•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Disse dage er på mange måder lidt skelsættende her på bloggen.

For 1 uge siden, skiftede bloggen design og fik en total makeover. Vildt, banebrydende, opslidende og forhåbentligt rigtigt godt – for dig – og bloggen. Jeg håber det har været alle anstrengelser værd.

I disse dage markeres bloggens fødselsdag også – 5 år er der gået siden opstarten og det har været totalt forrygende, givende og vildt lærerigt. I dag serverer vi derfor fødselsdagskage med flag her på bloggen og højt gjalder et HURRA! 🙂 

Bloggen startede ud af det blå, som en støtanke, som et lille frø, der blev plantet i mig. Hvorfor dele opskrifter på Facebook, når man kan skabe sit helt eget opskriftarkiv på nettet – et arkiv andre måske ovenikøbet også ville kunne få gavn og glæde af?

Frøet voksede sig større og pludselig sprang frøet ud. Bloggen blev en realitet og jeg har ikke fortrudt et eneste sekund.

Billedet hér viser dig hvor vild en udvikling bloggen har gennemgået fra starten til nu. Fra ingenting til flere tusind daglige besøgende. De vilde udsving du ser i grafen nedenfor, er jule- og nytårsaften, der hvert år er højdespringere på bloggen, med næsten 20.000 gæster på én dag. Er du vimmer, hvor der surfes efter flæskesteg og nytårsmenuer i stor stil lige disse dage.:-)

Vildt at der snart har været 8 mio. besøg og 27 mio. sidevisninger i bloggens levetid. Det overgår simpelthen min fantasi og forestillingsevne, selv den frie fantasi rækker ikke.

Det er fascinerende at følge bloggen og dens udvikling, at følge ups and downs, årstidernes skiften og sæsonudsving i i søgeord og blog-tophits.

Jeg er blevet bedre til at spotte hvad du søger efter på Google og hvornår. Til maj er det rabarber der er et hit, til oktober æblekager og i december flæskesteg i alle afskygninger. Det gælder om at have fingeren på madpulsen og formidle “just-in-time” – hvis man mestrer det, så boomer tallene og du bliver allermest tilfreds med det du finder og får måske endnu mere lyst til at blive hængende på bloggen?

Jeg er svimmel af benovelse over bloggens topscorer, den vilde rabarbercrumble der gik viralt og nu har over 41.000 Facebook-likes. Kunne jeg mon bare hitte ud af hvordan jeg kunne booste andre opskrifter på lignende vis, ville jeg vist være lykkens pamfilius og kunne tjene kassen i markedsføringsbranchen. Jeg er nu så rigeligt glad og stolt over mit ene virale gigahit. Tak for alle dine kliks – håber kagen smagte dig?

TÆNK – at vi nu snart kan smovse lækre rabarberkager med flødeskum igen. Åh jeg kan da bare slet ikke vente! 🙂Lysten til blogge har jeg stadig og man jo undre sig over, hvordan jeg kan blive ved med at finde på nyt. Jeg får indimellem spørgsmål som “Hvordan kan I spise alt det mad?” og “Hvem spiser alle de kager??”

I min familie er vi ikke mere sultne end i din familie, vi er faktisk ikke (så) meget mere overvægtige end gennemsnitsdanskeren – til gengæld tager jeg billeder og skriver ord om næsten alt hvad vi indtager. Prøv du at summere op, hvad I har konsumeret indenfor den sidste uges tid. Det bliver måske alligevel hurtigt til en del?

Jeg køber heller aldrig – eller nærmest aldrig – kager hos bageren eller i butikker. Jeg vil da hellere udvikle opskrifter på nye kager – til gavn for dig og min familie, end købe mig frem. Stimulere kreativiteten og hvem ved, opdage nye vidundere og potentielle virale hits?

Jeg synes stadigvæk det er sjovt – både at finde på, tage billeder, skrive opskrifter og tage imod søde hilsner fra jer læsere. Faktisk har bloggeriet udviklet sig til at blive min primære fritidsbeskæftigelse. Mine børn er store nu, og jeg har tid til at give min “blogefternøler” min fulde opmærksomhed.

I april måned – når det er blog-fødselsdag – ser jeg altid tilbage på bloggen og dens udvikling. Jeg har f.eks. skrevet dette indlæg, om bloggen der blev mit 3. barn. Jeg dyrkede i indlægget metaforen om barnet, der lærte at stå på egne ben. Om moderens bekymringer, når “barnet” var sølle, syg og i elendig forfatning. Om glæden, når det går “barnet” godt og hvor stor og vigtig kærligheden er både for giver og modtager.

Kender du eventyret om Den lille Prins? Jeg tænker tit på historien om prinsen der passer og plejer den fine lillel rosen og derved får en ny bedste ven. Sådan har jeg det med bloggen. Jo mere jeg gøder og vander “planten”,  jo større bliver mine følelser og jo mere energi får jeg lyst til at investere. Kilden er åbenbart uudtømmelig – endnu da.

I overskriften til dette indlæg skrev jeg “Bagenørdens blog fylder 5 år og kan køre på cykel – helt selv!” – pudseløjerlig overskrift, tænker du nok, hvad mener hun mon med det? Mon du er ved at være vant til mine pudseløjerlige indfald og sære ord selvopfundne ord?

Mit efternølerbarn klarer sig godt. Som 5-årig har bloggen fundet sin plads i “børnehaven” – trives, blomstrer og er klar til at lære nyt og komme videre – skifte gear og skifte spor  og klar til skole måske?

