Løgbrød med friske krydderurter

I dag skal du høre om Løgbrød med friske krydderurter, oregano og timian. Sundt og kaloriefattigt. Ja lad os lige komme på ret køl igen 😉

Lækre brød er nemme, da dejen er koldthævet. Dejen skal langtidshæve men hverken æltes eller trilles. Dejen skal bare blandes. Hæve koldt og lægges på bageplade med en ske. Hvor er det nemt at bage brød af en koldthævet dej!

Her kommer opskriften på løgbrød med friske krydderurter:

Løgbrød med friske krydderurter

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 16-20 stk

Løgbrød med friske krydderurter
Det skal du bruge:
  • 7 dl. vand
  • 1 tsk. gær
  • ½ kg hvedemel
  • ½ kg fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 hakket løg
  • En håndfuld frisk oregano (eller ½ spsk tørret)
  • En håndfuld frisk timian (eller ½ spsk tørret).
  • En håndfuld frisk rosmarin (eller ½ spsk tørret)
  • Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?
Sådan gør du:
  1. Dejen røres sammen. Krydderurter hakkes og blandes i.
  2. Et hakket løg tilsættes.
  3. Dejen skal bare have sådan en konsistens, at den kan lægges på bagepladen med to skeer. Måske skal der lidt mere mel til?
  4. Dejen sættes i køleskabet natten over eller alternativt hæver den på køkkenbordet 3-4 timer med film over.
  5. Bollerne pensles med olie og drysses med groft salt.
  6. Brødene sættes i en glohed ovn i 20 minutter v. 225 grader varmluft
  7. Serveres lune med iskoldt smør på

Brug de krydderurter du har. Basilikum? Persille? Rosmarin?
DSC_3342 Oregano. DSC_3345 Timian og oregano. Timian.
DSC_3347 RosmarinDSC_3348DSC_3349DSC_3351DSC_3356Så er der friske løgbrød med krydderurter og salt.

Brødene passer godt til suppe, som madbrød til tunge middagsretter eller som frokostbrød til en ostemad eller med pate. Som madpakkebrød er de geniale! 🙂
DSC_3357Rigtig god fornøjelse med dine løgbrød. 🙂

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *