cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Pepperonipizza med løg og peberfrugt af koldthævet dej

Lækre pepperonibrød af koldthævet dej

En portion koldthævet dej i køleskabet, en pakke pepperoni, sen fyraften og en familie med to sultne teenagere?

Læs med her og hør hvordan en klat koldthævet dej kan blive til et lækkert sprødt pepperonipizzabrød med løg og peberfrugt.

DSC_4331

Det var nemt for mig, for vi har altid en stor skål koldthævet dej i køleskabet, vi bruger til at bage morgen- og frokostboller af hver dag. Se hver hvordan du laver en koldthævet grunddej – en dej du kan bruge til madbrød, müsliboller, morgenboller o.a.

Lækre pepperonibrød af koldthævet dej

Det er så NEMT – og har du endnu ikke bagt din første portion, så prøv det. Bagefter vil du sige:”Hvorfor er jeg dog ikke begyndt på det noget før”?! 🙂

Pepperonipizza med løg og peberfrugt af koldthævet dej

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4-5

Tryl et lækkert madbrød af en klat koldthævet dej, en pakke pepperoni, et løg og en peberfrugt. Verdens nemmeste og lækreste pizzabrød
Det skal du bruge:
  • Ca 1½ liter koldthævet dej, eller den mængde der passer til en bageplade, når dejen er "trukket ud" til alle hjørner (brug en dejskraber). Se opskrift på koldthævet grunddej ovenfor
  • Olie (til dejskraberen)
  • 1 pakke pepperoni
  • 1 pakke revet ost
  • 2 løg i skiver
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 3 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. hvidløgspeber
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  2. Træk dejen ud på bagepladen. Brug olie (det gør projektet nemmere). Du kan lave to pizzaer og så lave dem ekstra tynde,så bliver de mest sprøde. Obs: To pizzaer kræver mere fyld. Til dagens pepperonibrød nøjedes jeg med en tyk enplade-pizza, den smagte rigtigt fint.
  3. Drys med revet ost på pizzabunden og halvdelen af den revne oregano.
  4. Tilsæt salt og peber
  5. Fordel pepperoniskiverne på pizzaen og top med løg og peberfrugt i skiver.
  6. Drys med det sidste oregano på toppen og lidt ekstra salt/peber
  7. Bag pepperonipizzaen 20-25 minutter v. 200 grader varmluft
  8. Pizzaen er færdig når den er gylden og sprød.
  9. Klippes nemmest i mindre stykker med en saks.
  10. Servéres straks, gerne med en salat til

Se arbejdsprocessen i billeder her:

Det blev til et lækkert pizzabrød med ganske få ingredienser og ganske få armbevægelser. Det blev et hit herhjemme hos teenagerne, og jublen var stor, for der var pizza nok til madpakker dagen efter også.

DSC_4341

Genialt at have sådan en dejskål i køleskabet, som der hurtigt kan bages hjemmebagte brød og pizzaer af. Det geniale er jo, at man slipper for at ælte dej og slipper for at lade dejen hæve af flere omgange. Så smart!

Denne type pizza passer vores familie rigtigt fint – vi er sent hjemme og hverdagsmaden skal helst laves lidt tjept. Hvis vi kan springe over hvor gærdet er lavest, gør vi også gerne det, blot foretrækker vi dog hjemmelavet mad.

Lækre pepperonibrød af koldthævet dej

Fyldet kan jo varieres i det uendelige. Jeg brugte pepperoni, fordi det er længe siden sidst, og så brugte jeg pebefrugt og løg på toppen, fordi jeg synes det passer perfekt på en pepperonipizza. Du har jo selvfølgelig helt frit slag til pizzafyld. Du bestemmer 🙂

Jeg har skrevet om de hurtige pizzabrød før, f.eks. dette lækre hvidløgsbrød med skinke hvor dejen dog ikke er helt koldthævet, men dog langtidshævet. Jeg har også eksperimenteret med madbrød af koldthævet dej, se med her Lækre brød – dem alle sammen!

Lækre pepperonibrød af koldthævet dej

Dette er det hurtigste pizzaalternativ jeg kender til. Langt hurtigere end pizzamanden. Er spændt på hvad du synes om pizza på denne måde? Vores pizza blev tyk, vel en slags deep-pan-pizza? Heller ikke så ringe. Den smagte rigtigt fint 😉
Lækre pepperonibrød af koldthævet dejJeg ønsker dig god arbejdslyst med pizzabageriet.

Jeg takker af for i aften, iler til køjs og glæder mig over udsigten til 4 fridage. Skønt – håber også du vil nyde din Kr. flyv-dags-ferie 😉

Kig iøvrigt med ovre på Bagenørdens Facebook-side, hvor du i dag kan se hvordan jeg på mit job eksperimenterer med at forene min profession med min bagepassion. Spændende – og sikke interessante perspektiver det har, når tingene går op i en højere enhed.

Heldige mig – der både elsker mit job og min lille nebengeshjæft. Skægt når de to kan forenes! ! 🙂

Læg en kommentar