Nakkefilet med bacon i Römertopf med tyttebær/flødesauce


DSC_2067

Rømertopfen kom, så og sejrede. Igen!

Tænk at man med så få enkle midler og så minimal arbejdsindsats, kan lave en lækker gæstemenu. Römertopfen er et HIT!

Igår havde vi hyggelige gæster i hjemmet og Römertopfen blev fyldt med en gigantisk stor nakkefilet på over 2.5 kilo. En kæmpe. Det var tæt på, at den ikke kunne være i Römertopfen, men det gik! 😉

Utroligt men sandt. Stegen smagte så godt at 6 mennesker næsten spiste en hel steg. Der var to sultne teenagedrenge med til bords, og en sulten teenagedreng. Ohøj, hvor kan der være meget mad i sådan én 😉

DSC_2109

Her kommer opskriften…

Nakkefilet med bacon og tyttebær/flødesauce:

En stor nakkefilet.

1 pakke bacon.

4 løg/rødløg

Tyttebærsyltetøj

1/4 piskefløde.

1 liter vand.

Salt/peber

Sådan gør du:

Du skal påregne 3 timer fra start til slut, men forberedelserne er nemme.

Start med at fylde begge Römertopf-halvdelene med vand.

Finpuds nakkefiletten. Skær mest muligt fedt af og sener, hvis du kan få øje på nogen.
DSC_2056 DSC_2057 Skræl løgene og placer dem i bunden af Römertopfen. Din nakkefilet skal hvile på dem under stegningen. De giver en god smag til stegeskyen og forhindrer samtidigt at stegen “koger” i det vand der hældes ved. DSC_2062 DSC_2064Nakkefiletten krydres godt på begge sider med salt og peber. 3/4-1 liter vand hældes ved. Der skal være vand op til ca. midt på stegen. Låget sættes på og Römertopfen sættes i ovenen i 3 timer på 175 grader varmluft.
DSC_2067Når stegen har stegt i 2½ time sies stegeskyen fra ned i en gryde. Låget sættes på igen og stegen steger videre ½ time uden stegesky.

Imens jævnes stegeskyen og skal det være rigtigt festligt, smages saucen til med piskefløde. Og tyttebær. Rigeligt tyttebær. Og salt og peber

DSC_2112

DSC_2110 Nu må jeg jo med skam bekende, at da stegetiden var gået ankom mine gæster. Jeg faldt i snak og glemte at få kameraet frem. Lad os sige det sådan, at min opmærksomhed blev lidt flyvsk. Jeg havde ellers besluttet mig for at ville tage lækre billeder af den lækre menu, men som sagt værtindeforpligtelserne tog over, kogekonen ilede rundt og kameramanden tog sig en fridag.

Vi spiste hasselbagte kartofler til. Dem kan du snildt lave imens Römertopfen steger. Det er oplagt at udnytte ovnvarmen. DSC_2111

 Vi spiste også en lækker bønnesalat til.

DSC_2107

Det blev en fornem menu, og gæsterne blev mætte. Beklager de manglende fotos, har du mon fantasi til at forestille hvordan det så ud? 😉 Kødet blev, som altid i Römertopf, smørmørt. Faktisk så mørt, at det var svært at skære regulære stykker kød. Det blev faktisk pulled pork agtigt. Hver gang jeg laver nakkefilet ender det altid sådan lidt pulled pork agtigt. 🙂 Smagen er fortrinlig, men nogen smukt udseende gæstemenu er det altså ikke 😉 Pulled pork er kød stegt så mørt, at kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler. Man spiser det med coleslaw i burgere, the American way.

Et vaskeægte pulled pork indlæg skal jeg nok lave engang 🙂 DSC_2107

Aftenen blev sluttet af med en fornem dessert : En chokoladeballadekage a la anne au chokolat, peppet op med nougat og kakaomarcipan. Hertil jordbær, mango og piskefløde. Ummenum!

Vi er så småt ved at afprøve forskellige desserter der skal på konfirmationsmenuen her i huset om ganske kort tid. Konfirmanden har udnævnt chokoladeballadekagen som en af de kager der skal på dessert/kaffebordet.

Den blev tung, fyldig, kompakt, sød, chokolade- og trøffelagtig. LÆKKER! 🙂

Kagen hører du nærmere om. I morgen. Bagenørden skal tidligt i seng. En hyggelig aften der sluttede lidt sent og en ny dag der begyndte lidt tidligt, sætter sig sine spor. 🙂

God nat og sov godt 🙂

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Inge 26. januar 2016 af 09:24- Svar

    Tror du at man kan grydestege den ved lav varme med nogenlunde samme opskrift? Jeg har desværre ikke en stegeso, men opskriften set virkelig god ud..

    • Gitte Hansen 26. januar 2016 af 19:33- Svar

      Hej Inge
      Det tror jeg bestemt godt du ville kunne? Jeg ved dog ikke ikke lige hvor sprød bacon’en bliver? Kan du mon bruge et ildfast fad tildækket med stanniol i starten? Tag det af til sidst så baconen’en kan sprødstege.
      Prøv endelig også med gryde – jeg er sikker på det bliver rigtigt lækkert.
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Inge 27. januar 2016 af 00:57- Svar

        Mange tak for svar. Jeg har læst mig frem til at et ildfast fad med bagepapir og staniol over kan give lidt samme effekt som stegesoen, så det prøver jeg. Det ser vanvittig lækkert ud 🙂

        • Gitte Hansen 27. januar 2016 af 07:36- Svar

          Jep prøv det da, det skal nok blive lækkert. Håber du bliver tilfreds med retten.
          Nogle gange kan du være heldig at finde en Römertopf på udsalg til 150 kr, men den fylder jo også i køkkenskabet 😉
          Mange hilsner
          Gitte

  2. Mogens Rohmann 29. oktober 2015 af 17:56- Svar

    Er i fuld gang med stegningen, har kommet enebær i stegeboen, høre efter min mening godt til vildtsauce.?

    • Gitte Hansen 29. oktober 2015 af 21:24- Svar

      Hej Mogens
      Ja det lyder da som en rigtig god ide. Tusind tak for tippet – som både jeg og mange andre her på siden kan gøre brug af. Håber retten smagte dig – er sikker på den blev en succes 🙂
      God fornøjelse i dit køkkken fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Niels Nielsen 8. oktober 2015 af 17:55- Svar

    Hej er den en stor eller lille stegeso du har brugt glæder mig til at prøve det…..

    • Gitte Hansen 8. oktober 2015 af 22:40- Svar

      Denne kan fint laves i den lille stegeso. Rigtig god fornøjelse ☺

  4. Karina 3. oktober 2015 af 18:56- Svar

    Har lige lavet denne ret, og den er ganske forrygende! Min teenage-søn har spist, som får han aldrig med 🙂
    Jeg kom hvidløg og tranebær ned til løgene. Nem og lækker ret.

    • Gitte Hansen 4. oktober 2015 af 21:30- Svar

      Hej Karina Hvor lyder det bare godt. Godt tip med hvidløg og tranebær, det vil jeg prøve næste gang. Jævnede du stegeskyen som den var eller blendede du den? Tusind tak for din feedback. Så godt at retten smagte jer :mrgreen:
      Mange hilsner
      Gitte

  5. SLH 20. maj 2015 af 21:45- Svar

    Har netop lavet denne lækre ret. Tilføjede dog nogle hvidløgsfed ind i stegen, men fulgte ellers opskriften – det smagte fantastisk 🙂 Sovsen var let at lave og tilbehøret blev rodfrugter med hvidløgssalt samt alm. ris.
    Så tak for den gode opskrift – den kan varmt anbefales !!!

    • Gitte Hansen 21. maj 2015 af 21:22- Svar

      Hejsa
      Tusind tak for den positive overstrømmende tilbagemelding. Dejligt I synes om retten – lyder bare rigtigt lækkert med rodfrugter til og hvidløgsfed stukket i. Uhm jeg bliver helt sulten 🙂
      Dejligt med en hilsen fra jer – håber i har fået lyst til at blive hængende her på blogge.
      God fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Kate 15. september 2013 af 16:36- Svar

    Hej.
    Har lige 2 spørgsmål.
    1. hvor jeg finder den chokoladeballadekage du serverede som dessert. (har prøvet at kigge i indeks uden held)
    2. Den kylling i stegeso lyder også lækker, og vil høre hvor længe retten skal have, hvis man i stedet bruger hele kyllingelår (har en hel del i fryseren)
    Mvh Kate

    • Gitte Hansen 15. september 2013 af 20:51- Svar

      Hej Kate
      Jeg beklager du har ledt forgæves efter chokoladeballadekagen. Linket kommer her http://nogetiovnen.dk/dessertchokoladekager-til-fest-og-ballade/ Jeg har sørget for at den er blevet nemmere at finde i indekset.
      Jeg vil gætte på at du skal halvere stegetiden, hvis du nøjes med lår. Jeg tror dog nemt at lårene vil drukne i væden tror du ikke? Jeg plejer nogen gange at lægge løg eller kartofler i bunden af stegesoen for at få kødet højere op, så det ikke ligger og koger i væden.
      Bare lige et par tips 🙂
      Rigtig god fornøjelse og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Sus 18. februar 2013 af 10:29- Svar

    Mums, det er hermed kommet på menuen i morgen 🙂 Hurra for barsel, så der er tid til simremad på en tirsdag 😉
    Mange hilsner fra Sus

    • Gitte Hansen 18. februar 2013 af 21:31- Svar

      Heldige asen. Ja hurra for barsel. Nyd din gode tid med den lille 🙂

      Rigtig god fornøjelse med din nakkefilet i morgen og tak for din hilsen hér

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar