Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timian

  • Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timian

Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timian

Vi kører de rigtigt nemme hverdagsretter på matriklen for tiden. Virkelig nemme. Vinterens lange følgevirusser, jobbet og livet suger al energi og overskud.  Vi kører på pumperne og har lange arbejdsdage. Det kan mærkes i køkkenet, hvor der ikke lige bliver tryllet de fornemme hofretter. Mad får vi dog hver dag. Hjemmelavet og gerne med grønt. Helt skidt er det dog ikke. 😉

Retterne er dog af den særligt nemme slags, der kan laves næsten med bind for øjnene og med hovedet under armen. Det passer helt perfekt i mit køkken lige nu! 🙂  Har du også dage uden overskud i køkkenet, så minder jeg dig om at du kan finde inspiration i bloggens kategori “Mad til de travle” . Kig gerne med her, hvis du orker 😉DSC_0492Retten du skal høre om i dag, er også i den travle kategori. En ret der kan laves med kun 4 ingredienser. Lige til at overskue 😉

Her kommer opskriften:

Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timian
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timian
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo frankfurter medister i skiver (andre former for pølser kan bruges)
  • 2 kilo kartofler i tern
  • Salt/peber
  • 1-2 spsk tørret timian
  • ½-1 dl olie
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
  3. Skær pølserne i skiver
  4. Fordel kartofler og pølser i dit bedste stegefad
  5. Hæld olien ved og drys med salt/peber og tørret timian
  6. Vend kartofler og pølser godt rundt i kartoffelfadet, så olien og krydderierne fordeles godt
  7. Sæt fadet i ovnen v. 200 grader varmluft og steg i ca. 1 time
  8. Rør godt rundt i fadet flere gange undervejs.
  9. Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
  10. Servér pølsefadet med karryketchup og lav endelig gerne en grøn salat til

Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timianEj man altså, det kan jo være du tænker, “how low can you go?” Det var fileme da godt nok en lousy tabermenu?

Tjo, måske, men den var nu alligevel et hit herhjemme og et fint alternativt til rugbrødsmadder eller anden hurtigmad, der ellers ville være blevet serveret denne trætte travle dag. DSC_0491Alle vil elske retten, både børn og voksne. Sådan er det ihvertfald her i huset. Har du tålmodighed til at vente til kartoflerne bliver mega-sprøde, får du størst succes. Oh la la, bestemt en ret der kan konkurrere med pølsemandens pølsemix. Timian-drysset giver en rigtig god smag til både pølser og kartofler. Uhm.

Det bliver en stor portion til 4 personer, men vi er jo i praksis 4 voksne herhjemme, store sultne teenagere du ved 😉 Jeg tænker at opskriften snildt vil kunne række til 6 “almindelige” personer? 🙂

Jeg har før lavet kartoffelfadet i flere afskygninger – se f.eks. denne variant med sesam og her en variant med løg og paprika. Da min søn var lille, kaldte han retten “Den Sprøde Kartoffelpølselivret”. Ja det passer vist meget godt?! 🙂

Dagens timianfad var en stor en succes, og den er allerede på vej til at blive en klassiker her i køkkenet.
Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timianEr du på jagt efter en hverdagsret i den ultralette kategori, så kig med her. Jep – hovedet under armen og med lukkede øjne kan den laves med. Det bliver da fedt, når der snart bliver lidt fridage og tid og overskud til køkkenenergi igen? Altså du ved LÆKRE retter, smagfulde simreretter, brød, kager og mad lavet med kærlighed, nænsomhed, omsorg, kreativitet, sjov og fløde? 🙂

Håber du hænger på til dagen og vejen – hverdagen du ved……:-)
Sprødt kartoffelfad med frankfurter medister og timian

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Lene 10. april 2016 af 13:04- Svar

    Vil lige sige, at retten var en stor succes herhjemme – sønnike var meget tilfreds ??

    • Gitte Hansen 10. april 2016 af 20:01- Svar

      Hejsa Lene
      Ej hvor det glæder mig. Min søn (og datter) er også fan, og dejligt med en ret der er så nem både at lave og købe ind til. Dejligt hvis I har fået jer en familiefavorit derhjemme nu 🙂
      Tak for din tilbagemelding – det var sødt af dig at skrive 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 29. februar 2016 af 19:22- Svar

    Gitte, det er rigtig mad lavet af rigtige råvare, allerede der ligger du længder foran take away, frost pizza og hvad man ellers kan falde for når der hverken er tid eller krafter.

    • Gitte Hansen 29. februar 2016 af 19:27- Svar

      Hej Jenny
      Tusind tak – det glæder mig du siger det. Jeg synes jo det indimellem kan blive lidt for “lousy” men du har ret, frostpizza o.lign. forfalder vi aldrig til (uden dog at rynke på næsen af dem der gør). Tak for din søde tilbagemelding – en dejlig hilsen at få en dag hvor kræfterne er små 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar