Oksemørbrad helstegt – i ovn. Nem opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_5711Så er der mormormad på menuen igen, denne gang i luksus-klassen:

Mør og smagfuld oksemørbrad og cremede flødekartofler

Oh la la en lækker vindermenu!

Vi spiste den for et par uger siden og indrømmet. Det er FØRSTE gang i mit madliv at jeg har prøvet at tilberede en oksemørbrad og jeg var da også noget ængstelig for udfaldet. Altså vi taler om et stykke kød til over 200 kr, jamen gys det ville da bare være SÅ ærgerligt hvis det ikke ville blive en succes?DSC_5697

Heldigvis blev oksemørbraden keget vellykket. Faktisk blev den SÅ god, mør og lækker og de cremede flødekartofler endte faktisk også ud med at blive de allermest vellykkede flødekartofler jeg nogensinde har lavet. Opskriften på de lækre flødekartofler kan du finde lige her

DSC_5706

Rimeligt perfekt at flødekartoflerne klappede, når nu de skulle matche så fornemt et stykke kød. 🙂

DSC_5704

Vi spiste grønne bønner til og bønner er bare perfekte at servere til oksekød. En lækker bønnesalat ville også have passet perfekt. Du kan finde en god opskrift på bønnesalat ved at klikke lige her

DSC_5709Er du bare på jagt efter opskriften på den lækre helstegte oksemørbrad, så får du den da lige her:

Oksemørbrad helstegt – i ovn. Nem opskrift

Oksemørbrad helstegt i ovn. Nem opskrift
Mør og lækker oksemørbrad - helstegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Oksemørbrad helstegt - i ovn. Nem opskrift
Kategori: Retter til weekend, fest og gæster
Keyword: helstegt oksemørbrad, oksekød, oksemørbrad
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad. Min oksemørbrad vejede 1,5 kg
  • Smør til stegning
  • 3 løg skåret i kvarte
  • Salt/friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden for hinder og krydr den godt på begge sider med salt og friskkværnet peber. Svits oksemørbraden i smør på en varm pande. Den skal brunes på alle sider
    Oksemørbrad - helstegt i ovnen. Nem opskrift
  • Steg herefter oksemørbraden i ovnen 30 minutter ved 150 grader varmluft, eller til stegen når en kernetemperatur på max. 60 grader grader (brug stegetermometer). Lad stegen hvile 15 minutter før servering kun let tildækket med stanniol.
    Oksemørbrad - helstegt i ovnen. Nem opskrift
  • Si stegeskyen og jævn den, tilsat lidt kulør. Lad løgene stege videre i ovnen et kvarters tid, så de kan blive bagte og lækre.
  • Stegen er nu færdighvilet og skæres i tynde skiver.
    Oksemørbrad - helstegt i ovnen. Nem opskrift
  • Dampkog bønnerne i 5 minutter i mikrobølgeovnen i en skål med låg med 1 spsk. vand på bunden og et saltdrys.
    Grønne bønner
  • Servér oksemørbraden med flødekartofler og de grønne bønner
    Oksemørbrad og flødekartofler

Noter

Foretrækker du en helt rosa oksemørbrad, så gå efter en kernetemperatur på 58-59 grader.
Servér gerne cremede flødekartofler og en god bønnesalat til.
Du kan også servere den populære kartoffelgratin til. 

En super mør og meget lækker oksemørbrad – en fornem spise!

DSC_5700Gå på jagt i supermarkedernes kølediske – eller hos slagteren.

Du kan især være heldig hvis du køber din oksemørbrad i januar, her kan du nemlig høste særligt gode tilbud. Butikkerne har mange oksemørbrad på lager, de ikke fik solgt til nytårsaften, så her er det med at være vaks ved havelågen 🙂DSC_5619

Jeg skal helt sikkert på jagt til januar igen og her gælder det om at have lavet plads i fryseren derhjemme – bare lige et protip fra mig til dig 🙂DSC_5701

Så er vindermenuen klar til servering – helstegt oksemørbrad med cremede flødekartofler.

Mormormad  i luksusklassen.

DSC_5708Det er ikke sidste gang jeg tilbereder helstegt oksemørbrad. Halløj en lækkerbisken! 🙂

Næste gang vil jeg give den 2-3 minutter kortere tilberedningstid, synes nemlig godt stegen kunne have været lidt mere rosa i midten. Stegen var dog superlækker og mør så vi var ganske godt tilfredse og der er absolut ingen anmærkninger der 😉

DSC_5699

Stegen, den brune sauce og især flødekartoflerne blev rost til skyerne af teenagerne.

Min søn har været noget frustreret over at moren ikke har kunnet lave flødekartofler lige så godt som dem man få på restauranter, til buffetter, til ens konfirmationsfest f.eks.? Han kiggede nu imponeret på mig, da jeg serverede de lækre flødekartofler til dagens ret. Måske er der håb endnu? Disse flødekartofler var da vist et skridt på vej i den rigtige retning? 😉DSC_5710Vil du prøve at se julelys i øjnene på din familie, så prøv at tilsætte 1 liter fløde til flødekartoflerne næste gang. 😉

Find opskriften på de lækre flødekartofler her – måske de også skal serveres til din lækre helstegte oksemørbrad?

Retten vil være et hit en dag det skal være ekstra fornemt. Måske I har noget I gerne vil fejre på matriklen, måske der kommer søde gæster eller måske I skal fejre nytårsaften?

God fornøjelse med din helstegte oksemørbrad
DSC_5704


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte

Nej, blomkålen er bare kogt og blendet med lidt af kogevandet.

Jenny
Ps, du kan altid hoppe på lchf, så er det kartoflerne og ikke fløden, der er farlig

Jenny

Hej Gitte

Min mor lavede en version af fløde kartofler med mælk og majsenajævner, de var rigtig gode, men selvfølgelig smager de ikke som de rigtige.
Ellers kan jeg anbefale en bechamelsovs på blendet blomkål, den optræder på mange blogs, og smager faktisk godt, og ikke bare sundt.
Jenny

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer