Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og krydderurter

  • Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oregano
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oreganoSavner du et lækkert brød til suppen, til din chili con carne, til lasagnen, eller til ostebordet? Her et tip om et nem og lækkert madbrød med rødløg, hvidløg og oregano. Smager knasende lækkert og helt perfekt med iskoldt smør på. Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oreganoVi spiser altid løgbrød når vi spiser chili con carne – vi kan slet ikke forestille os en grydefuld chili uden et lækkert løgbrød at “skovle” den op med. Nyd derfor gerne løgbrød til din chili.

Brødet smager også rigtigt lækkert som frokostbrød med pate, ost eller spegepølse. Snup brødet med på skovtur eller lav det til buffetbordet, når dine frokostgæster kommer på besøg. Lækker langtidssimret chili con carne

Her får du opskriften.  Brødet er nemt at lave. Brug gerne de krydderurter du foretrækker, helst friske selvfølgelig. Du kan sagtens bage brødene som flute – form 3-4 flute, hvis du foretrækker det.

Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oregano
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Brød og kager
Portioner: 2 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 25 gr gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 rødløg i tern
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano 1 spsk tørret basilikum, 1 spsk. tørret timian (brug gerne friske i stedet)
  • 4 dl. havregryn
  • 10 dl hvedemel
  • Pensling: Olie og groft salt

Sådan gør du

  • Opblød gæren i det lunkne vand
  • Tilsæt sukker og salt
  • Tilsæt hvidløg, rødløg og krydderurter
  • Tilsæt havregryn og hvedemel, til dejen slipper fad og fingre
  • Lad dejen hæve et lunt sted 1 time, tildækket med et klæde. (Du kan nøjes med ½ time hvis du lader dejen hæve v. 30 grader i ovnen)
  • Form to aflange madbrød og lad dem hæve ½ time tildækket med et klæde (reducer til det halve, hvis du lader dem hæve i ovnen v. 30 grader).
  • Du kan vælge at forme brødene til flute i stedet for - jeg vil tro der bliver 3-4 af denne portion
  • Pensl med olie og drys med groft salt
  • Bag madbrødene ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. (tjek dem undervejs)
  • Brødene er færdige når de er sprøde og gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
  • Brødene kan spises straks, så smørret smelter, men lad dem også gerne køle lidt.

DSC_0285

Totalt lækre brød man kan bage med rødløg. Rødløg er milde i smagen, men brug gerne almindelige løg, hvis du synes. De er også rigtigt fine i løgbrødet.

Der er frit valg med krydderurterne, brug flere eller færre.Brug f.eks. merian eller rosmarin i stedet, hvis du synes? Du har frit slag med løg og krydderier i disse brød.

Erstat også gerne noget af hvedemelet med grovere meltyper, brug f.eks. fuldkornshvedemel eller grahamsmel måske?

Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oreganoSå er der serveret.

1 stk. knasende sprødt madbrød fyldt med smag af krydderurter og løg.

Har du aldrig prøvet at lave løgbrød? Hvis ikke, skulle du da prøve det. Tag gerne en portion dej fra, hvis du alligevel er igang med at bage brød eller boller. Bland bare løg og krydderier i her og bag som almindelige boller. Du kan også sagtens tage en portion dej fra, af din portion koldthævede grunddej, og bage brødene som “klatboller”.

Et sprødt brødtip fra mig til dig – rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oregano


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
mormormedstiletter.dk

Uhmmm!! De ser lækre ud:-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer