Mørbradgryde – svinemørbrad i paprikaflødesauce

  • Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce

Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce Sent hjemme, men altså det skal jo ikke forhindre én i at både lave og spise lækkert mad, vel?  🙂

Næh da. Vi var sultne alle mand og maverne rumlede. ÅH MAD NU! NU! NU!

Nå men, når madplanerne nu har udviklet sig på cykelturen hjemad, så bliver det da bare sådan, også selvom klokken er ud over det rimelige og teenagesønnen sværmer utålmodigt omkring kødgryderne i køkkenet.

“Hvornår er der mad?” indledes de hyppigste samtaler mellem min søn og jeg. Når jeg steger bacon, sendes de gode dufte op af trappen. Der går to minutter, så åbnes døren til værelset og spørgsmålet falder: “Hvornår er der mad??” Det er sikkert og vist. “Vejen til mandens hjerte, går gennem maven”. Dette gælder så åbenbart også for sønner! ;.-)

I dag måtte jeg svare. “Der er mad om ca. tre kvarter” Jep ca. den tid tager det nemlig at tilberede dagens menu alt incl.

Vi spiste en lækker mørbradgryde i paprikaflødesauce og du får opskriften lige her.
Den insisterende fredagskylling ender som paprikakylling i gryde
Opskriften er faktisk en tro kopi af denne paprikakyllinge-opskrift – ja bare lige med svinemørbrad i stedet for. En lækker ret, som fint kan laves med både fjerkræ eller svinekød (mørbrad eller koteletter ell. lign.)

Tilsæt også gerne cocktailpølser til retten, lidt mere bacon, friske champignon og måske en rød peberfrugt? Du bestemmer. Brug opskriften her som inspiration og sæt gerne dit helt eget præg 🙂Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce

Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 150 gram bacon i skiver - klippet i små stykker. Fordobl gerne mængden, hvis du synes.
  • 1 afpudset svinemørbrad skåret ud i mørbradbøffer (brug evt. 2 svinemørbrad, hvis I er 4 voksne og I er storsultne alle mand). Kan erstattes af kyllinge- kalkunschnitzler, svinekoteletter ell. lign.
  • 4 løg i tern
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 3 svine- eller hønsebouillonterninger
  • Smør til stegning
  • Champignon (1 bakke friske eller 2 glas)
  • 3 spsk paprika
  • Salt/hvidløgspeber
  • ½ liter kogende vand
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 2½ dl fløde (Milda eller piskefløde, du bstemmer)
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Klip bacon i stykker og svits det på panden.
  2. Efter lidt tid tilsættes løg, hvidløg og bouillonterninger.
  3. Tilsæt champignon og lad dem svitse med.
  4. Afpuds svinemørbraden og skær den ud i små bøffer.
  5. Svits "bøfferne" på panden sammen med løg og bacon. Skub evt. fyldet lidt til siden, hvis der ikke er plads på pandem.
  6. Krydr godt med salt/peber og paprika
  7. Du kan også svitse mørbradbøfferne først, tage dem af varmen og tilberede løg/bacon o.a. på panden bagefter.
  8. Tilsæt kogende vand, flåede tomater og tomatkoncentrat.
  9. Lad retten simre gerne under låg, så længe du kan vente (minimum et kvarter tænker jeg)
  10. Tilsæt fløde 5 minutter før servering og tilsæt jævning, til du synes saucen har en passende konsistens.
  11. Smag til med salt/peber og ekstra paprika måske?
  12. Tilbehør: ovnkartofler, fuldkornspasta eller fuldkornsris. Servér gerne en grøn salat til eller måske blot gulerods- agurkestave og cocktailtomater.

Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce En totalt lækker middagsret, der sagtens ville kunne tilberedes som hverdagsservering også. Retten er nem og rimeligt overskuelig at lave og du kan variere kødet efter eget valg. Koteletter, schnitzler af fjerkræ o.lign. Jeg tænker også at du har langt de fleste ingredienser i dit køkken måske?

Her i huset er bacon i hvert fald næsten blevet en basisingrediens, er den mon også det hjemme hos dig? 🙂Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce Her i familien er vi fan og giver vi retten vores varmeste anbefalinger.

Jeg håber også du har fået lyst til at springe på? 🙂

Her kan du i billeder se hvor nem retten er at lave:

Dagens menu. Nem og lækker. Smagfuld, rund, mild og alligevel lidt paprika-stærk. Retten passede perfekt en mørk og råkold novemberdag, hvor vi alle var blevet gennemkolde efter våde cykelture hjem. En god kraftfuld ret, med god smag.

Intet stikker hjemmelavet mad og det er en god prioritering, at lave god mad fra bunden også selvom du er sent hjemme, og energien er gået fløjten.

Det lyder bare mega-overskudsagtigt, men jeg kan faktisk mærke at det gode måltid betyder noget for os i her i familien; samlingspunktet, de gode dufte i huset, forventningens glæde og ikke mindst kraft og energi til vores slatne kroppe.

Bon appetit – måske du også har fået lyst til at november-varme dig på en mørbradgryde? 🙂Mørbradgryde - svinemørbrad i paprikaflødesauce

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Da 19. november 2016 af 18:16- Svar

    Ases

    • Gitte Hansen 19. november 2016 af 19:35- Svar

      Fin kommentar. Tak for den 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar