Hurtige scones med fetaost, hvidløgssalt og majsmel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Det er sommer, det er sol og det er grillvejr! 🙂

Vil du også nyde solen i det grønne og bruge mindst muligt tid i køkkenet? Så kommer der her en af de hurtige opskrifter. Scones. Majsscones med fetaost.

Brødene er klar på 20 minutter og kan spises som snack i haven, som tilbehør til frokostret, som tilbehør til grillretter, som gumleboller til en sodavand?

Her kommer der en opskrift på majsscones, eller polentascones (polenta er majsmel).

Opskriften er fundet i en af mine yndlingsbagebøger Ascehougs Store Bagebog (tip, den kan du roligt investere i).

Hurtige scones med fetaost, hvidløgssalt og majsmel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl polenta majsmel
  • dl hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk hvidløgssalt ell. alm. salt
  • tsk bagepulver
  • 1 æg
  • dl mælk
  • spsk olie
  • Evt.: 100 gram revet ost + 100 gram feta i tern

Sådan gør du

  • Mel, salt og bagepulver blandes med æg, mælk og olie. Ost blandes i.
  • Dejen røres sammen.
  • Dejen lægges i klatter i siliconeforme eller på bageplade beklædt med bagepapir. Kan også bages i muffinsforme
  • Jeg stoppede lidt fetatern i, i toppen, mest fordi jeg havde en rest tilovers fra dagens tomatsalat med feta . Du kan sagten udelade fetaen, men den giver en god og delikat smag.
  • Sconesene bages i ovnen 15-18 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Serveres lune.
  • Kan fryses og lunes i mikrobølgeovn/ovn efter optøning.

 Har du ikke majsmel, kan du fint vælge en anden melsort. Her får du den gode forklaring på hvorfor scones er taknemmelige brød at bage (du har sikkert allerede luret det i opskriften). Bagepulver bruges som hævemiddel i stedet for gær, så der er absolut ingen hæve,vente,hæveprocesser i scones-bageprocessen.

Dejen røres sammen, lægges i klatter i forme. Bages. Spise. Klart det hurtigste brød du kan bage.

Der er mange fordele ved scones, men ulempen er at scones godt kan blive tørre dagen derpå. Problemet er ikke større end at du kan lune dine scones i mikrobølgeovnen. Så er de så gode som  nye. Sådan vender man et minus til plus 😉DSC_4785DSC_4790

 Hvidløgssalt er rigtigt godt at bruge i madbrød, bare lige et tip til dig.
DSC_4792DSC_4794

Jeg stoppede lidt fetatern i, i toppen, mest fordi jeg havde en rest tilovers fra dagens tomatsalat med feta . Du kan sagten udelade fetaen.

Næste gang vil jeg prøve at stoppe skinke eller bacontern i? Helt sikkert. Tror det kunne smage godt, tror du ikke? 😉DSC_4800Hurtigt har du et fad lækre ostescones.
DSC_4810Scones smager allerbedst i samme sekund de er kommet ud af ovnen. Flækkes evt. og smøres med iskoldt smør.

Fornemt brød til hurtig grillmad i haven, hvis du har kræsen-pinde-børn som spørger “Hvad skal vi have TIL? (når der serveres aftensmad). I min familie betyder det “Dette mad er jeg ikke så vild med, får vi ANDET jeg kan spise også?? 😉

Bon appetit.

Så hurtigt var det at lave ostescones med majsmel. Har du ikke majsmel kan det sagtens erstattes med en anden melsort.


Rigtig fornøjelse med dine scones 🙂

DSC_4819


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer