2013-06-06 19.19.15

Altså nogle dage er det det muliges kunst det der med madlavning.

F.eks. sådan en dag som i dag hvor madmoren først kommer sent hjem fra job kl. 18.30 tæt pakket med indkøbsvarer.  En i familien er på fritidsjob, en anden i familien er ude at løbe en tur og skal til møde 19.15. Hvordan laver man nem og lækker mad til 4 på under ½ time og som kan spises på et kvarter?

DSC_5336

Man steger da nogle Cevapcici, og åbner et par bøtter med færdigkøbte salater!

DSC_5320

Nogle dage er nemme løsninger en redning. Lidt hjemmelavet, trods alt og et alternativ til fastfood (sundhedsværdien er vist godt nok næsten den samme, men hvad? 😉

Her i huset hedder Cevapici Cevapechi eller som min søn forleden sagde “MOAR, hvornår skal vi have de der stegte fingre igen?” “Stegte fingre”? “Ja de dér kød-nogen!” NÅRH du mener Cevapici?? Det synes jeg, og du sikkert også, lyder klart mere appetitligt end stegte fingre! 🙂

Faktisk kan man godt komme til at kæmpe lidt med appetitten hvis man får indre billeder af  stegte fingre når man sætter sig til bords. Nu er du advaret! 🙂

DSC_5321

Kender du ikke Cevapcici er det vist på tide du kommer til det. De smager nemlig rigtigt godt! Kort fortalt er Cevapcici Balkanlandenes svar på frikadellen. En hvidløgskrydret okserulle med hvidløg. Cevapcici smager fantastisk og man kan sagtens lave dem selv, men nogle af os travle eller dovne kan jo ups “komme til” at købe dem færdige. 😉

En pose er lidt dyr. 58 kr for 1 kg. Du finder dem i de allerfleste supermarkeders frysediske. Købeløsningen er ok, men halvhjertet og JA man springer over hvor gærdet er lavest, men hvis alternativet er at man slet ikke får sprunget??

Til gengæld går det lynende stærkt med at få varmet “fingrene” på panden, og lynende stærkt, det skulle det i dag! 🙂DSC_5325 6 minutter på hver side skal de frosne “fingre” have. Jeg lavede ½ pose, 20 i alt. Det var fint. De er lidt usunde, så moren var streng! Vi skulle altså ikke konsumere 1 kilo på én gang! Der var ration på og salat på menuen. Også! 🙂

Jeg købte en færdig pose salat-mix. Rucola und alles. En pose der skulle åbnes og skylles. Sådan noget gør jeg ellers ALDRIG, men I dag var jeg nødt til at tænke i hurtige alternativer. Og salaten blev ganske glimrende 😉DSC_5333 En købesalat drysset med hvidløgspeber og dryppet godt med Løgismoses vinaigrette.
Ak jamen. Så bliver det vist alligevel ikke meget bedre! 🙂DSC_5334Den færdige, godt krydrede salat. I kan vist godt se at jeg havde lidt travlt? Kun to ingredienser og tomaterne kastet hurtigt på. Flot madkunst (på tid!) 😉
2013-06-06 19.07.51Altså kartoffelsalaten var jo også færdiglavet. Min familie og jeg indrømmer gerne at Nettos kartoffelsalat til 15 kr godt kan gå an i en snæver håndvending (det PINER mig at måtte fortælle, at mine børn faktisk FORETRÆKKER den fremfor min EGEN kartoffelsalat! Har man hørt mage?? 😉

Der var ægte løgstykker i og dressingen var ikke “mayonnaiset”.

Af en færdigløsning at være, er Nettos købekartoffelsalat et godt bud.

2013-06-06 19.08.46

Dette er selvfølgelig ikke en lovprisning af hurtige nemme billige skrammelmads-løsninger. Blot dette indlæg for at pippe lidt om min hverdag en ganske almindelig travlt dag. Jeg tror såmænd ikke at jeg er “værre” end så mange andre, men jeg står gerne ved når det lykkes mig at bikse halv/helfabrikata sammen til et anstændigt måltid.

Maden BLEV nydt i det fri. Der var kød. Der var kartoffeltilbehør. Der var en lækker salat. Hvad mere kan man ønske sig mere? Måske lige lidt sol? Det var der i rigelige mængder. Måske lidt liv og glade dage omkring bordet? Det var der. Der var  glade stemmer og højt humør. Datteren havde (igen) scoret superkarakterer til eksamen. Hun er dælme sej, det pigebarn! 🙂

Dagen var sen, travl og stressende men på den gode måde. 100 opgaver der væltede ind, men på den gode måde. På den måde hvor man føler man vokser med opgaven og ikke på den dumme måde, hvor man føler man segner.

Nemme madløsninger som afslutning på en skøn og superproduktiv dag.

Får du mon stegte fingre eller Cevapcici på tallerkenen, når/hvis du skal gøre mig kunsten efter? 😉

2013-06-06 19.19.20