Bloggen er selvkørende og har fundet en stabil niche – som mad- og kageinspiration til den klassiske, danske hverdagsmad, med inspiration til kagebag i den særligt nemme kategori og med en helt særlig Römertopf-niche med langtidssimrede retter. På bloggen er mange nu også vant til at kunne finde inspiration til billigt hverdagsmad og fornuftige Stop Madspilds-retter.

I starten behøvede “Den lille børnehavecyklist” et ekstra skub og en ekstra hånd i ryggen, men nu kan der cykles uden støttehjul. Helt selv. Bloggeriet har fundet sit leje. Teknikken er der kommet styr på, med hjælp fra gode folk i kulissen. Reklamer giver lidt indtjening, så blogudgifterne kan betales. Efter 5 år som “gratis-arbejdende” er det vist på tide, at jeg begynder at tjene en femmer i timen måske?Sidegevinsterne har været mange. Det har været kompetenceudvikling på allerhøjeste plan for mig. I stedet for at tage en master- eller diplom-uddannelse, startede jeg en blog og jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Jeg kan bruge mine nyvundne kompetencer SÅ meget, både på det faglige og personlige plan. Tekniske kompetencer, samarbejds-kompetencer, formidlingskompetencer og markedsføringskompetencer – jeg har brug for dem alle.

Som sidegevinst opdagede jeg, at jeg med og på bloggen kunne få afløb for min “skrivekløe”, som jeg rammes af i ny og næ. Ord svulmer bare op og presser sig på indeni. Jeg opdagede, at du faktisk godt kan lide at læse mine ord. Det skrev du til mig. Jeg oplevede den positive feedback fra læsere, som forfattere ellers tager på bogmesse for at opleve. Du er umiddelbar og tager gerne kontakt til mig og jeg elsker det.

Indimellem får jeg spørgsmålet: “Skriver du ikke snart en kogebog?” men ved du hvad, kære du, med en blog er der jo nem og umiddelbar læserkontakt hver eneste dag, men med en kogebog, ville jeg/vi måske aldrig få kontakt? Jeg ville aldrig høre fra dig, om du synes om retterne, jeg ville aldrig høre om dine erfaringer. Skrækken for at finde kogebogen i en Netto-rodekasse for en femmer lurer da også. Nej – det er ikke bogvejen jeg vil gå.

Min blogkanal er min bogkanal og jeg læser med fornøjelse andres blogs, som var det et trykt magasin. Blogmediet er genialt – der er ikke langt fra tanke til handling, du behøver ikke have et fancy forlag i ryggen og du får feedback fra første sekund. Jeg er fan og det er jo lidt skørt, for jeg arbejder jo som bibliotekar i mit civile liv. “Jamen, er hun da mere vild med blogs?” Bøger giver fordybelse, blogs giver os magasinagtig flygtighed, som passer rigtigt godt ind i de flestes hverdagsliv. Scroll forbi, læs med og få inspiration til dagligdagen i køkkenet og et par underfundige ord med på vejen, der måske kan give stof til eftertanke?

Jeg håber du hænger på endnu.

Mange af jer er trofaste læsere på 5. år. Bloglæsere jeg er på fornavn med: John, Grethe, Ulla, Lilian, Karen, Lene, Jenny, Anette, Børge, Hans, Tove, Mette, Doris, Michael og alle I andre som jeg lige nu har glemt navnene på. Jeg vil gerne sige jer et KÆMPE stort tak for alle jeres hilsner og de mange klik, for jeres loyalitet og jeres nærvær, når I skriver søde kommentarer til mig og giver gode fiduser til opskrifterne eller deler gode familieopskrifter eller deler sjove familieanekdoter.

Jeg fortsætter – det kan du være sikker på. Spændende at se hvad jeg/vi kan drive bloggen til i fællesskab?

Jeg tror bloggen har fundet sit leje, med omkring 250.000 månedlige besøg. Det er komplet vildt, som det er, men flere gæster omkring spisebordet, er altid velkomne. Der er plads, så invitér gerne naboen med. Det er en hyggelig klub vi har os her.

På bloggens side på facebook er der også hyggeligt. Her er vi snart 15.000 der deler, skriver, kommenterer og supplerer hinanden. Den hyggeligste klub! Kig forbi på Facebook også. Du skal være så velkommen 🙂

Skriv til mig, hvis du irriteres over en funktion der driller på bloggen. Skriv til mig, hvis du bliver glad over noget særligt. Skriv til mig, hvis du vil kommentere på en opskrift eller bare får lyst til at reagere. Jeg bliver SÅ glad hver gang du skriver 🙂

Jeg glæder mig til alle forårskagerne vil snart skal bage, servere og spise. Jeg ser frem til de lune grillaftener, med lidt ekstra lækkert på grilltallerkenen. Jeg glæder mig til isdesserterne og de særligt lette sommermenuer. Jeg glæder mig til at skrive endnu flere sommerhus-skriblerier til dig, fra sommerhuset, hvor pulsen går på hvile og kroppen finder den dybe, stille ro. Alt det gode vi har i vente sammen her på bloggen.

Skønt at være sluppet fri af støttehjulene og kunne balancere frit, siger jeg på vegne af bloggen.

Det er fedt at være 5 år.

Taknemmelige og ydmyge bloghilsner

din blogmutter

Gitte

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •