DSC_7378

Hvad siger du, hvis jeg byder dig en lækker sprød cookie helt uden æg men med nødder,  lakrids, tranebær, sirup og chokolade- Marsbar?

Altså jeg kom til at sige ja tak 10 gange i dag, eller deromkring. Rasende lækre sprøde cookies der ovenikøbet er ultralette at lave og ja fyldt med lækkerier, lige alt det jeg godt kan lide 🙂

Det blev igen det forhåndenværende søms princip der kom til at bestemme søndagens cookies.MarsbarJeg havde en marsbar, lidt tranebær, lidt hasselnødder og en smule lækkert lakridssirup og en rest af den gode Muscovadosirup.Cookies med nødder, lakridsCookies med nødder, lakridssirup & tranebærsirup & tranebær

Det geniale ved disse kager er, at hvis du ikke har lige de lækkerier på lager, som jeg har, så kan du sagtens bruge lige dem du har: skumfiduser, al slags chokolade, alle slags nødder, al slags sirup?

Jamen altså med så lækre ingredienser kan det da ikke gå helt galt?

Kagerne er også geniale at bage, hvis du skal bage kage til gæster, eller familie, der ikke kan tåle æg eller hvis du har glemt at købe æg og er i ægge-bekneb.

Smarte cookies uden æg.

Hvis du ikke er fan af lakrids i kager, eller ikke lige har lakridssirup på lager, så kan det fint erstattes med almindeligt sirup, fortvivl ej
DSC_7361

Er du trofast læser på bloggen kan du måske fornemme at det er denne cookies opskrift der igen er fundet en variant af. En cookiesopskrift med en dej helt uden æg og som hurtigt kan røres sammen, næsten uden ske.Tranebær

I dag lavede jeg en KÆMPE portion cookies, for jeg har lovet at tage småkager med til familiefødselsdag i morgen. Der bliver 3 plader småkager af denne portion (fedt, så kan man jo NÆSTEN ikke se at vi har spist mindst 10 cookies på forhånd!)

Småkagedåsen er bragt i sikkerhed – uha vist godt at vi er flere om at spise de kager i morgen 😉

De bedste kager, er dem der må bringes i sikkerhed for ikke at blive spist. Mon ikke det kan siges at være den allerbedste anbefaling?

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:Cookies med nødder, lakridssirup & tranebær

Cookies uden æg med nødder og chokolade – få en god nem opskrift lige her:

Cookies med nødder, lakridssirup & tranebær
Sprøde lækre cookies med nødder, lakridssrup, tranebær og Marsbar
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Cookies uden æg - med nødder og chokolade
Portioner: 75 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram blødt smør
  • 4 dl. flormelis
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 6,25 dl. hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • Et knivspids salt
  • 1 håndfuld grofthakkede tranebær kan udelades eller erstattes med anden tørret frugt
  • 1 stor håndfuld grofthakkede hasselnødder kan erstattes med mandler
  • 3 tsk lakridssirup kan udelades eller erstattes med alm. sirup,
  • 3 spsk. Muscovadosirup almindeligt sirup kan bruges, både lyst og mørke
  • 1 grofthakket Marsbar obs. kan indeholde æg, kan erstattes med anden chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Blødgør smørret i mikrobølgeovnen 15 sekunder
  • Rør smør med flormelis og vaniljesukker, gerne med elpisker
  • Tilsæt de to slags sirup
  • Hak hasselnødder, marsbar og tranebær groft og tilsæt.
  • Bland bagepulver og natron med melet og tilsæt. Rør godt.
  • Tril pølser af dejen og skær 1 cm. dejskiver der trilles og trykkes flade.
  • Beklæd 3 bageplader med bagepapir og sæt 25 cookies på hver.
  • Bag dine cookies 7-8 minutter ved 175 grader varmluft.

Noter

Har fået oplyst at Marsbar indeholder æg, så brug anden type chokolade, hvis du er allergisk overfor æg. 
Du kan bruge andre lækkerier i dine cookies: skumfiduser, hvid chokolade, grofthakket Daim, mandler?
Lad dine cookies afkøle før du putter dem i kagedåser
Cookies'ene kan holde sig i 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Cookiedejen kan fryses og du kan tage en lille portion dej op af gangen, så du vil kunne servere nybagte cookies tit
Lakridssirup kan sagtens erstattes med almindeligt sirup, hvis du ikke har det på lager eller ikke er vild med lakrids
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, sprøde lækre cookies bagt helt uden æg men med nødder, chokolade, tranebær og lakridssirup

Jeg kom til at tage en hulens masse billeder, da jeg lavede kagerne og dem skal du da ikke snydes for.

Det ser jo ret overvældende ud, men bare spring på alligevel. Kagerne er slet ikke svære at lave.

Har du ikke lakrids- eller Muscovadosirup, så pyt, du kan sagtens bruge den sirup du har i dine køkkenskabe. Lakridssirup i småkager, smager nu faktisk meget godt. Bare lige et tip til dig 🙂

Billederne her viser hvordan du laver de lækre kager, fra start til slut:

Knasende sprøde cookies og sikke et kæmpe bjerg!

DSC_7380

Det er verdens NEMMESTE cookies og de lækreste også. Du kan variere dem i det uendlige tænker jeg. Prøv at tilsætte grofthakket chokolade (mørk eller hvid), prøv at tilsætte grofthakket daim eller måske lidt chokolademüsli?

GODT der kom låg på min kagedåse, ellers kunne jeg have fortsat småkagespiseriet.

Gudespise er de småkager hér, dem skal du altså prøve 🙂

Jeg nyder ferien i stor stil kan du tro. Skønt at have god til små-kage-bageprojekter, krimilæsning eller andre spontane indfald og småsysler. Håber også snart du får mulighed for at nyde ferielivet 🙂