Millionbøf med pølser og champignon – gammeldaws vindermenu

  • Milliobøf med pølser og champignon

DSC_7347Min datter spurgte for nylig: “Skal vi ikke snart spise millionbøf igen?”

Tja, tjo. Weekenden nærmede sig og ferien stod for døren. “Altså mener du virkelig, at vi skal fejre den første feriedag med millionbøf??”

“JAAA!”

Altså selvom man er blevet 18 år, kan man godt få julelys i øjnene når snakken falder på millionbøf. Det er svært at stå for som mor. De dér bedende øjne har altid effekt på mødre (og fædre?). Tja, tjo millionbøf, hvorfor ikke?

Hvad så med at peppe den op med en pakke pølser i skiver? Det er jo ligesom lørdag, skal der være fest, så lad der være fest? 😉

DSC_7340

Der var jubel og lutter lovprisende slubrelyde fra teenagerne.  Millionbøf ER bare et hit. Til teenagere, til små børn, store børn og….vi voksne også 🙂

DSC_7343

Her kommer opskriften på:

Millionbøf med champignon og pølser (4 pers. i 2 dage, eller 8 sultne gæster):

Du skal bruge: 

1 kg. hakket oksekød

4 finthakkede løg

4 fed hvidløg

4 hønsebouillonterninger

1 glas champignon incl. væde

5 laurbærblade

1,5-1,7 liter kogende vand

1 pakke pølser i skiver.

Meljævning

Salt/peber. Kulør. Smag evt. til med lidt ketchup.

DSC_7344Sådan laver du millionbøf:

  • Svits oksefars og bouillonterninger.
  • Svits løg og hvidløg med.
  • Tilsæt champignon (incl. væde, hvis du bruger champignon fra glas)
  • Tilsæt kogende vand.
  • Tilsæt laurbærblade
  • Lad gryden simre under låg et kvarters tid.
  • Tilsæt pølser i skiver. Tilsæt jævning.
  • Tilsæt kulør og smag til med salt/peber og evt. lidt ketchup.
  • Millionbøfgryden skal helst ikke boblekoge efter pølserne er kommet i, men kun simre v. svag varme i 10 minutter ca. (eller til spaghettien er færdigkogt)
  • Kog fuldkornsspaghetti til og servér.

DSC_7348

På ½ time er der en kæmpe grydefuld smagfuld millionbøf. Millionbøf er perfekt at lave hvis du:

  • lynhurtigt skal mætte mange munde
  • skal holde børnefødselsdag, og leder efter en nem ret ALLE børn vil kunne li’
  • har travlt men alligevel gerne vil lave en kæmpe portion mad der rækker til to dage
  • skal have gæster og har svært ved at finde på “skrub-af-mad” der kan laves dagen før og kun lige skal have et opkog

Jeg serverede 10 liter millionbøf for fødselsdagsgæster her i huset, og nogle af børnene snakker stadigvæk om den millionbøf, også mange MÅNEDER efter. Vist god reklame?! 😉

Pølserne jeg tilsatte i dag, gav lige et ekstra pift. Jeg er sikker på, at sultne børn ikke vil have noget i mod de ekstra pølser? 😉

DSC_7349

Sådan fik jeg skudt min sommerferie igang. En lørdagsvagt efterfulgt af en baljefuld millionbøf og glade teenagere! Så er stilen ligesom lagt! 🙂

Altså jeg glæder mig allermest til at kunne være min egen herre i min sommerferie. Intet vækkeur. Spontanitet. Lækkert mad (og kage!), oplevelser, SOL, natur og livsglæde i selskab  med de mennesker jeg holder allermest af. <3

Jeg slutter med min  ferie-jubel-status-melding fra Facebook:

“FEDT at jeg ikke behøver støvsuge i morgen, bare fordi en hverdags-mandag venter lige om hjørnet. FEDT at lekturestablen nu runder 20 bøger, mon det rækker?, FEDT at alle er hjemme og ingen har travlt. FEDT med alle de ferie-kys og krammere jeg allerede har fået, det kan nå at blive til ret mange ?, FEDT at kunne slukke sit vækkeur, på den STORE ugelange-sluk-knap, FEDT at kunne være træt som en 90-årig uden at det betyder en skid. Ferie – du er min ven”.

Vi ses igen i morgen – jeg skal sove lææææænge! 😉

Håber jeg kan sige god ferie til dig nu også??

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 6. juli 2014 af 16:32- Svar

    Hej Gitte

    Det minder mig om de sidst år jeg boede hjemme, hver fredag lavede min mor spagetti med kødsovs (hakket okse, og ingen langtidssimring), hver tirsdag “kødsovs” på røget kalkunmedister.
    Nogengange ærger det mig, at jeg er vokset op og blevet både sundhedsbevist og foodie, så barndommens og teenagesårenes klassikere spiser jeg aldrig.
    Dette er på ingen måde ment som om, jeg ser ned på sådan en milionbøf, det er et dybt længsels suk efter de dage, hvor jeg var mere ukritisk – SUK

    Nyd sommeren, jeg krydser fingre for, at du kommer til solrige Italien

    • Gitte Hansen 9. juli 2014 af 22:55- Svar

      Hej Jenny
      Åh så skønne barndomsminder. Du er da vist nødt til at lave en baljefuld millionbøf igen snart. Mine børn plager jævnligt, ellers ville jeg nok heller ikke få det lavet. Det smager jo godt, men der er jo absolut ingen grøntsager i, så sundt er det jo nok ikke. Vi spiser dog fuldkornspasta til, det hjælper en lille bitte smule. 😉
      Alt vel her i Norge, hvor der er 30 grader ligesom i Italien. Her er stille og grønt og meget meget smukt. At skønt land at holde ferie i, men her er dyrt så vi spiser ikke de lækreste menuer. Glæder mig til at komme hjem til billigere bøffer og culottestege i DK 😉
      God sommer til dig Jenny og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar