Sundt, nærende, mættende øllebrød med æggesnaps. Brug din brødrest

Går i totalt stop-madspilds-mode. Nu bliver det ikke mere genbrugsagtigt. Bag dit brød selv og brug brødresten til den sidste brødkrumme, til en hurtig gang øllebrød. Alt bliver brugt. Rub og stub. Selvom dit rugbrød er blevet stift og tørt. Smid det ikke ud! Det kan blive til den lækreste øllebrød.

Opskriften har fulgt mig. Jeg har den ikke skrevet den ned, men har åbenbart set min mor lave øllebrød på denne måde som helt lille. Ihvertfald kan jeg svagt huske hvordan man gør, selvom det er MANGE år siden.

Denne øllebrød er lavet med æggesnaps og uden øl. Ja jeg ved det “ØLlebrød”. Har endnu et eksperiment med RIGTIG ØLllebrød til gode. Har du måske en god opskrift?

Opskriften på den meget simple øllebrød kommer her  :

Rugbrødsrest i tern

1-2 æg (afhængigt af brødmængde)

1-1½ dl sukker (afhængigt af brødmængde).

1-1½ liter kogende vand (afhængigt af brødmængde)

Fremgangsmåde : 

Brødresten skæres i tern.

Brødet overhældes med kogende vand så det lige dækker.

Rugbrødsblandingen trækker lidt i vandet. Efter 15 minutter tændes for middelvarme og øllebrøden simrer 20-30 minutter. Der røres jævnligt, så de store klumper bliver rørt ud.

Når øllebrøden er gennemkogt blendes den med en stavblender. Nu er der ingen klumper længere. 😉

Æg og sukker piskes til æggesnaps.

Æggesnapsen røres i øllebrøden. Der røres godt. Skru lidt ned for varmen. Det skal ikke koge efter æggene er kommet i.

Øllebrøden smages til. Måske den skal have lidt ekstra sukker?`

Øllebrød af rugbrødsrest. Øllebrød er sundt, fiberrigt, nærende og mættende. Øllebrød er GODT! Øllebrød smager godt ovenikøbet, ja smager derudover også af god samvittighed. Herligt. Hvad der er sparet, er tjent 😉

Så er der serveret. Hæld gerne en sjat fløde på, men mælk kan også bruges 🙂

Velbekomme! 🙂

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Susanne Nielsen 3. december 2013 af 11:58- Svar

    Tak for de gode opskrifter jeg vil prøve dem begge, det lyder herligt. og søde med sød i den med sukker samt nyde den med frugt, da jeg på træng kur.. Tak piger

    • Gitte Hansen 3. december 2013 af 22:09- Svar

      Hej Susanne
      Hatten af for at du kan være på kur i denne måned der er så fuld af fristelser 😉 God kur fortsat og ja det er en rigtig lækker øllebrød. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anna 21. november 2012 af 21:58- Svar

    Dejligt at jeg kunne sende lidt inspiration den anden vej 😉 Og ja det er jo skønt at minimere madspil!
    Tak, det gør den helt sikkert 😉

  3. Anna 21. november 2012 af 21:10- Svar

    Det er det der er så skønt ved blogverden – at man kan blive inspireret og udveksle ideér 🙂 Hmm.. Jeg vil skyde på 10-20 minutter. Jeg plejer at smuldre rugbrødet, skære pæren og/eller svesker i (små) tern, hælde det over med kogende vand og tilsætte krydderier. Så står det bare og småkoger mens jeg laver madpakke osv. 🙂 Som regel når pæren at koge helt ud, men ellers kan man jo stavblende det. Tror sagtens det kan laves i mikrobølgeovnen, men har aldrig prøvet.
    Synes det er en rigtig hyggelig blog med en dejlig indstilling til livet, så jeg kigger gerne med herinde dagligt 😉

    • Gitte Hansen 21. november 2012 af 21:52- Svar

      Hvor lyder det skønt Anna. Bliver glad og stolt når du skriver at det er en hyggelig blog jeg har.Du kan tro det luner og giver mig lyst til at fortsætte 🙂
      God ide at lave øllebrød om morgenen og lade det boble imens der smøres madpakker.
      Du har givet mig rigtig god inspiration. Jeg bager indimellem rugbrød, men synes nemt de bliver hårde og tørre efter en uges tid. Her kommer øllebrød jo så ind i billedet. 😉 Dejligt man ikke behøver kassere det gode men hårde/tørre brød 🙂
      Vi skrives ved Anna – er jeg sikker på.
      Håber din øllebrød i morgen tidlig bliver god 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Anna 21. november 2012 af 09:03- Svar

    Elsker øllebrød!! Jeg plejer at koge den med vanillepulver, kanel, kardemomme, pæretern og/eller svesker. På den måde bliver grøden dejlig sød uden at jeg behøver at tilsætte sukker 🙂 den kan suppleres med en smule honning hvis det ikke er helt sødt nok. Det smager skønt med skyr på! Men jeg vil da prøve at tilsætte æg næste gang – det lyder spændende 🙂

    • Gitte Hansen 21. november 2012 af 18:41- Svar

      Hejsa

      Det var da nogle supergode ideer du har til øllebrøds-afveksling. Dine er jo også i en mere kalorielet udgave når der ikke er sukker i. Dine varianter må jeg prøve. Hvor længe koger du din øllebrød? Man kan vel også lave den i mikrobølgeovn?
      Tak for din feedback og superhyggeligt at du har lyst til at kigge med 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar