Svinemørbrad med timian i baconsvøb på sesam-kartoffelbund

DSC_0343Halløj i skuret en lækker svinemørbrad der blev serveret forleden. En nem menu, og lækker. Alt stegt i ét og samme fad, godt krydret og oliestegt med honning og god timiansmag. Sprødstegte rødløg og bacon med smag.

En enkel og velsmagende ret, der ikke kan floppes. Lav den en dag du vil forkæle men hvor menuen alligevel skal være nem.DSC_0334Opskriften er baseret på en kombination af disse køkkensuccesser: 

Sesamkartofler, svinemørbrad i baconsvøb, bagte rodfrugter i honning

Dagens opskrift er med sesam, ELSKER sesamsprøde retter. Jeg elsker alt-i-et-fad. Jeg elsker retter hvor kartofler får smag fra kødet. Jeg elsker sprøde kartofler og bagte rødløg. Lyder det også lækkert for dig, så kig med her:DSC_0342

Svinemørbrad med timian i baconsvøb på sesam-kartoffelbund
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Svinemørbrad med timian i baconsvøb på sesam-kartoffelbund
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Dagens ret
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1-2 svinemørbrad (2 hvis I er store kødspisere). Kyllinge- eller kalkunbryst kan også bruges
  • 1 pakke bacon pr. mørbrad
  • 1 kilo gulerødder i grove tern
  • 2 kilo kartofler i grove tern
  • 3 store rødløg i både
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 spsk akaciehonning
  • Salt/peber
  • ½-1 dl. olie
  • 2 dl sesamfrø
  • Tilbehør: ½ liter cremefraiche-dressing med 1 tsk tørret timian, 1 tsk akaciehonning, timian, salt og peber
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og gulerødder og skær i grove tern
  2. Skær rødløg i både.
  3. Bland grøntsager sammen i dit største stegefad - ovnens bradepande kan også bruges.
  4. Drys med timian, salt og peber.
  5. Dryp med akaciehonning og vend med olie og sesamfrø.
  6. Sæt kartoffelfadet i ovnen v. 200 grader varmluft og steg imens du klargør svinemørbraden
  7. Afpuds svinemørbraden.
  8. Drys med salt/peber og timian. Dryp med akaciehonning.
  9. Omvikl med baconskiver
  10. Drys med timian/salt og peber igen, på alle sider. Drys med sesamfrø.
  11. Lav en lille fordybning i kartoffelfadet og læg svinemørbraden heri.
  12. Steg kartoffelfadet 30-45 minutter, eller til kartoflerne er sprødstegte på alle sider.
  13. Vend svinemørbraden når halvdelen er stegetiden er gået og "rod" godt op i kartoflerne undervejs. Vend kartoflerne flere gange.
  14. Tag evt. svinemørbraden ud og lad den hvile et kvarter, imens kartoflerne steger færdige. De skal være helt sprøde, helst på alle sider.
  15. Servér retten straks, med creme fraiche-dressingen.

DSC_0358Totalt-lækker kombination af honning, timian og akaciehonning. De rødløg dér. Sesamsprøde kartofler dyppet i den hvide dressing. Oh la la – denne ret er en af familiens allerstørste favoritter 🙂DSC_0354

Retten er nem at lave, det er kun kartoffelskrælningen der tager tid. Hyr så mange køkkenhjælpere du kan opdrive og stik dem en kartoffelskræller. 🙂

Lav gerne to svinemørbrad, så er du sikker på at der er nok, hvis I er 6 omkring middagsbordet eller store kødspisere. Vi var kun 4, men mine store teenagere spiser som to meget sultne voksne, derfor den store mængde 🙂

Her ser du den nemme arbejdsproces i billeder fra start til slut:

Det lønner sig, at krydre svinemørbraden godt fra inderst til yderst. Honningen gør den rigtig lækker, så husk at dryppe med den også. Lækker, lækker mørbrad! Jeg tænker du sagtens også kan bruge kyllingebryster og et kalkunbryst også. Har dog ikke forsøgt, men er stensikker på, at det vil blive en succes.
DSC_0341Uhm – min livret – og resten af familiens også. Der er da ikke nogen der kan stå for sådan en lækker svinemørbradshaps , vel?

Er der en lille rest til dagen efter, kan den fint lunes i mikrobølgeovn og kan herefter nydes med velbehag. Store teenagedrenge – hvis du har en sådan- tager også gerne bøtten med i skole og spiser kold. Så godt smager retten. Det er en god anbefaling, når der plages om madrester dagen efter også 🙂

Velbekomme dig – en ny familie-favorit så dagens lys 🙂
DSC_0351

Håber du har haft den skønneste weekend – jeg stornyder den 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Lisbeth 13. marts 2016 af 16:26- Svar

    Hej Gitte – Jeg er en 54 årig kvinde, der stort set aldrig har lavet mad (er så heldig at have en god mand), men begyndte lidt for ca 1/2 år siden, hvor jeg købte en Rømertorph, – Det er jo så nemt og bliver så super lækkert, ! Alt er indtil videre lykkedes og med besked om, at den ret jeg har kastet mig ud i godt må gentages ! Det har aldrig tidligere interesseret mig at lave mad (men at spise den !) men nu er det faktisk begyndt at være lidt hyggeligt og sjovt, når jeg har dine super gode og let tilgængelige anvisninger at gå ud fra, og hvor tingene lykkes. Det er så nemt at læse og med gode billedanvisningerne, når man ikke har det på rygmarven – Synes du skal have STOR ros for din side, der har betydet at jeg har kastet mig ud i madlavningens kunst – Tak ??

    • Gitte Hansen 14. marts 2016 af 20:26- Svar

      Hej Lisbeth
      TUSIND tak for din søde besked – som jeg blev komplet rørt over at få. Sikke da stort det er, at jeg har kunnet motivere dig til at få lyst til at kaste dig ud i madlavning. Det glæder mig vildt meget at kunne inspirere til køkkenglæde – så har jeg hermed opnået det jeg ville. Ej hvor er jeg glad og det var så sødt af dig at tage dig tid til at skrive så positiv en tilbagemelding til mig. Tak -sådan én som dig der er guld værd for en blogger.
      Håber du har lyst til at blive hængende på bloggen. Jeg vil ønske dig 1000 skønne køkkentimer forude – med hinanden under armen skal det nok gå 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 20. februar 2016 af 16:52- Svar

    Hi hi, læste det først som en pakke bacon pr. Mand 🙂
    God weekend

    • Gitte Hansen 20. februar 2016 af 21:09- Svar

      Ja pyha da – det var der da eller sikkert nogle der ville juble over 🙂
      Håber retten smagte dig/jer?
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar