•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Citronspecier med vanilje. <3 Uhm i dag får du opskriften på lækre sprøde specier med citron. Citronspecier med vanilje - sprøde og lækreEr du også vild med specier?

Det er vi her i familien og vi har lavet dem i alle afskygninger:

Daim-specier, lakridsspecier, specier med kokos og pistacie, specier med nougat og hasselnødder  Skønne specier allesammen og på bloggen kan du finde mange flere.

Få flere gode opskrifter på specier nederst i dette indlæg.

Her i familien har vi stadig ikke fået nok af specier og i dag fik vi afprøvet en helt ny variant.

Lækre citronspecier og halløj hvor de smagte godt! Småkager med citron, er altså bare en god idé

Specierne kan spises på alle tider af året, men til jul vil de være særligt forfriskende på julesmåkagefadet.Citronspecier med vanilje - sprøde og lækreI mange citronspecie-opskrifter har jeg set, at det kun er citronskallen der skal bruges.

Jeg tænkte: Hvorfor mon det? Hvorfor dog ikke bruge den gode citronsaft også, når nu man står med 1 citron der skal bruges?

Det vil da oplagt i allerbedste stop-madspild-stil og kagerne vil da vel bare smage endnu mere citronagtigt, med den ekstra saft? 🙂Citronspecier med vanilje - sprøde og lækreDet var en GOD ide at tilsætte både citronsaft og skal. Citronspecierne fik den lifligste smag af citron. Forfriskende, fine, små, lækre kager. Perfekte til jul, men også resten af året 🙂

Opskriften nedenfor er derfor med både citronskal OG citronsaft og portionen bliver dejligt stor.

Der er chance for at specierne vil række i mange dage, selvom det er svært at stoppe spiseriet, når først man har fået låget af kagedåsen 😉Citronspecier med vanilje - sprøde og lækreDu får opskriften på de lækre citronspecier med vanilje lige her:

Citronspecier med vanilje – sprøde og lækre

Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 23 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stang vanilje kan erstattes af 2-3 tsk vaniljesukker
  • 150 gram flormelis
  • 225 gram blødt smør
  • 400 gram hvedemel ca,
  • Saft og skal af 1 vasket citron

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og bland marven med lidt sukker
  • Bland smør, mel, flormelis og vaniljemarv.
  • Vask og riv citronskallen og tilsæt.
  • Pres citronen og tilsæt saften (pas på der ikke kommer kerner med)
  • Ælt dejen og tilsæt evt. lidt ekstra mel, til dejen kan slippe fad og fingre. Min citron var ret lille, så måske du skal bruge lidt ekstra mel.
  • Rul 3 dejpølser og stil dem gerne på køl 1 times tid før du skærer dem ud
    Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre
  • Skær specierne ud - de skal være ca. 2-3 mm tykke.
  • Læg specierne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kagerne flyder lidt ud, så der skal være god afstand imellem.
    Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre
  • Sæt kagerne i en 175 grader varm ovn og bag dem 7-9 minutter. Hold øje med dem. De er færdige, når de er brune i kanten og sprøde.
    Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre
  • Læg specierne på en bagerist og lad dem afkøle før de kommes i en kagedåse.
    Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre

Noter

Kagerne kan holde sig 2-3 uger i tætsluttende kagedåse
Specier kan varieres i det uendelige, prøv med hakkede nødder, revet marcipan, Daim, grofthakket chokolade, og med lakrids måske?
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Disse sprøde specier med citron må du altså prøve. De er SÅ lækre!

Citronspecier med vanilje - sprøde og lækreJeg ved godt, at man burde stille dejen til afkøling før kagerne udskæres. Jeg synes faktisk at jeg slap ret godt afsted med at skære dem uden afkøling.

Har du bedre tålmodighed end jeg, så stil endelig dejen på køl, så vil du nemlig kunne skære specierne endnu tyndere ud og måske vil de også blive lidt mere runde i formen?Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre

Det er rigtigt nemt at bage citronspecierne og dejen består af ganske få ingredienser.

Der er ikke æg i dejen og den smager faktisk rigtigt godt, også rå.

Hvis du har små køkkenhjælpere med i køkkenet, vil de elske at være med til at ælte og smugspise  🙂

Sådan laver du citronspecier – se billederne her:

Du kan sagtens sætte dit eget præg på disse citronspecier: Prøv med grofthakket chokolade, lidt revet marcipan, eller lidt stødt ingefær måske? Det vil også smage godt tror jeg?

Se flere gode opskrifter på specier her:

Specier med Daim chokolade - nem opskrift
Specier med Daim chokolade - sprøde og nemme
Se opskriften her
Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
Lækre sprøde specier med nougat og hasselnødder
Se opskriften her
Chokoladespecier - specier med chokolade
Smørbagte chokoladespecier med chokolade og saltstrejf
Se opskriften her
Specier med lakrids og lakridsmarcipan
Specier med lakrids og lakridsmarcipan
Se opskriften her
Specier med kokos og pistacie marcipan
Specier med marcipan og kokos - lækre småkger
Se opskriften her
Specier med kokos og pistacie marcipan
Håkonskager opskrift på specier med marcipan
Sprøde lækre håkonskager med marcipan og hasselnødder og en kokosvariant
Se opskriften her

Specier giver dig rig mulighed for at eksperimentere kreativt og folde dig ud, helt efter eget valg.
Citronspecier med vanilje - sprøde og lækreJulemåneden er endnu ikke begyndt og vi har allerede fyldt to kagedåser. Måske vi også når at få dem tømt inden det bliver december? 😉

Det ser vi lyst på her i huset, så er der nemlig bare en god undskyldning for at bage igen. 🙂Citronspecier med vanilje - sprøde og lækre


  •  
  •  
  •  
  •  
  •