Lækker kartoffel/porresuppe med pikantost, hvidløg og timian

  • Lækker kartoffel/porresuppe med fløde og timian

Lækker kartoffel/porresuppe med fløde og timianI dag skal du høre om en lækker kartoffel/porresuppe der kan spises som hovedret med flutes til eller serveres som forret til en gæstemiddag. Forleden spiste vi os mætte i den fyldige suppe og resten serverede vi som forret da vi skulle have gæster dagen efter.

Perfekt og hvilket tilfældigt match at der lige var suppe nok til en forret? Genialt. Det fremstod jo mega-overskudsagtigt “lige” at kunne servere en suppe, men altså supperester dag 2 er jo genialt, på mange måder, men især når man skal have gæster. Den NEMMESTE forret!

DSC_0167

Du får opskriften her. Selvom det virker som en enkel og banal suppe, smager den altså vildt lækkert og så er den jo sund og billig ovenikøbet. Smagen er blød og mild, så selv dine børn vil være med på den.

Opskrift på kartoffel/porresuppe med pikantost, hvidløg og timian (8-10 personer):

Du skal bruge: 

6 fed pressede hvidløg

2 spsk. smør

4 oksebouillon-terninger

1½-2 kilo kartofler i grove tern

1 persillerod i grove tern.

1 bundt porrer i skiver (brug også det grønne fra stænglerne).

1 spsk tørret timian eller 2 spsk. friskhakket

2 liter kogende vand

1 pikantost eller anden flødeost (gerne light)

Salt/peber

Evt. drys: Brøndkarse eller bacontern.

DSC_0165

Sådan laver du kartoffel/porresuppe med pikantost, hvidløg og timian:

  • Svits friskpresset hvidløg og bouillonterninger i smørret.
  • Tilsæt porrer i skiver. Lad dem stege ved svag varme til kartoflerne er klar.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Dump kartoflerne i i gryden efterhånden som du får dem skrællet. Rør undervejs.
  • Tilsæt persillerod i grove tern.
  • Tilsæt timian.
  • Tilsæt kogende vand og lad suppen simre ½-1 times tid.
  • Blend suppen med en stavblender.
  • Tilsæt pikantost og smag suppen til med salt og peber.
  • Voila.
  • Servér med flute til, gerne hjemmebagt. Drys gerne med brøndkarse eller sprødstegte bacontern.
  • Suppen er mild og rund i smagen og Pikant-osten giver både smag og afrunder suppen som fløde. Du kan bruge en hvilken som helst anden flødeost, Pikantost var lige den jeg havde på lager, hvilken ost ligger der mon på dit ostelager?

Brug endelig også det grønne fra porrerne, lad endelig ikke denne smagfulde del gå til spilde.

DSC_0168Jeg havde en persillerod, så den kom også i suppen. Den giver også en god smag.  Har du én, er det fint, har du ikke, så bliver suppen også fin uden 🙂
DSC_0183

Det lykkedes fint for min stavblender at at blende suppen fint, håber også det lykkes for din?
Lækker kartoffel/porresuppe med fløde og timian

Fuldkornsflutes

Server gerne friskbagt brød til suppen, så smager den bedst. Opskriften på disse fuldkornsflutes skal du nok få snart. Her får du lige i mellemtiden en anden opskrift på et andet  sprødt hvidløgsbrød, der fint ville passe til 

Så er der suppeservering – her uden fint grønt brøndkarse-drys eller uden sprødt baconknas. Begge dele ville have passet fint fint, men jeg prioriterede brødet til dagens servering. Lækker kartoffel/porresuppe med fløde og timianRigtig god fornøjelse med din suppe – efteråret har ramt os – det er suppetid. Suppen kan serveres hele året rundt, både til hverdag og fest 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. TasteSpots 21. oktober 2014 af 21:12- Svar

    Har aldrig selv prøvet med ost i kartoffel/porre suppe – det skal prøves! 🙂

    • Gitte Hansen 22. oktober 2014 af 19:43- Svar

      Hej du
      Ja osten afrunder så fint – og tit har vi en rest flødeost i køleskabet. Oplagt at “runde” en suppe eller en sauce af med den 🙂
      Rigtig god fornøjelse med din suppe og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  2. tina nyman 19. oktober 2014 af 08:31- Svar

    Det er altid skønt med varm suppe, når der regner og rusker udenfor, som I dag:-)
    Denne opskrift ser lækker ud, kan især godt lide du bruger osten til at gøre den cremet med….

    • Gitte Hansen 19. oktober 2014 af 20:06- Svar

      Hej Tina
      Ja supper er altid godt på denne årstid – nemt at lave og varmt at lune sig på. Må du have mange lækre supper til gode i dette efterår Tina 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar