Drømmekage fra Brovst – uhm her får du en rigtig god opskrift på den populære kage. 
Nogle ting i tilværelsen skal man bare ikke lave om på. Slet ikke. Nogle af kageklassikerne som “Drømmekagen fra Brovst” f.eks.
Man forstår jo godt hvorfor man i en menneskealder har bagt, smagt og viderebragt navne og gode minder om de allerbedste kager.
En helt igennem vidunderlig kage! Det er jo kagens topping der gør kagen så speciel. Smør, farin, kokosmel. Det kan ikke gå galt med de ingredienser, og det gør det heller ikke. 🙂
Forleden havde min søn fødselsdag.
Her i huset er reglen den, at på ens fødselsdag må man bestemme (næsten) alt mht. forplejning på dagen.
Morgenmad, frokost, kage og restaurantbesøg. Gæt hvilken kage min søn valgte på dagen. Den kage han tit drømmer om. DRØMMEkagen! 🙂
Moren fik strenge ordrer på ikke at skære ned på fedt og sukker og ikke putte alt muligt anderledes mel i eller æbler. Ingen helseflip her. Ingen dikkedarer. 😉
Her kommer opskriften på Drømmekagen fra Brovst – Classic.
Helt sådan som min søn foretrækker den, og vi andre også.
Opskriften er nem og du får den lige her: 
Drømmekage fra Brovst – få en god nem opskrift i bradepande hér

Ingredienser
- 3 æg
- 250 gram sukker 3 dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 gram hvedemel ca. 4 dl
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- 50 gram smeltet smør
Kokostopping:
- 125 gram smør
- 225 gram brun farin ca. 3½ dl
- ½ dl mælk
- 100 gram kokosmel ca. 3 dl
Sådan gør du
Kagebund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt mælk og smeltet smør. Vend forsigtigt melet og bagepulver i æggemassen med en dejskraber. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 27x35) eller et ildfast fad.

- Bag kagebunden ca. 20-25 minutter nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag bunden til den er gylden den føles næsten gennembagt.
Drømmekagetopping:
- Alle ingredienserne blandes sammen i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn. (Kan også laves i gryde). Varm blandingen 2 minutter af gangen i mikroovnen, til det er en ensartet masse. Fordel fyldet på den forbagte kagebund.
- Bag kagen med topping ca. 5-8 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje med at den ikke bliver for mørk. Kagen er færdig, når toppingen er sprød og karamelagtig.

- Kagen er klar til servering, når den er kølet lidt af

Noter
Drømmekage er en nem og lækker kage – en stor kagesucces
En rigtig nem kage. Sukkerbrødsbunden bages og imens laves kokostoppingen. I kagens sidste bagetid puttes kokostoppingen på.
Skøn karamelliseret kokosblanding 🙂
Kagen skal køle af før den kan skæres. Minutterne er lange og utålmodigheden er stor.
I ½ times tid er man jo blevet pint af den lækre kageduft fra ovnen, ….for den dufter virkelig himmelsk den kage og smager himmelsk gør den også. 🙂

Min søns fødselsdag blev reddet. Der blev bagt en fødselsdagskage af drømme-kaliber. En svampet og saftig drømmekage.
Kast dig roligt ud i dette kage bageprojekt. Kagen er overdådigt lækker, og den er meget nem at lave.
For et stykke tid siden bagte jeg også “Den du ved nok-kagen” med kaffe/kokosglasur. En slags chokolade drømmekage.
Denne kage er et godt eksempel på en kageklassiker der bare lever forevigt. Og hvorfor forstår man godt.
Du kan finde alle de forskellige Drømmekage fra Brovst-varianter på bloggen lige her.
Nogle er med havregrynstopping, en variant med nødder og så er der en eksperimenterende variant med æbler eller rabarber. En rytterkage er en blanding imellem en lys og mørk drømmekage. Uhm den er også skøn.
Få flere opskrifter på drømmekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







Hej “Bagenørd”
Jeg samler på kogebøger i stor stil! Har ikke Politikens bagebog – men kan kun finde “Politikens nye bagebog” i div. antikvariater – hvor gammel er din bog (evt. udgivelsesår) – kender du “den nye”.
Jeg MÅ simpelthen eje den gamle. Mangler i samlingen!!
Tak for dejlig og inspirerende blog.
Mange hilsner Else Marie