Knuste kartofler med eddike – lækker opskrift

  • Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreTænk, at et stop madspilds-initativ kan være så lækkert!

Næste gang du har kogte kartofler til overs, så gem dem endelig, for du kan trylle de lækreste kartofler dagen derpå.

I dag skal du høre om knuste kartofler med eddike eller “Smashed potatoes” som de også kaldes. Olie/sprødstegte kartofler med strejf af hvidvinseddike og rigeligt krydderi. De smager SÅ godt!

I dagen opskrift blev det bare salt/peber versionen, men du kan sagtens eksperimentere med forskellige varianter: pensle med hvidløgssmør f.eks. eller drysse med timian og revet parmesanost? En version med barbecuekrydderi eller paprika vil også være lækker 🙂

Det er nemt og billigt at servere smashed potatoes og man vil tro, at det er kartofler, der er helt “frisklavede”, så lækre de er. Kartoflerne tager kun få minutter at tilberede og bruger du en kartoffelrest, vil retten kun koste dig få kroner at lave.Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre“Smashed potatoes” betyder faktisk bare “knuste” eller “maste” kartofler. Jeg maser bare kogte kartofler flade med håndroden. Det er en oplagt ret at lave hvis du har en rest kolde kartofler, der er lidt triste – et lækkert alternativ til brasede kartofler.

Få mere udførlig info om hvordan du laver knuste kartofler i opskriften her:Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre

Knuste kartofler med eddike – lækker opskrift

Knuste kartofler med eddike, salt og peber - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: kartofler, knuste kartolfler, ovnkartofler
Portioner: 12 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10-12 kolde kogte kartofler
  • 1 dl olie
  • ½ dl hvidvinseddike kan erstattes med hvidløgssmør
  • Salt/hvidløgspeber kan erstattes med timian, barbecuekryddderi eller paprika

Sådan gør du

  • Læg de kogte kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Mas kartoflerne flade med håndroden. Jo fladere, jo bedre.
  • Bland olien med hvidvinseddike og krydderier.
  • Pensl kartoflerne med et godt lag olie/hvidvinseddike.
  • Lad kartoflerne trække lidt og gentag. Fortsæt sådan indtil olieblandingen er brugt.
  • Drys med ekstra salt og hvidløgspeber
  • Steg kartoffelfadet i ovnen 45-60 minutter v. 175 grader varmluft
  • Kartoflerne er færdige, når de er gyldne og helt sprøde

Noter

Har du ikke en rest kogte kartofler, så koger du bare en portion
Prøv at udskifte hvidvinseddiken med smeltet hvidløgssmør. Kartoflerne smager lækkert hvis de er penslede med hvidløgssmør
Riv evt. frisk parmesanost over kartoflerne og lad det gratinere de sidste 5 minutter af tilberedningstiden

Knuste kartofler – en  nem og lækker servering. Stop madspild og brug din kartoffelrest

Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreMåske knuste kartofler ikke er de allermest fotogene kartofler, men til gengæld er de dødlækre. Det allerbedste stop madspilds-alternativ du kan forestille dig.

Måske du synes 1 dl olie lyder af rimeligt meget til så få kartofler? Tro mig. Det er eddiken/olien der er hemmeligheden bag de sprøde kartofler og du skal bruge rigeligt. Faktisk skal kartoflerne helst “gennemvædes” af olien/eddiken flere gange og helst  have så meget, at de ikke kan trække mere. Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreHvorfor nu hvidvinseddike? Det giver bare en rigtig god smag til “chips-agtige” kartofler som disse. Måske du har smagt de engelske vinegar chips? Her er det også hvidvinseddike der står bag. En rigtig god smag til oliestegte kartofler.

Sådan ser de knuste kartofler ud, før de kommer i ovnen.
Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækreog sådan ser de ud straks de er kommet ud af ovnen
Smashed potatoes - knuste kartofler - sprøde og lækre

Totalt lækre knuste kartofler der smager fortrinligt til alt.

Vi spiste kartoflerne til en rest culottesteg og en rest god flødeskysauce. Ikke nogen dårlig menu dagen derpå 🙂

Kartoflerne vil også smage godt med en god klat aioli til? Uhm <3

Et nemt stop-madspilds-påhit fra mig til dig. Måske du skulle skrælle lidt ekstra kartofler næste gang kartoffelskrælleren er i gang? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jane Vestrup

Hej. I opskriften står der 1 dl olie og ½ dl hvidvinsolie – mener du ikke hvidvinseddike? Har aldrig hørt om hvidvinsolie :-).

Venlig hilsen
Jane

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer