Lækre kransekage stjerner med hasselnødder

 • Lækre kransekage stjerner med hasselnødder - af passionfrugtmarcipan
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_0043*Indlægget er sponsoreret med vareprøve*

Lækre konfekt stjerner lavet af passionfrugtmarcipan. Det nemmeste i verden at lave dem, er det samtidigt også.

De lækre konfektstjerner blev lavet af en vareprøve fra Odense Marcipan. Jeg er så heldig at få tilsendt små prøver af nye produkter.  Det siger jeg aldrig nej tak til. Jeg ELSKER at være med på marcipan-vennelisten! En ære! Jeg må derfor hellere skynde mig at skrive, at indlægget er delvis sponsoreret.

Jeg har tjekket Odense Marcipans hjemmeside, for jeg ville gerne sende dig et link til den lækre passionfrugtmarcipan, men jeg kunne ikke helt finde den på produktlisten, og hvad gør du så? Så er det jo ikke så nemt for dig og så er jeg da en skovl, at lave sådan en opskrift? Håber du kan tilgive mig? 🙂Lækre kransekage stjerner med hasselnødder - af passionfrugtmarcipanNÅ men fortvivl ej, de lækre konfektstjerner kan sagtens laves med almindeligt marcipan, med lakridsmarcipan, med skovbærmarcipan?

Opskriften er nem og kræver kun 3 ingredienser. Stjernerne kan nemt trykkes ud med stjernetylle og de bliver så fine, flotte, sprøde og lækre. Konfektstjernerne smager lækkert nytårsaften selvfølgelig, men jeg kunne snildt spise dem året rundt. Hvis du er til kransekage, er du også til konfektstjerner. Spring du bare på her. 🙂Lækre kransekage stjerner med hasselnødder - af passionfrugtmarcipanHer kommer opskriften:

Lækre kransekagestjerner af hasselnødder - af passionfrugtmarcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 15 -20 stk. ca
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 150 gram marcipan passionfrugt, eller anden type marcipan
 • 100 gram flormelis
 • ½ bæger pasteuriserede æggehvider
 • Ristede hasselnøddekerner jeg brugte Piemonte-hasselnødder

Sådan gør du

 • Rør æggehviden med marcipanen.
 • Tilsæt flormelis
 • Put kransekagemassen i en sprøjtepose med sprøjtetylle
 • Sprøjt små konfektstjerner ud.
 • Sæt en hasselnød på toppen. Har du ikke færdigristede hasselnødder på lager, så kan du nemt riste dem selv - 10 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft.
 • Bag stjernerne 6-7 minutter v. 175 grader varmluft
 • Konfektstjernerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
 • Lad dem afkøle helt på bagepladen før du fjerner dem, ellers hænger de for meget i.

Det er nemt at bage kransekagestjerner, uanset hvilken marcipantype du bruger. Passionfrugtmarcipanen giver et frisk frugtstrejf, som frisker lækkert op. Jeg er dog også fan af almindelige kransekager, især disse med nougatkerne.

DSC_0635

Uhm  Jeg er vist bare den helt store kransekagefan. Faktisk foretrækker jeg kransekage fremfor konfekt, gør du mon også det?

Det er nemt at lave kransekagestjerner. Sørg for at marcipanmassen er godt blød, og skulle det knibe, så lun gerne massen 10 sekunder i mikrobølgeovnen. Det gør den blød og nem at arbejde med. Den skal dog blødgøres inden du sætter tyllen på. Vi skal jo ikke have nogen metaleksplosioner i mikroovnen, vel? 😉

Her ser du billeder af den nemme fremstillingsproces.

Her kan du ca. få en fornemmelse af størrelsen på den tylle jeg brugte. Den har et rimeligt stort hul. Sprøjteposerne er Mette Blomsterbergs engangs. De er gode og kraftige, og revner ikke nemt. Bare lige et tip til dig (og nej, jeg får ikke penge for at sige det) 🙂DSC_0041 Jeg har købt en bunke af de lækre ovnristede Piemonte-hasselnødder og dem kan jeg virkelig anbefale dig. Igen er jeg ikke i lommen på nogen. Det er mine helt egne ord.

SÅ lækre nødder, så lækre at de kan spises som slik. De er lidt dyre at indkøbe, men pakken er drøj i brug (hvis du altså kan lade være med at små- og smugspise 😉 Nødderne kan købes lige herDSC_0042Kig f.eks. med på opskriften her og se hvordan du kan trylle de lækreste hasselnøddebrud af sølle to ingredienser: nougat og Piemonte hasselnødder. Uhm! Virkelig høj klasse! 🙂

DSC_0763Lækre kransekagestjerner, fine, flotte og sprøde. Gad fileme godt have sådan et kagefad sendt rundt nu, skulle det også en tur forbi dig måske? Jeg gad godt byde dig en 🙂
Lækre kransekage stjerner med hasselnødder - af passionfrugtmarcipan

Tirsdagshilsner fra mig til dig – håber du har det godt <3


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer