Spaghetti Bolognese – lækker smagfuld pastasauce til mange

  • Spaghetti Bolognese - lækker smagfuld kødsovs til mange

Vi arbejder os igennem opskrifter der er griflet på køkkenblokken og billeder der er taget dengang jeg kunne løfte mit kamera, dengang min højre arm var funktionsduelig. Der er stadigvæk 1000 opskrifter at tage af og jeg arbejder mig langsomt igennem imens mit kraveben heler.

I dag skal du høre om en:

Lækker Spaghetti Bolognese – en smagfuld kødsovs

Retten lavede vi til “skrub-af-mad” dengang i november hvor vi havde huset fyldt med gæster til fødselsdags-slagterplanke . Der blev spist op. Næsten. Der blev rester til dagen efter, og kig med i morgen, så vil du kunne læse om hvad man f.eks. kan bruge resterne til.

Spaghetti Bolognese - lækker smagfuld kødsovs til mange

Portionen bliver STOR – der er nok til 20 personer. Mindst.

  • Lav den gerne en dag DU også skal servere “skrub-af-mad” til mange?
  • En dag du vil være særligt godt forberedt til travle uger og har energi til at fylde fryseren op?
  • En dag du skal servere en børnelivret til en fødselsdagsfest for dit barns børnehave eller skoleklasse?
  • Retten vil være elsket af alle, store som små. Reducér gerne i opskriften, hvis du synes den er for voldsom.  😉
Spaghetti Bolognese - lækker smagfuld kødsovs til mange

Lækker smagfuld spaghetti bolognese

Her kommer opskriften på:

Lækker Spaghetti Bolognese – lækker smagfuld pastasovs:

Du skal bruge (bliv ikke forskrækket! – nedjustér gerne ;-):

8 grofthakkede løg

1 helt hvidløg (kan udelades eller reduceres hvis du ikke elsker hvidløg)

8 gulerødder i små tern

3 kilo hakket oksekød

6 oksebouillonterninger

2 pakker bacon klippet i strimler

2 glas eller friske bakker champignon

1 liter tomatsauce (eller 4-6 dåser flåede tomater)*

Jeg brugte denne fra Lidl, ½ liter for 5 kr. Fantastisk tomatsauce!

DSC_1138

Tomatsauce – ½ liter for en femmer. Alle pengene værd!

4 dåser koncentereret tomatpure

1½-2 liter kogende vand

½ pose soltørrede tomater

8 spsk. tørret oregano

Meljævning.

Smag til med salt, peber og ketchup. Evt. en sjat rødvin, hvis kokken alligevel skal have en tår?

DSC_1128

Hvidløg – rigeligt hvidløg!

Sådan laver du Spaghetti Bolognese – lækker smagfuld pastasovs:

  • Find din allerstørste gryde frem!.
  • Klip bacon i strimler og svits med bouillonterningerne.
  • Hak løgene groft og tilsæt sammen med friskpressede hvidløgsfed.
Spaghetti Bolognese - lækker smagfuld kødsovs til mange

Svits bacon – den er nemmest at klippe i småstykker

 

DSC_1126

Riiigeligt løg!

  •  Brun kødet med.
  • Tilsæt gulerodstern, champignon og krydderier. Brun med i 5 minutter.
  • Tilsæt tomatsauce, koncentreret tomatpure og kogende vand. Start med 1½ liter vand og hæld evt. lidt ekstra vand ved undervejs, hvis du synes kødsovsen smager for kraftigt eller hvis du lader bolognesen koge ind i mange timer.
DSC_1133

Gulerødder – sundt fyld skal der også i. Selv børn vil elske gulerødder i kødsauce

  •  Lad gerne din Spaghetti Bolognese simre i timevis, den bliver bare bedre og bedre….og bedre. Miminum simretid er ½ time, vi jeg mene? Hvad siger du?
  • Jævn kødsovsen med meljævning og smag den til med salt/peber/ketchup og evt. lidt rødvin.
  • Lav gerne din bolognese dagen før den skal serveres, det er nemt hurtigt at varme gryden op dagen efter. På serveringsdagen skal der blot koges spaghetti og evt. bages et lille lækkert brød til – hvis din energi den rækker?
  • Nem og lækker gæstemad eller en portion der rækker til 1000 frostbøtter til travle dage.
  • Det er NEMT at tage en portion op. Bolognesen vil kunne bruges som grundbestanddel i en lasagne,  som topping på en pizza, eller som en kødsovs der kan redde dagen på en særlig travl/udkørt dag i familien, hvor der nærmest kun er tid/energi til at koge pasta?

Spaghetti Bolognese - lækker smagfuld kødsovs til mange

Pastaen blev kogt, bolognesen serveret og gæsterne slubrede.

Det er jo ikke nogen konge-middag – I know – men når jeg inviterer vil jeg have tid til at snakke med og hygge om mine gæster. Så prioriterer jeg at tilbringe tiden ved gæstebordet fremfor køkkenbordet. Jeg foretrækker også klart at bage lækre kager til kaffen i stedet, så fint med mig, at “skrub-af-maden” er nem og ligetil.

Retten er perfekt til børnefamilien og passer både ind i bloggens kategorier “Billig hverdagsmad“, “Mad til 2 dage” “Familiens favoritter” og “Slowfood – simremad“. Dine børn og husets øvrige børnevenner vil elske dig! Giver du retten en sjat rødvin – vil de voksne også elske den ekstra ubetinget.

Rigtig god fornøjelse med din kødsovs – eller skulle vi ikke kalde den smagfuld Spaghetti Bolognese? 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar