•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lækre sunde havregrynsmuffins med kardemomme

En rigtig skøn lørdagstorsdag. Solskin og weekendlopper i kroppen: skønt med en herlig Kr. Himmelfartsdag – en fridag der pludselig kom dumpende ned fra oven.

Ja tak! Skynder vi os da at sige, gør vi ikke? 🙂

Jeg tilbragte dagen på terrassen, alt i mens jeg lagde store planer om alt det der skulle udrettes, når jeg igen gad gå indenfor.

Planerne blev ført ud i livet alle, det blev godt nok med nogen hiv og sving, for sommerferiesteming og ladhed havde  akut ramt krop og sind.

Nå, men det blev til en lækker mørbradgryde serveret med et lækkert hvidløgsbrød, to nybagte rugbrød og små lækre havregrynsmuffins med kardemomme. Du skal nok få opskrifter på det hele – vi starter med havregrynsmuffinsene i dag.

Lækre sunde havregrynsmuffins med kardemomme

Det blev nogle lækre muffins – og så er de faktisk ovenikøbet sukker- og fedtfattige!? Hvad giver du? Alligevel blev de ikke engang “hårde” og gummiagtige?

Jeg iler med at bringe opskriften. Den er nem og muffinsene hurtige at lave. Mon det var kærnemælken i dejen der fik muffins’ene til at virke luftige og svampede? Igen må vi konstatere, at surmælk i kager og brød bare er fantastisk godt 🙂

Lækre og nemme sukker- og fedtfattige havregrynsmuffins med kærnemælk og kardemomme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: havregrynsmuffins med kærnemælk og kardemomme
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: havregryn, kærnemælk, muffins, nemme muffins
Portioner: 12 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 æg
 • 50 gram muscovadosukker eller farin
 • dl havregryn
 • dl. kærnemælk ell. andet surmælksprodukt
 • 125 gram hvedemel
 • tsk kardemomme
 • ts. kanel
 • tsk. bagepulver
 • En knivspids salt
 • ½-1 dl olie

Sådan gør du

 • Blød havregrynene ud i kærnemælken i 5 minutter
 • Pisk æg og sukker i, gerne med elpisker
 • Tilsæt kærnemælk og olie
 • Bland mel med bagepulver, salt og krydderier og tilsæt
 • Voila - det var muffinsdejen
 • Fordel dejen i siliconemuffinsforme
 • Bag muffins'ene ca.15 min. v. 175 grader varmluft, eller til kagerne er gyldne og sprøde
 • Servér f.eks. med glasurtopping, men det behøves slet ikke, kagerne smager fantastisk som de er.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Overraskende hurtige muffins at bage – jeg var noget spændt på smagen og konsistensen. Har nemlig prøvet at bage meget sunde muffins før og hertil havde min søn engang engang en guldkommentar: “Mor, de er næsten som gummi. Tror du de kan hoppe??” Han prøvede faktisk, og jo, de KUNNE hoppe! 🙂

Lækre sunde havregrynsmuffins med kardemomme

Dagens muffins blev i den grad godkendt og selv datteren satte sit sukkerstop på midlertidigt hold, i dagens anledning. Hun smagte undtagelsesvist én muffin og var begejstret. Hun er SÅ sej, min datter, at hun kan sige nej og vise mådehold! Respekt!Hvor har hun det fra monstro? Ikke mig! 🙂

Dansukker har her i ugen sendt mig en pakke med søde lækkerier, som jeg lige passende kunne afprøve idag. Jeg afprøvede den lyse muscovadosukker, som vist ellers mest var tiltænkt kaffefolket. Jeg bruger dog ikke sukker i kaffen, men jeg bruger det i kage?! Og sikke en god idé, det sukker smager jo fantastisk i kage!:-)

Indlægget her er *delvist* sponsoreret. Det skal jeg huske at skrive, når jeg bruger produkter jeg har fået tilsendt.
Lys og Mørk Muscovadorørsukker

På ingen tid var der et fad lækre kager!

Nogen siger, at kagerne ikke mætter så godt, når de er fedtfattige? Små problemer, tænker jeg, så spiser man da bare et par stykker? 🙂

Dejen kan røres sammen på under 10 minutter alt inclusive og er klar i ovnen efter ca. et kvarter 175 grader varmluft.
Lækre kager, som kan fremtrylles hurtigt hvis du får uventede gæster. Vil også passe godt på et fødselsdagskagebord og de vil vække jubel når du tager et fad med på job.

Lækre sunde havregrynsmuffins med kardemomme

Man tror næsten at de er mere kalorieholdige end de er? Runde, bløde og saftige. Jeg tror næsten det er olien i dejen der snyder lidt her? Det passer  mig også rigtigt fint at jeg lige kunne få brugt en rest kærnemælk? Du kan fint bruge et andet surmælksprodukt.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse muffins! Jeg tænker allerede nu variationer ud med kokosmel, bananer, æble- eller rabarberstykker? Uhm !

Dagens muffins blev lavet lige efter mit humør og min køkkentilgang;  kreativ eksperimenteren og det forhåndenværende søms princip.

Stop kærnemælksspild – stop madspild!

Rigtig god fornøjelse med muffinsene – glæder mig til at høre om dine kage-bage-erfaringer 🙂Lækre sunde havregrynsmuffins med kardemomme


 •  
 •  
 •  
 •  
 •