Smashed potatoes – knuste kartofler – sprøde og lækre

  • Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre

Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreTænk, at et stop madspilds-initativ kan være så lækkert!

Næste gang du har kogte kartofler til overs, så gem dem endelig, for du kan trylle de lækreste kartofler dagen derpå.

I dag skal du høre om “Smashed potatoes” eller knuste kartofler. Olie/sprødstegte kartofler med strejf af hvidvinseddike og rigeligt krydderi. De smager SÅ godt!

Det er nemt og billigt at servere smashed potatoes og man vil tro, at det er kartofler, der er helt “frisklavede”, så lækre de er. Kartoflerne tager kun få minutter at tilberede og bruger du en kartoffelrest, vil retten kun koste dig få kroner at lave.Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreSmashed potatoes betyder faktisk bare “knuste” eller “maste” kartofler. Jeg maser bare kogte kartofler flade med håndroden. Lidt mere udførlig info. får du i opskriften lige her:Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre

Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre
Forfatter:
: Billigt hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 12 stk.
Det skal du bruge:
  • 10-12 kolde kogte kartofler
  • 1 dl olie
  • ½ dl hvidvinseddike
  • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  2. Mas kartoflerne flade med håndroden. Jo fladere, jo bedre.
  3. Bland olien med hvidvinseddike og krydderier.
  4. Pensl kartoflerne med et godt lag olie/hvidvinseddike.
  5. Lad kartoflerne trække lidt og gentag. Fortsæt sådan indtil olieblandingen er brugt.
  6. Drys med ekstra salt og hvidløgspeber
  7. Steg kartoffelfadet i ovnen 45-60 minutter v. 175 grader varmluft
  8. Kartoflerne er færdige, når de er gyldne og sprøde

Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreMåske Smashed Potatoes ikke er de allermest fotogene kartofler, men til gengæld er de dødlækre. Det allerbedste stop madspilds-alternativ du kan forestille dig.

Måske du synes 1 dl olie lyder af rimeligt meget til så få kartofler? Tro mig. Det er eddiken/olien der er hemmeligheden bag de sprøde kartofler og du skal bruge rigeligt. Faktisk skal kartoflerne helst “gennemvædes” af olien/eddiken flere gange og helst  have så meget, at de ikke kan trække mere. Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreHvorfor nu hvidvinseddike? Det giver bare en rigtig god smag til “chips-agtige” kartofler som disse. Måske du har smagt de engelske vinegar chips? Her er det også hvidvinseddike der står bag. En rigtig god smag til oliestegte kartofler.

Sådan ser de knuste kartofler ud, før de kommer i ovnen.
Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreog sådan ser de ud straks de er kommet ud af ovnen
Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreTotalt lækre knuste kartofler som smager fortrinligt til alt. Vi spiste kartoflerne til en rest culottesteg og en rest god flødeskysauce. Ikke nogen dårlig menu dagen derpå 🙂

Kartoflerne vil også smage godt med en god klat aioli til. Uhm <3

Et nemt stop-madspilds-påhit fra mig til dig. Måske du skulle skrælle lidt ekstra kartofler næste gang kartoffelskrælleren er i gang? 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jane Vestrup 29. november 2017 af 10:03- Svar

    Hej. I opskriften står der 1 dl olie og ½ dl hvidvinsolie – mener du ikke hvidvinseddike? Har aldrig hørt om hvidvinsolie :-).

    Venlig hilsen
    Jane

    • Gitte Hansen 29. november 2017 af 17:03- Svar

      Hej Jane
      Jo det var en svipser. Jeg har skyndt mig at rette opskriften til. Beklager svipseren 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar