Bananmuffins med Nutella. Her får du en god nem opskrift på muffins med banan og Nutella.
Bananmuffins er altid et hit og med brune bananer i frugtskålen, kan du lynhurtigt trylle et fad lækre kager.
Muffins’ene er nemme at bage. De er nemme at tage med på farten. Prøv dem også til kollegerne, til uddeling i skolen, på udflugten eller til den lange biltur?
Bananmuffins kan varieres i det uendelige. De er gode med eller uden chokolade. Prøv dem også med karamelsauce i stedet for Nutella eller med blød nougat?
Muffins’ene med banan, du skal høre om i dag, er med Nutella og mandeldrys på toppen. Halløj, hvor var det en god ide. Prikken over i’et med den topping!
Du får opskriften på de nemme bananmuffins lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på bananmuffins.
Bananmuffins med Nutella – nem opskrift
Ingredienser
- 3 bananer gerne brune og meget modne
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør smeltes 15 sekunder i mikrobølgeovnen
- 1 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 14 tsk Nutella eller anden chokoladenøddecreme. Kan erstattes med chokolade
- 1 håndfuld grofthakkede mandler kan udelades
Sådan gør du
- Mos bananerne og bland med sukker og vaniljesukker. Tilsæt smeltet smør og rør ægget i. Bland hvedemel med bagepulver og rør dejen godt sammen. Dejen kan fint røres blot med en gaffel.
- Fordel 1 stor spsk dej i en muffinform af papir eller silicone. Læg 1 tsk Nutella på toppen og tryk den en smule ned i dejen, så godt du kan
- Hak mandlerne groft og drys på toppen
- Bag muffinsene 12-15 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde.Bag dem ikke for længe. De er bedst, når de stadig er lidt bløde.
Noter
Nemme lækre banan muffins med Nutella – hurtige at lave. Kan også bages som hel banankage
Kagedejen er rørt sammen på få minutter. Du kan sagtens bare røre dejen sammen med en gaffel. Nutella og mandler pynter så fint på kagerne og giver samtidig skøn smag også.
Sådan laver du de lækre bananmuffins med Nutella – se billederne her:
Har du ikke mandler på lager, kan de fint udelades. Nutella kan sagtens også erstattes med al anden chokolade. Du kan også smelte chokolade og pynte med den på toppen?
Måske du foretrækker en helt anden topping på dine bananmuffins eller slet ingen? De smager også rigtigt fint, som de er, uden Nutella og mandler.
Brug gerne denne bananmuffin opskrift som en god grundopskrift. Den er nem og rimeligt fedtfattig.
Bananer både søder og giver fugtighed til dejen, så derfor kan man fint nøjes med mindre smør. Skal vi ikke bare sige, at de er lidt sundere så? 😉
Jeg ved ikke hvorfor, men her i huset har vi næsten altid overskydende brune bananer. Går det mon også tit sådan hjemme hos jer?
Bananerne spiser vi med velbehag, selvom de er overmodne, men tit bruger jeg dem til bananmuffins.
De overmodne er de bedste til bagning, for de er nemlig sødest. Smid endelig ikke de overmodne bananer ud, men brug dem gerne til kage i ægte Stop Spild af Mad-stil. Nu er tippet hermed givet videre til dig.
Min datter var hjemme forleden og fik en lille pose med hjem. Den vakte jubel.
Godt hun sådan kan komme hjem i ny og næ og få friske forsyninger med fra sin bage-ivrige mor. Kilden er vist uudtømmelig 😉
Rigtig god fornøjelse med dine bananmuffins. Jeg håber de vil smage både dig og dem du byder 🙂
Prøv også disse bananmuffins med peanuts og disse bananmufins med yankiebar.
Kan du nøjes med en lille portion, kan du også bage bananmuffins i airfryer.
Få flere muffins opskrifter ved at klikke her
Få opskrifter på bananmuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.