Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager

  • Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager

Solen skinner forårsagtigt på os i disse dage. Skønt!

På min cykeltur hjemad kan jeg dufte, at rigtigt mange griller i det skønne vejr. Det kan jeg godt forstå! Her i huset griller vi også gerne, når vejret er godt, og skulle det glippe en dag, bliver jeg bare mega-misundelig på de lækre grilldufte jeg kan snuse mig til rundt omkring i haverne i de små hjem. Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsagerKunsten er ikke at grille synes jeg. Kunsten er ofte grilltilbehøret. Min mand siger tit – kæk, frisk og frejdig: “Jeg køber noget grillkød med hjem!” stor i slaget og glad for at være den der tager ansvar på madfronten for en gangs skyld.

Jeg skynder mig at sige “SKØNT!”, men driller tit retur: “Dejligt. Hvad skal vi spise til?” Manden kigger ofte – tom i blikket – forvirret retur på mig. “Behøver vi spise noget til? Hvad nu hvis man bare køber rigeligt kød?? Kan han finde på at sige.

NÅ men altså tit går det jo sådan her i huset, som det jo sikkert også går hjemme hos dig. Den kvindelige part står i køkkenet og snitter, hakker og regerer læææææænge, imens manden griller kødet på 5 minutter. Bitterhed at spore? Næh nej, bare kynisk realisme 🙂

Nå men i dag skal du altså høre om en rigtig lækker pastasalat, vi tit laver her i huset, når der grilles. Pastasalaten er god, hvis du har en pastarest, men du kan også være så overskudsagtig, at du kan koge pasta om morgenen og stille til afkøling, så der er afkølet pasta klar til du kommer hjem fra arbejde. Ris/kartofler/bulgur kan sagtens bruges i stedet for pasta. Bare lige et hint 😉Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager

Jeg bruger altid de forhåndenværende grøntsager til pastasalat, men brug endelig gerne dem du lige har på lager. Marinaden er den gode dijonmarinade – hvor sød dijonsennep og hvidvinseddike giver både bid, kant og lækker smag til pastasalaten.

Du får opskriften på pastasalaten lige her nedenfor og sæt gerne dit eget præg på den, med egne grøntsager. Pastasalaten er perfekt som grilltilbehør, men er også fint til fjerkræ, fisk eller kød stegt på pande eller i ovn?

Lav gerne rigeligt, nu du er i gang, for resten af pastasalaten er et hit dagen efter, som rester på dag 2 eller i frkostbøtter. Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager

Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsager
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 pakke kogt afkølet fuldkornspasta (kan erstattes af kogte ris/bulgur/kartofler)
  • Grøntsager skåret i tern:
  • 3 røde/gule peberfrugter
  • 5 tomater
  • 1 agurk
  • 1 squash
  • 6 gulerødder
  • 1 rødløg
  • Dijonmarinade:
  • 1-2 spsk Dijonsennep gerne varianten med honning i
  • 1 tsk akaciehonning.
  • 1 dl god jomfruolieolie (mindre kan gøre det)
  • 3 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
  • Salt/hvidløgspeber
  • Serveres til f.eks.: Grillet marineret svinemørbrad, kartobnader, kylling, kalkunbryst o.a.
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen og stil den til afkøling. Er du tidspresset, så fyld gryden med koldt vand og lad den varme pasta afkøle heri. Skift vandet ud flere gange, til pastaen er afkølet.
  2. Snit alle grøntsagerne.
  3. Rør marinaden sammen
  4. Hæld pastaen op i din største skål/rørefad.
  5. Rør marinaden heri og vend pastaen godt rundt.
  6. Rør grøntsagerne i lidt efter lidt. Vend godt rundt, så de fordeles godt.
  7. Stil til afkøling til servering

Vi spiste lækre, grillede timianmarinerede svinemørbrad til pastasalaten, men alt andet grillkød også være lækkert, at servere til. Pastasalaten kan du også sagtens spise som tilbehør til almindelige kødretter, stegt i ovn eller på pande.

Der er proppet en del grøntsager i denne ret og hvis du bruger fuldkornspasta, er retten faktisk også temmelig sund. Vi fik mad til 2 dage ud af denne portion, heraf også pastasalat til madpakkerne dagen derpå.

Pastasalat af fuldkornspasta er en perfekt måde at få mæthed i maven på, samtidigt med at du spiser en masse grøntsager. Pastasalaten er et sandt festfyrværkeri af farvestrålende grønt. Sundt mad ER altså bare smukkere altså 🙂

Her ser du lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut:

Indrømmet! Der er en del hakke/pille/snitte-arbejde for personen m/k der forbereder tilbehøret i køkkenet, men tænk på, at du hermed får lavet en ret der rækker til to dage. På dag 2, tager maden kun 2 minutter at stille frem. Piece of cake! 😉
Pastasalat med fuldkornspasta, dijonmarinade og grøntsagerJeg håber da sådan, at pastasalaten også vil smage dig/jer? Det er jeg sikker på den gør, for her i huset er den nemlig blevet en familiefavorit – og er flyttet ind som en grilltilbehørs-klassiker. 😉

Har du ikke lige pasta i huset, kan du fint lave salaten med ris eller kartofler.

Jep en syrlig og sød frisk kartoffelsalat, der også vil smage fortrinligt som grilltilbehør. Du finder en lang stribe opskrifter på kartoffelsalat lige her.

Åh hvor er det altså bare skønt, at det snart er sæson for de små, nye kartofler igen? Jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke er den eneste der glæder mig som et lille barn? Jeg vil stornyde kartoflerne måske med en lille smørklat på toppen?:-)

Må du få et rigtig glædeligt forår og TAK fordi du læste med her.

God fornøjelse med grilleriet:-)

Mere inspiration

Læg en kommentar