Knuste kartofler. Uhm her får du opskriften på lækre sprøde kartofler i ovn. Smashed potatoes kaldes de også.

Tænk, at et stop madspilds-initativ kan være så lækkert!

Næste gang du har kogte kartofler til overs, så gem dem endelig, for du kan trylle de lækreste kartofler dagen derpå.

I dag skal du høre om knuste kartofler med eddike eller “Smashed potatoes” som de også kaldes.   Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Olie/sprødstegte kartofler med strejf af eddike og rigeligt krydderi. De smager SÅ godt! Hvis du er vild med vinegar chips, vil du elske disse.

I dagens opskrift har jeg bare brugt salt/peber. Du kan sagtens eksperimentere med forskellige varianter. Få tips til flere opskrifter på knuste kartofler nederst i dette indlæg.

Det er nemt og billigt at servere smashed potatoes. Man vil tro, at det er kartofler, der er helt “frisklavede”, så lækre de er. De smager næsten af chips.

Kartoflerne tager kun få minutter at tilberede og bruger du en rest kartofler, så vil retten kun koste dig få kroner at lave.

Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

“Smashed potatoes” betyder faktisk bare “knuste” eller “maste” kartofler.

Jeg maser bare kogte kartofler flade med et glas. Det er en oplagt ret at lave hvis du har en rest kolde kartofler, der er lidt triste. Et lækkert alternativ til brasede kartofler.

Få mere udførlig info om hvordan du laver knuste kartofler i opskriften her:

Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Knuste kartofler med eddike – få en nem lækker opskrift på smashed potatoes her

Knuste kartofler med eddike - nem opskrift
Knuste kartofler med eddike, salt og peber - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Portioner: 12 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10-12 kolde kogte kartofler
  • 1 dl olie
  • ½ dl Hvidvinseddike el f.eks. æblecidereddike. Eddike kan udelades.
  • Salt/hvidløgspeber kan erstattes med timian, barbecuekryddderi eller paprika

Sådan gør du

  • Læg de kogte kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Mas kartoflerne flade med håndroden eller et glas. Jo fladere, jo bedre. Dyp evt. glasset i olie, så slipper kartoflerne bedre.
  • Bland olien med hvidvinseddike og krydderier. Pensl kartoflerne med et godt lag olie/eddike.
  • Lad kartoflerne trække lidt og gentag. Fortsæt sådan indtil olieblandingen er brugt. Drys med ekstra salt og peber
    Knuste kartofler med eddike - nem opskrift
  • Steg kartoffelfadet i ovnen 45-60 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kartoflerne er færdige, når de er gyldne og helt sprøde
    Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Noter

Hvidvinseddike kan udelades. Prøv også knuste kartofler med bacon eller med knuste kartofler med ost og barbecue krydderi. 
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Smashed potatoes – sprøde, lækre ovnkartofler. Stop madspild og brug din rest kogte kolde kartofler

Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Måske knuste kartofler ikke er de allermest fotogene kartofler, men til gengæld er de dødlækre. Det allerbedste stop madspilds-alternativ du kan forestille dig.

Prøv at pensle med hvidløgssmør f.eks. eller drysse med timian og revet parmesanost? En version med barbecuekrydderi eller paprika vil også være lækker. Eller prøv denne med bacon.

Måske du synes 1 dl olie lyder af rimeligt meget til så få kartofler? Tro mig. Det er eddiken/olien der er hemmeligheden bag de sprøde kartofler og du skal bruge rigeligt.

Faktisk skal kartoflerne helst “gennemvædes” af olien/eddiken flere gange og helst  have så meget, at de ikke kan trække mere. Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Hvorfor nu eddike på kartoflerne?

Det giver bare en rigtig god smag til “chips-agtige” kartofler som disse. Måske du har smagt de engelske vinegar chips? Her er det også hvidvinseddike der står bag. En rigtig god smag til oliestegte kartofler. Du kan også lave knuste kartofler uden eddike. Få en god opskrift her.

Ovenfor ser du de de knuste kartofler før de kommer i ovnen. Sådan hér ser de ud straks de er kommet ud af ovnen. Knasende sprøde og SÅ lækre.

Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Totalt lækre knuste kartofler der smager lækkert som tilbehør til mange retter

Vi spiste kartoflerne til en rest culottesteg og en rest god flødeskysauce. Ikke nogen dårlig menu dagen derpå 🙂

Kartoflerne vil også smage godt med en god klat aioli til? Uhm <3

Et nemt stop-madspilds-påhit fra mig til dig. Måske du skulle skrælle lidt ekstra kartofler næste gang kartoffelskrælleren er i gang? 🙂

Skal du kun bruge en lille portion, så prøv knuste kartofler i airfryer.

Få flere gode opskrifter på knuste kartofler / smashed potatoes her:

1.

Smashed potatoes - opskrift på knuste kartofler
Smashed potatoes - med olie, hvidvinseddike og krydderier
Se opskriften her
Smashed potatoes - dansk opskrift på knuste kartofler

2.

Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
Lækre knuste kartofler med ost og barbecue
Se opskriften her
Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift

3.

Knuste kartofler i ovn - nem lækker opskrift
Sprøde knuste kartofler i ovn
Se opskriften her
Knuste kartofler i ovn - nem lækker opskrift

4.

Knuste kartofler med bacon - nem opskrift
Sprøde knuste kartofler i ovn med bacon
Se opskriften her
Knuste kartofler med bacon - nem opskrift

 


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.