at få en Claus Meyer kogebog. Den jeg havde ønsket mig allermest. Claus Meyers kager.

Det er en god kagebagebog! Simple lækre opskrifter, uden alt for mange dikkedarer. Ingredienser der er i køkkenskabene, gamle klassikere og flotte fotos. DSC_0987

Jeg kan fortabe mig i timevis med en opskriftsbog. Jeg har lyst til at bage det HELE! Med det samme! Det er så SVÆRT for mig at vælge!

Denne gang blev det til biscotti med tørrede bær og chokolade. Claus Meyer kalder dem Tekager, men det er nu altså biscotti. Helt oplagt valg, da der stadig var en del chokoladerester i køkkenskabene efter julen. Og nødder.

Opskriften er sat ind her med tydelig kildeangivelse : Claus Meyers Kager. Køb den. Kogebogen. Den er helt fantastisk og jeg er SÅ glad for den!:-)

DSC_0965

Jeg var lidt i tvivl om hvilken type tørret frugt jeg ville bruge, havde både tørrede abrikos og tranebær. Fandt dog også denne pose i skabet. “Snackmix”, med alskens tørret frugt. Papaya, abrikos, ananas og andre lignende eksotiske herligheder. Forskellige nødder var der også i. Sådan en pose kunne fås for 15 kr i supermarkedet. Ikke dyrt og et godt valg. Det blev nogle lækre biscotti.  DSC_0970 Jeg brugte også resten af chokoladeovertræks-knapperne og fandt en pose med hasselnødder, der også var til overs. Hvid og mørk chokolade fandt jeg også. De biscotti kunne kun blive gode, alle de gode sager der blev stoppet i. DSC_0985
DSC_0988 Det er nemt at bage biscotti! Først alle de tørre ingredienser og til slut ægget, som dejen samles med. Der er ikke fedtstof i dejen, men kaloriefattige blev kagerne vist ikke, med alle disse lækre sager i. 😉

Jeg havde ingen citroner, så droppede den revne citronskal. Det gik fint uden. DSC_0989 Jeg samlede dejen først og æltede fyldet i til sidst. DSC_0991 DSC_0992 Der formes 4 lange pølser af dejen, som vist her. Det er lidt svært at samle pølserne, da dejen er for klæbrig at trille. Jo mere mel du kommer i, jo mere tør bliver kagerne. Så brug så lidt som muligt. DSC_0994 Pølserne lægges på en bageplade med papir og sættes i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 8-10 minutter. DSC_0997Kagerne skal være lidt bløde midt på og gyldne i kanten. Du skal ikke slukke ovnen. Kagerne skal nemlig bages igen lige om lidt..
DSC_0998 DSC_0999 Når kagerne er kølet lidt af (i 5 minutter ca.) skærer du dem i skiver på skrå. Ca. 1½ cm. brede. DSC_1000 Befri kagerne lidt fra hinanden. DSC_1001 DSC_1002 Mosl dem lidt rundt på bagepladen og sæt dem en tur i ovnen igen. I det øjeblik du sætter pladen ind, slukker du for ovnvarmen. Så kan kagerne fint bage de sidste 10 minutter i eftervarmen.

Biscotti betyder “dobbelt-bagt” på italiensk, har jeg læst mig til. Kager der er bagt to gange.

Kagerne skal nu køle af. Mærkes de sprøde? Så er de fint. Det er nu man gerne må prøvesmage. Hvis de føles alt for bløde, skal de have lidt ekstra tid i ovnen. Lad dem gerne stå ½ time i den nu lunkne ovn, for at tørre færdig. Husk at kagerne vil føles mere sprøde og tørre når de er helt afkølede. Pas på ikke at bag dem for meget 2. gang, så bliver de STENHÅRDE. DSC_1003 DSC_1005 Kagerne bliver hårde og tørre, knasende sprøde. Du kan dyppe dem i kaffen eller knase dig igennem. De skal helst ikke blive så hårde at du, eller dine gæster,  brækker tænderne på dem.

Kagerne er lette at lave og lette at spise. Falder ikke tungt. Perfekte til en kop te eller en kop kaffe og altså perfekte hvis du har chokolade, nødder og tørret frugt i overskud.

Jeg har en 1 pakke dadler fra julen. Dem må jeg da også kunne bage noget med? Men det vil nok ikke gå godt i biscotti, men måske i en anden type småkage? Har du måske en god ide? DSC_1007 DSC_1009 Der var jubel i det lille hjem. Vi har et særligt bisotti-glas og nu kunne det fyldes op igen. Jubii. Jeg har bagt en masse forskellige biscotti i tidens løb, nogle med kakao, nogle med kanel og krydderi og nu disse med SYNDIGT meget chokolade i.

Disse Claus Meyers te-kager ligger i toppen som nogle af de bedste biscotti jeg har bagt. En opskrift i opskriftbogen er nu afprøvet med succes og anbefalingen er hermed givet videre:-)

DSC_1048


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer