Mørbrad i ovn med kartofler og gulerødder. Halløj en lækker ret med svinemørbrad du skal høre om her. En nem mad i fad ret, hvor både kød og tilbehør bliver færdigt i ét og samme fad.
Det er nemt at lave mørbrad i ovn, når både kød og tilbehør steges sammen i én bradepande.
Alle ingredienser giver god smag til hinanden. Kartoflerne steger i stegesky fra bacon og mørbrad og får derved den lækreste smag.
Retten er krydret med honning, timian, bacon og rødløg. Disse ingredienser giver rigtig god smag til hinanden. Sesam i retten giver ekstra sprødhed til både kød og kartofler.
En enkel og velsmagende ret. Lav den en dag du vil forkæle din familie eller dine gæster, men hvor menuen alligevel skal være nem.
Dagens opskrift er med sesam, jeg ELSKER nemlig sesamsprøde retter. Det må du da også prøve. Nederst i dette indlæg kan du få flere opskrifter med svinemørbrad.
Opskriften er super nem og du kan se den lige her:
Mørbrad i ovn med kartofler og grøntsager – lækker mad i fad ret
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1-2 svinemørbrad 2 hvis I er store kødspisere. Kyllingebryst eller kalkunbryst kan også bruges
- 100 gram bacon i skiver brug 200 gram, hvis du laver to svinemørbrad
- ½ kg gulerødder i grove tern. Kan udelades eller erstattes med f.eks. peberfrugt
- 1½-2 kg kartofler i grove tern.
- 2 store rødløg i både
- 1-2 spsk tørret timian
- 1 spsk akaciehonning
- Salt/peber
- ½ dl. olie
- 1-2 dl sesamfrø
Creme fraiche dressing som tilbehør:
- ½ liter creme fraiche
- 1 tsk timian
- 1 tsk akaciehonning
- salt/peber
Sådan gør du
- Vask/skræl kartofler og gulerødder og skær i grove tern. Skær rødløg i både. Bland grøntsager sammen i en bradepande eller et ildfast fad. Drys med timian, salt og peber.
- Dryp med akaciehonning og vend med olie og sesamfrø. Sæt kartoffelfadet i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og steg dem imens du klargør svinemørbraden.
- Afpuds svinemørbraden og skær hinder og sener af. Drys med salt/peber og timian. Dryp med akaciehonning. Omvikl med baconskiver. Drys med timian/salt og peber igen, på alle sider. Drys med sesamfrø.
- Lav en lille fordybning i kartoffelfadet og læg svinemørbraden heri. Steg nu hele fadet ca. 45-50 minutter eller til mørbraden er gennemstegt og bacon og kartofler er sprøde. Vend mørbraden undervejs og omrør kartoflerne flere gange.
- Tag svinemørbraden ud, når den er sprød og gennemstegt og lad den hvile imens kartoflerne steger færdige og bliver helt sprøde. En svinemørbrad skal ca. have en kernetemperatur på ca. 62-65 grader.
- Servér retten straks gerne med creme fraiche dressing til.
Noter
Sprød og lækker svinemørbrad i baconsvøb med stegte kartofler med sesam, rødløg og gulerødder
Totalt lækker kombination af honning, timian og akaciehonning. De rødløg dér. Uhm hvor de smagte godt.
Du kan sagtens tilsætte andre og flere grøntsager end jeg. Peberfrugt smager også rigtigt godt i retten.
Saftig mørbrad med bacon og sprøde kartoffeltern med sesam dyppet i creme fraiche dressing. Oh la la – denne ret er en af familiens allerstørste favoritter.
Prøv også denne opskrift på svinemørbrad med kartofler og løg, lavet uden sesam.
Mørbrad i ovn retten er nem at lave, og hvis du nøjes med bare at skrubbe/vaske kartoflerne, så er den endnu hurtigere at lave.
Lav gerne to svinemørbrad, så er du sikker på at der er kød nok, hvis I skulle være 4 voksne til bords.
Sådan laver du svinemørbrad med bacon og sesamkartofler – se billederne her:
Det lønner sig, at krydre svinemørbraden godt fra inderst til yderst.
Honningen gør den rigtig lækker, så husk at dryppe honning på også. Lækker, lækker mørbrad i ovn! Det bliver jo nærmest en glaseret mørbrad som denne?
Jeg tænker du sagtens kan lave denne ret med svinefilet, kyllingebryst eller kalkunbryst også.
Er der en lille rest til dagen efter, kan den fint lunes i mikroovn eller airfryer dagen efter.
Kan du nøjes med en llle portion, så prøv også denne mørbrad i airfryer med kartofler.
Store teenagedrenge – hvis du har en sådan – tager også gerne bøtten med i skole og spiser kold. Så godt smager retten. Det er en god anbefaling, når der plages om madrester dagen efter også.
Velbekomme dig – håber – og tror – at retten også bliver en succes hjemme hos dig.
Opskriften er baseret på en kombination af disse køkkensuccesser:
Sesamkartofler, svinemørbrad i baconsvøb, bagte rodfrugter i honning.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på mad i fad retter, så klik her.
Få flere opskrifter med svinemørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Lavede den her til aften, og det er bestemt ikke sidste gang 🙂
Hej Gitte – Jeg er en 54 årig kvinde, der stort set aldrig har lavet mad (er så heldig at have en god mand), men begyndte lidt for ca 1/2 år siden, hvor jeg købte en Rømertorph, – Det er jo så nemt og bliver så super lækkert, ! Alt er indtil videre lykkedes og med besked om, at den ret jeg har kastet mig ud i godt må gentages ! Det har aldrig tidligere interesseret mig at lave mad (men at spise den !) men nu er det faktisk begyndt at være lidt hyggeligt og sjovt, når jeg har… Læs mere »
Hi hi, læste det først som en pakke bacon pr. Mand 🙂
God weekend